Fogpótlás, korona: Esztétikai fogászat Budapest - Rosental

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogpótlás és koronák

Az eredeti fogak elvesztését követően fontos a gyors fogpótlás. Fogimplantátumokra azért van szükség az esztétikai fogászatban, mert az állcsontok mennyisége egészen addig nem csökken, amíg abban fogak találhatóak.

Fogpótlás és koronák

Ne mondjon le a csodás mosolyról! Látogasson el esztétikai fogászatunkba, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével!

 

Kapcsolatfelvétel

 

A rágóerő csontállomány megtartó erőként hat, azaz a csontkínálat akkor fogy, ha a fogak elvesznek. Természetesen minden eset más, így az implantátumok számát mindent esetben egyénhez mérten tervezzük meg.

 

A fogpótlás során különbséget teszünk az alsó és a felső állcsont között is. Az alsó állcsontban elegendő lehet kevesebb inplantátum behelyezése is ugyanahhoz a fogpótlás elkészítéséhez, hiszen a csont itt eltérő szerkezetű, esetenként erősebb. Ahogy különbséget teszünk az esztétikai fogászatra érkező arc- és testfelépítése alapján. Egy erős, izmos férfi más rágóerővel bír, mint egy törékeny hölgy. A fogpótlás és az implantátumok számának meghatározásakor mindezt elengedhetetlen figyelembe venni. Esztétikai fogászatunkon minden esetben az Ön számára legideálisabb megoldást kínáljuk!

 

All on 4/6 Fogpótlás

Előnyei:

 • pár nappal az implantátumok beültetését követően csavaros, műanyag, rögzített fogpótlást biztosítunk Önnek
 • gyógyulási idő lejártával csavaros, rögzített kerámia koronákkal látjuk el az implantátumokat
 • szedációban végzett beavatkozás esetén, Ön nem emlékszik az implantátumok beültetésére
 • bizonyos anatómiai területek elkerülése, így a legtöbb esetben nincs szükség csontpótlásra
 • teljes fogív rehabilitációjának lehetősége
 • foghúzás és az implantáció egy ülésben történő elvégzése
 • CT felvétel alapján 3 dimenzióban megtervezett kezelés
 • gyorsabb/ rövidebb gyógyulási idő
 • hosszútávú siker
 • tökéletes rágófunkció
 • önbizalommal teli mosoly

 

Implantátumon elhorgonyzott lokátoros fogpótlás

Elhorgonyzott fogpótlás: legolcsóbb megoldás az elvesztett fogak pótlására
A legolcsóbb, azonban talán a legkevésbé komfortos megoldásunk a két implantátumon elhorgonyzott fogpótlás. Az implantátumokon elhorgonyzott gömbretenciós elemek csökkentik a fogpótlás mozgását, azonban nem gátolják a billenő hatást. Ezen megoldás csakis kizárólag az alsó állcsonton kivitelezhető.

 

Stégprotézis: fogpótlás a stabil fogsorért

A fogpótlás egyértelműen stabilabbá válik abban az esetben, ha az egy úgynevezett stégen nyugszik. A stég stabilitásához felül és alul egyaránt 4-6 implantátumra van szükségünk az esztétikai fogászati kezelés során.
Stégprotézis esetén a fogpótlás erősen rögzül a stéghez, stabil, nem mozog rágáskor. Emellett kiemelt előnye, hogy a fogpótlás eltávolításával könnyebbé válik a tisztítás, jobban oda férünk az implantátumokhoz, illetve a fogpótlás kézben ápolható.

 

Sok esetben nemcsak a fogakat, hanem a hiányzó csont-, illetve lágyszöveteket is pótolnunk kell. Ilyen esetekben találkozunk beesett alsó arcféllel, illetve kifejezettebb ráncokkal. A stégprotézis segítségével az ajaktartás visszanyerhető ezáltal a páciens fiatalabbnak tűnik.

 

Koronák a Rosental esztétikai fogászaton

Koronák készítése és felhelyezése 

Készítünk koronát:

 • a természetes fogállomány pótlására, ha az olyan mértékben hiányzik, hogy azt betéttel, vagy töméssel pótolni már nem tudjuk
 • esetenként javasolt meggyengült, gyökérkezelt fogak koronával történő megerősítése is
 • egyszerű esztétikai megfontolásból is

 

Mikor készítünk koronát esztétikai fogászatunkon?

Olyan esetekben amikor a természetes fogállomány olyan mértékben hiányzik, hogy azt betéttel, illetve töméssel pótolni továbbá nem tudjuk. Esetenként javasolt meggyengült, gyökérkezelt fogak koronával történő megerősítése is. Készíthetünk koronát egyszerű esztétikai megfontolásból is.

 

Híd készítése esztétikai fogászatunkon

Egy vagy több foghiány esetén alkalmazható fogpótlás. A foghiányt határoló szomszédos fogakon megtámasztva rögzítjük a hidat. Ezen fogak természetesen megfelelően erősek és egészségesek kell legyenek egy hosszútávú sikeres pótlás viseléséhez.
Amennyiben a szomszédos fogakon caries, illetve nagyobb tömés még nem látható megfontolandó az implantátum behelyezése, ezzel megőrizve a fogak épségét.

 

Fogászati implantátumok koronájának felépítése esztétikai fogászatunkon

Egy korona két részből áll össze: egy alsó vázrészből, melynek anyaga lehet fém illetve cirkónium, illetve egy felső, leplező rétegből, mely porcelánból készül és a fog színével megegyező. 

 

Elől lévő fogak esetén minden esetben cirkónium vázú koronát használunk esztétikai fogászatunkon, mely hosszantartó, esztétikus viselést biztosít a páciens számára. A korona rendkívül pontosan illeszkedik, légmentesen záródik és teljesen élethű látványt biztosít.

 

Egy korona amellett, hogy természetes alakot ölt és utánozza saját fogainkat egy sokkal fontosabb feladatot lát el, visszaadja a rágófunkciót.

Fémkerámia korona előnyei:

 • rendkívül tartós
 • precízen illeszkedik
 • őrlőfogak esetén ideális választás
 • hosszú élettartammal bír
 • kedvező ár/érték arányú

 

Cirkon korona előnyei:

 • rendkívül élethű
 • rendkívül precízen illeszkedik
 • magas fényáteresztő képességgel bír
 • antiallergén
 • beleolvad a meglévő fogsorba
 • esztétikus
 • nem színezi el az ínyt
 • hosszú élettartammal bír 

 

Melyik az ideálisabb korona: csavaros rögzítésű vagy ragasztott?

Egy koronát kétféleképpen rögzíthetünk egy implantátumban. Csavaros rögzítés esetén a felépítmény és a korona egy konstrukció és egy csavar segítségével rögzül. Ragasztott korona estén előbb a felépítmény rögzül az implantátumban majd erre ragasztjuk a fogpótlást.

 

A legtöbb esetben, ha a csavarkimenet esztétikai hátrányt nem okoz, preferáljuk a csavaros rögzítésű koronák, hidak készítését esztétikai fogászatunkban. Az implantátum-pótlás kapcsolata oldható a fogorvos számára, ezáltal könnyebb az esetleges javításuk és szükség esetén az implantátum hozzáférhető. Nem is beszélve egy professzionális tisztításról, mely alaposabban és könnyebben elvégezhető.

 

Ide tartozik továbbá a ragasztást követően esetlegesen hátrahagyott ragasztó maradék, mely periimplantitis (implantátum körül kialakult csontvesztéssel járó gyulladás) kialakulásához vezethet. Mindkét rögzítési formának vannak előnyei és hátrányai. Klinikailag vitatott az egyik vagy másik módszer egyértelmű előnye vagy hátránya.

 

Ideiglenes fogpótlás esztétikai fogászatunkon

Minden esetben felmerül a kérdés: „A fogak eltávolítását, lecsiszolását vagy a műtétet követően a végleges fogpótlás elkészültéig ugyan mivel fogok rágni, beszélni és egyáltalán a mindennapi hétköznapokban létezni?” Természetesen senki sem szeretne egyetlen napot sem eltölteni fogpótlás nélkül, de esztétikai fogászatunk pácienseinek nem is szükséges!

 

Fogakon elhorgonyzott korona vagy hídpótlás esetében szakorvosunk a fogak preparációját követően műanyagból ideiglenes koronát vagy hidat készít Önnek.

 

Implantátum beültetését követően kivehető fogpótlás minden esetben biztosítható. Olyan esetekben amikor az implantátumok azonnal megfelelő stabilitást mutatnak, azokon - elhorgonyzott - , ideiglenes fogpótlás készítésére nyílik lehetőség.

 

Ne mondjon le a hibátlan, egészséges és fájdalommentes mosolyról! Keresse fel esztétikai fogászatunkat időpontegyeztetés céljából az alábbi űrlap kitöltésével!

 

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Diagnosztika, panoráma röntgen

Diagnosztika, panoráma röntgen

A különféle röntgenfelvételeket, panoráma röntgent több célból alkalmazzuk: csomók lokalizálására, szuvas fogak felismerésére, csontmennyiség vizsgálatára, és még sorolhatnánk. Mivel ezek a...

Tovább
Professzionális szájhigiénés kezelések

Professzionális szájhigiénés kezelések

A szájüreg megfelelő tisztítása és higiéniája biztosítja a fogak és fogágy egészségét, valamint a már elkészült fogpótlások, illetve behelyezett implantátumok hosszú és sikeres fenntarthatóságát. 

Tovább
Fogászati implantáció

Fogászati implantáció

Az utóbbi évek technikai fejlődésének köszönhetően a fogászati implantáció, valamint az implantátumot használata mára rutin eljárássá vált. A kezelés célja az, hogy a páciens számára használható,...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.