Fogászati implantáció: Fogászati implantáció Budapest, implantációs műtét, fog implantátum, fog implantátum árak, fogpótlás

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogászati implantáció

Az utóbbi évek technikai fejlődésének köszönhetően a fogászati implantáció, valamint az implantátumot használata mára rutin eljárássá vált. A kezelés célja az, hogy a páciens számára használható, az esztétikai szempontoknak is maximálisan megfelelő fogpótlást biztosítsunk. A modern fogászati implantáció segítségével nem csupán egy-egy hiányzó fog, de akár az egész fogazat is tökéletesen helyreállítható, méghozzá fájdalommentesen.

Fogászati implantáció

A fogászati implantáció modern eljárásának köszönhetően nem kell lemondania a természetes, ragyogó mosolyról! Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével!

 

Kapcsolatfelvétel

 

Amit érdemes tudni a fogászati implantációról

Mi az az implantátum?

Fogászati implantátumnak nevezzük az állcsontba, fogpótlás viselése céljából, a fogászati implantáció során beültetendő „műgyökeret”. A fogászati implantátumok színtiszta, ötvözetlen titánból készülnek. Ezt az ún. biokompatibilis anyagot teljes mértékben befogadja az emberi szervezet. Csavarmenetes kialakításának köszönhetően rendkívül gyorsan és erősen beépülnek az állcsontba.

 

A fogászati implantáció során felhasznált alapanyagok maximálisan megfelelnek a legszigorúbb szabványoknak és előírásoknak, a használatban lévő implantációs rendszerek pedig a nemzetközi minőségbiztosítási szabványokkal is rendelkeznek.

 

Milyen esetekben nyújt megoldást a fogászati implantáció?

Fogászati implantátumot beültethetünk egy vagy több foghiány esetén, amikor az két fog között helyezkedik el. Ebben az esetben, a fogászati implantáció során a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül, csak az implantátum(ok)on rögzülve készül el a fogpótlás. Hátulsó régió foghiánya esetén implantátumok beültetésével elkerülhetjük a kivehető fogpótlás viselését. A rögzített fogpótlás elkészültét követően biztosítani tudjuk a teljes rágófunkciót.

 

Teljes foghiány esetén a kivehető fogsorok viselése sok esetben kényelmetlen lehet. A fogászati implantáció során, implantátumok beültetésével azonban számos olyan pótlás készíthető, melyekkel az életminőségünk nagymértékben javul. A fogpótlás típusa természetesen függ a beültetett műgyökerek számától és azok elhelyezkedésétől. Ha lehetőség van rá, lehetséges a teljes fogazat rögzített fogpótlással történő pótlása, de alkalmazhatóak egyéb megoldások is, mint a 2-4-6 implantátumon rögzített fogsorok (All-on-4, vagy All-on-6). A végső megoldást a fogászati implantáció során minden esetben személyre szabottan, a páciens igényeinek és lehetőségeinek megfelelően választjuk ki.  

 

Mi előzi meg a fogászati implantációs beavatkozást?

  1. Szakorvosunk megvizsgálja Önt, képet alkot fogazatának jelenlegi helyzetéről és egészségügyi állapotáról.
  2. Pontos diagnosztikai vizsgálathoz készül egy panoráma és egy CT felvétel, melyet 3D-s tervezésnek vetünk alá.
  3. Írásos kezelési tervet és árajánlatot készítünk, mely magában foglalja a kezelés típusát, összegét, valamint időbeli lefolyását.
  4. A kapott eredményt bemutatjuk Önnek, ismertetjük a minden részletre kiterjedő kezelési tervet, majd személyre szabottan döntünk orvos szakmai szempontok és az Ön igényeinek és lehetőségeinek figyelembevételével.
  5. Időpontot egyeztetünk a fogászati implantációs műtétre.
  6. Elvégezzük a műtétet

 

Hogyan történik a fogászati implantációs műtét?

A fogászati implantációt általában helyi érzéstelenítéssel végezzük. A megfelelő érzéstelenítőszer beadása után a "zsibbadás" gyorsan beáll, így a műtét fájdalommentesen végezhető. Kezelőorvosunk különböző méretű fúrókkal előkészíti az implantátum ágyat, majd behelyezi azokat az előre eltervezett helyes pozícióba. Az implantátumokat ún. zárócsavarokkal fedi le, majd varratokkal egyesíti a sebszéleket. Amennyiben a műtét során metszést nem ejtettünk, úgy varratokra nincs szükség.

 

A fogászati Implantációs műtétet követő tudnivalók

  1. A műtétet követően szükséges eszközöket pl. gyógyszer, jegelő párna, stb. biztosítjuk pácienseink számára.
  2. Minden esetben biztosítunk ideiglenes pótlást, melyek esztétikailag és funkcionálisan is kényelmet biztosítanak Önnek a végleges pótlás elkészültéig.
  3. Az implantátum körül elhelyezkedő csontnak be kell gyógyulnia. A gyógyulási idő, a beavatkozás típusától függően 2-6 hónap.
  4. A végleges fogászati implantációs pótlás elkészítése kb. egy hetet vesz igénybe. A nyálkahártya alatt begyógyult implantátumokat “felszabadítjuk”, majd lenyomatot készítünk speciális lenyomatvételi csonkok segítségével. Ezt fogtechnikai laboratóriumba küldjük, ahol a fogpótlás készül. A kész pótlást bepróbáljuk, ellenőrizzük és ha Önnek és kezelőorvosának mind funkcionálisan, mind esztétikailag megfelel, abban az esetben rögzítésre kerül.

 
Gyógyulási faktorok (PRP, PRGF)

Vérzéssel járó sebészi beavatkozások során alkalmazott, gyógyulást elősegítő módszer. A páciens saját véréből, egy centrifuga segítségével állítunk elő plazmát, mely magasabb koncentrációban tartalmaz autogén, vérlemezkéket, mint a normál plazma.
Az orvoslás számos területén alkalmazzák, mint a parodontológia, szájsebészet, traumatológia, ortopéd sebészet. Alkalmazása kiterjed égési sérülésekre, plasztikai beavatkozások-, csonttörések során, csontpótlás hatékonyság növelésére (arcüregfeltöltés, csontblokk, extrakciós seb, cisztaüregek stb.).

 

A növekedési faktorok fokozzák a szövetregenerációs folyamatok aktiválódását. Legnagyobb szerepük a csontpótlások sikerességében rejlik, ugyanis a csontújraképződés korai fázisaiban fejti ki hatásukat. Fontos továbbá idős, illetve bármilyen egészségügyi problémával bíró egyének számára, ahol a gyógyulás időbeli lefolyása kitolódott vagy zavart. Az elért gyorsabb gyógyulás, csökkenti a gyulladás kialakulásának esélyét, csökken a fájdalmas időszak hossza, és az implantátum, illetve a csonttranszplantátum kilökődésének a gyakorisága.
 

A fogászati implantáció sikeressége

A fogászati implantáció akkor nevezhető sikeresnek, ha nincs fájdalom, idegentest-érzés, nincs implantátum körüli gyulladás, az implantátum nem mozog, továbbá a röntgenfelvételen nem látható az implantátum körül csontfelritkulás. A „sikeres fogászati implantáció” kifejezés tehát nagy hangsúllyal a hosszú távú sikerességre vonatkozik. Ebből viszont következik, hogy a sikerességért egyrészt az implantációt végző orvos, másrészt az implantátumot viselő páciens tehet sokat.

 

Az implantációval foglalkozó szakirodalom, valamint saját méréseink is azt mutatják, hogy az implantátumok sikeressége 98 % feletti. A sikertelenség napjainkra minimálisra csökkent rátája tovább csökkenthető azáltal, hogy a sikertelenül beültetett implantátumok helyére - a szakmai szempontok figyelembevételével és annak függvényében – újabb fogászati implantációt végzünk. Mindezek alapján elmondható, hogy a sikertelen fogászati implantáció igen ritka.

 

Tapasztalt szakemberekkel, gyönyörű, megnyugtató környezettel és professzionális kiszolgálással várjuk! Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével!
 

 

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Diagnosztika, panoráma röntgen

Diagnosztika, panoráma röntgen

A különféle röntgenfelvételeket, panoráma röntgent több célból alkalmazzuk: csomók lokalizálására, szuvas fogak felismerésére, csontmennyiség vizsgálatára, és még sorolhatnánk. Mivel ezek a...

Tovább
Professzionális szájhigiénés kezelések

Professzionális szájhigiénés kezelések

A szájüreg megfelelő tisztítása és higiéniája biztosítja a fogak és fogágy egészségét, valamint a már elkészült fogpótlások, illetve behelyezett implantátumok hosszú és sikeres fenntarthatóságát. 

Tovább
Fogpótlás és koronák

Fogpótlás és koronák

Az eredeti fogak elvesztését követően fontos a gyors fogpótlás. Fogimplantátumokra azért van szükség az esztétikai fogászatban, mert az állcsontok mennyisége egészen addig nem csökken, amíg abban fogak találhatóak.

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.