Fogtömés: Fogászati rendelő Budán, Újbuda szívében - Rosental

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogtömés

A mai korszerű fogtömések nemcsak színben és keménységben egyeznek meg teljes mértékben a fogakkal, hanem tartósságukban és élettartamukban is. Alkalmazásukra akkor van szükség, ha a fogzománc megsérül (általában szuvasodás miatt), vagy ha a fog letörik, esetleg elkopik.

Fogtömés

Válassza a fájdalommentes fogtömést, a gyönyörű, egészséges fogakat! Jelentkezzen konzultációra budai fogászati rendelőnkbe az alábbi űrlap kitöltésével!

 

Kapcsolatfelvétel


 
Mi a fogszuvasodás?

A fogszuvasodás krónikus folyamat, mely elváltozás eleinte visszafordítható, az idő múlásával azonban destrukció (károsodás) alakul ki, mely a fog felszíne felől a fogbél irányába terjed. Kezdetben csak a koronai fogzománcra, később a dentinre, az életkor előrehaladtával pedig a gyökéri felszínre (fognyaki dentinre) és a gyökércementtel borított felületekre is terjedhet, mely idővel a fogbelet is érintheti. 

 

Mik a fogszuvasodás jelei?

Mivel a fogszuvasodás önmagában nem jár fájdalommal, sokszor nehezen észrevehető. Gyanús lehet azonban, ha a fogak hirtelen érzékennyé válnak, vagy ha sokszor ételmaradék szorul két fog közé.

 

Mi történik, ha kezeletlen marad a fogszuvasodás?

A szuvas rész egészen a fogidegig terjedhet, majd a fog begyullad és a páciens erős fájdalmat érez, illetve a fog érzékennyé válik a hidegre vagy a melegre. A hideg ingerre való érzékenység fogbélgyulladásra, a meleg ingerre érzékenység pedig elhalt fogra enged következtetni.
 

Fogtömés fájdalommentesen: mit érdemes tudni róla?

A fogtömés során, az ú.n. kompozitnak a fogba helyezésével helyreállítjuk a sérült fog integritását. A fogtömés általában fogszuvasodás, vagy valamilyen trauma következtében szükségeltetik. Túl nagy hiányok esetén már nem lehet fogtöméssel helyreállítani a fog struktúráját, ilyenkor betét (inlay) vagy korona készítésére van szükség az egyszerű fogtömés helyett.

 

Hogyan zajlik a fájdalommentes fogtömés?

A fájdalommentes fogtömés során először is megállapítjuk a szuvasodás mértékét, majd beadjuk az érzéstelenítő injekciót, ami a fogtömés fájdalommentességéért felel.
Néhány perc elteltével kezdődik a fogtömést megelőző tisztítás, valamint a lyuk előkészítése a fogtöméshez.

 

A kitisztított területbe helyezzük az előre elkészített fogtömést, tömőanyagot, amelyet speciális lámpával szilárdítunk meg.

 

Miután a fogtöméshez használt tömőanyag megfelelően megkötött, kidolgozzuk a fogfelszínt, végül pedig polírozzuk azt. Így a fog a fogtömés ellenére is megfelelően illeszkedik majd, ideális marad a harapás.

 

Gyökérkezelés fogszuvasodás helyreállításakor

A gyökérkezelés a leghatékonyabb fogmegtartó beavatkozás. Gyulladt, elhalt, sérült vagy erősen szuvas fogak esetében alkalmazható. Ezek egyikének tünete lehet az arc megduzzadása, lüktetés vagy ráharapási érzékenység. A beavatkozás által a fog eltávolítása nélkül is biztosítható a gyógyulás. A kezelés után megszűnnek a panaszok, emellett pedig a páciens megtarthatja eredeti fogát. A kezelés során a gyökércsatornában kerül megtisztításra a benne felgyülemlett baktériumoktól.
 

Hogyan zajlik a gyökérkezelés?

A procedúra rendkívüli odafigyelést és precizitást igényel, azonban fájdalommentes, ahogyan a fogtömés is. Első lépésként röntgenfelvételt készítünk az adott területről. Ezen látható a fogbél formája, illetve kiderül, hogy a csontállomány is érintett-e a gyulladásban. Ezután a páciens megkapja az érzéstelenítőt, majd tamponizáljuk a területet, és lyukat fúrunk a fogba, hogy a gyulladt belső rész elérhetővé váljon. Ezt követően eltávolítjuk a károsodott fogbelet, illetve idegszövetet. A megtisztított és megszárított terület ezután megkapja a gumitartalmú anyagból készült gyökértömést, ami megakadályozza a további gyulladások kialakulását. Végül kompozit töméssel, vagy koronával helyreállítjuk a fogkoronát.

 

A beavatkozást követő napokban előfordulhat érzékénység. Ebben az esetben vény nélkül kapható fájdalomcsillapító alkalmazása elegendő.Gyökérkezelés végzésekor, éppen úgy, mint a többi fogászati kezelésünk esetén, a legmodernebb eszközökkel dolgozunk, így a beavatkozás sikeressége garantált.

Kapcsolatfelvétel


Diagnosztika, panoráma röntgen

Diagnosztika, panoráma röntgen

A különféle röntgenfelvételeket, panoráma röntgent több célból alkalmazzuk: csomók lokalizálására, szuvas fogak felismerésére, csontmennyiség vizsgálatára, és még sorolhatnánk. Mivel ezek a...

Tovább
Professzionális szájhigiénés kezelések

Professzionális szájhigiénés kezelések

A szájüreg megfelelő tisztítása és higiéniája biztosítja a fogak és fogágy egészségét, valamint a már elkészült fogpótlások, illetve behelyezett implantátumok hosszú és sikeres fenntarthatóságát. 

Tovább
Fogászati implantáció

Fogászati implantáció

Az utóbbi évek technikai fejlődésének köszönhetően a fogászati implantáció, valamint az implantátumot használata mára rutin eljárássá vált. A kezelés célja az, hogy a páciens számára használható,...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.