Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogpótlás koronával

A fogpótlás koronával több esetben is segítséget nyújthat: akár sérült fog, akár gyökérkezelt fog esetén is. De lássuk, milyen fajtái vannak és hogyan épülnek fel a fogkoronák. 

Fogpótlás koronával

Fogpótlás koronával: Milyen esetekben ajánlott? 

A fogpótlás koronával történhet akár egyszerű esztétikai megfontolásból, azonban legtöbb esetben sérült, letört fognál alkalmazzuk, amely olyan mértékben hiányzik, hogy azt fogtöméssel vagy betéttel már pótolni nem lehet. Némely esetben a fogpótlás koronával ajánlott meggyengült, gyökérkezelt fog esetén is annak érdekében, hogy ezzel megerősítsük a fogat. 

 

Fogpótlás koronával: Milyen fajtái vannak? 

A fogpótlás koronával történhet a saját fogra, vagy akár fogászati implantátumra, amennyiben már a fog gyökere sincs jelen. A fogpótlás továbbá szintén korona alkalmazása mellett, történhet foghíddal, amely során egy vagy több foghiány is pótolható. A foghiányt a szomszédos fogak bevonásával pótoljuk, amelyeken megtámaszkodik a foghíd. 

 

Fogpótlás koronával: Milyen anyagból készítjük fogászatunkon? 

Fogászatunkon minden esetben kiváló minőségű anyagokkal dolgozunk, így a fogpótlás koronával akár implantátumra, akár természetes fogra történik, minden esetben biztonságos és fix. A fogpótlás koronával porcelánból készül fogászatunkon, amely tökéletesen illeszkedik és a fog színével teljesen megegyező, így teljesen természetes hatást kelt. Elől lévő fogak pótlása esetén cirkónium vázú fogkoronát használunk, amely élettartama rendkívül hosszú és esztétikus, természetes hatást kelt. A fogpótlás koronával pontos, tökéletesen illeszkedik, és teljesen élethű látványt biztosít, így senki nem mondja meg, hogy Ön fogorvosnál járt. A korona emellett nem csak esztétikus lesz, de egyik legfontosabb funkciója, hogy Ön újra kényelmesen és biztonságosan rághat vele. 

 

Fogpótlás koronával: A korona felhelyezésének menete

A fogkorona felhelyezése előtt először a sérült fog kezelése történik meg, amely során, ha már a fogbél is sérült gyökérkezelést alkalmazunk. Ezután eltávolítjuk a fog sérült részeit, majd a fogat lecsiszoljuk végleges formájára. A fogról lenyomatot készítünk, majd a fog színéhez és alakjához mérten elkészítjük a végleges fogkoronát egyénre szabottan. A végleges fogkorona elkészüléséig pedig egy ideiglenes koronát helyezünk fel, addig is védve a fogínyt és a fog belsejét. 

 

A fogpótlás koronával nem csak saját fogra készül, hanem fogászati implantátumra egyaránt. Ebben az esetben kétféle koronát készítünk fogászatunkon: fémkerámia koronát és cikron koronát. Ezek előnyeiről részletesen és az implantátumra rögzített fogkoronák fajtáiról Fogpótlásaink között olvashat. 

 

Amennyiben Ön is szeretné hiányzó vagy sérült fogát pótolni koronával, keress fel rendelőnket és segítünk! Kérjen időpontot a lenti űrlap kitöltésével: 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Document (.jpg,.pdf,.doc,.docx)

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Document (.jpg,.pdf,.doc,.docx)

Implantációs műtét

Implantációs műtét

Manapság már a fogászati implantáció, illetve az implantációs műtét, az implantátum használata rutin eljárássá vált. Ezen kezelések célja, hogy a Páciens a számára használható, esztétikailag is...

Tovább
Fogpótlás Budapest

Fogpótlás Budapest

Az eredeti fogak elvesztését követően fontos a minél előbbi fogpótlás, nem csak esztétikai szempontból. A fogimplantátumokra rendkívüli szükség van az esztétikai fogászatban, ugyanis az állcsontok...

Tovább
Fogászati klinika Budapesten

Fogászati klinika Budapesten

Fogászati klinikánk Budapest zöldövezetében Újbudán, exkluzív környezettel kínál megoldást a legkülönbözőbb fogászati problémákra, hogy tökéletes mosolya ne csupán egy álom maradjon!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő-Kedd-Péntek 8:00-17:00

Csütörtök10:00-18:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.