Fogbeültetés típusai a Rosental Fogászatán

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban már nincsenek fogak.

Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai a Rosental fogászaton egyedi kezelésmenettel


A fogbeültetés egy olyan modern fogászati eljárás, amely során mesterséges foggyökér kerül beültetésre a fogak hiányzó területére. Ez a kezelés nem csupán esztétikai szempontból fontos, hanem az állkapocs funkcionális és strukturális stabilitását is megerősíti. A Rosental Fogászati Klinika szakemberei magas szintű szaktudással és tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen, és a fogbeültetés típusainak minden fajtáját ismerik.


Amennyiben hiányzó fogait pótolná, keresse fel szakorvosainkat, kérjen ingyenes konzultációt, hogy a fogbeültetés típusai közül az Önnek legalkalmasabb kezelést egyeztethessék!

Kapcsolatfelvétel


A fogpótlás során fontos különbséget tenni az alsó és a felső állcsont között. Az alsó állcsont esetében néha elegendő lehet kevesebb implantátum behelyezése is ugyanahhoz a fogpótlás elkészítéséhez, mivel a csont szerkezete itt eltérő és esetenként erősebb. Ugyanígy kiemelt figyelmet fordítunk az esztétikai fogászatra érkező páciensek arc- és testfelépítésének elemzésére. Egy erős, izmos férfi más rágóerővel rendelkezhet, mint egy törékeny hölgy. Ennek megfelelően a fogpótlás és az implantátumok számának meghatározásakor mindezt figyelembe vesszük.


Az esztétikai fogászatunkon minden esetben az Ön számára legideálisabb és leginkább személyre szabott megoldást kínáljuk!

 

 

A Fogbeültetés típusai klinikánkon

 

1.    Hagyományos fogbeültetés típusai

A hagyományos fogbeültetés során a fogorvos implantátumot ültet be a foggyökér helyére, majd a gyógyulást követően a fogpótlás, például korona vagy híd, rögzítése következik. Ez a módszer kiválóan alkalmazható egy- vagy többfogas hiányok esetén a fogbeültetés típusai közül.

A korona két részből áll: egy alsó vázrészből, mely lehet fém vagy cirkónium, és egy felső, leplező rétegből, mely porcelánból készül, és a fog színével harmonizál.

Elől elhelyezkedő fogak esetén a Rosental Esztétikai Fogászat mindig cirkónium vázú koronát alkalmaz, mely kiváló esztétikát és hosszantartó viselést biztosít a pácienseknek. Ez a korona rendkívül precízen illeszkedik, légmentesen záródik, és teljesen valósághű látványt nyújt.

A korona nemcsak természetes formát ölt és utánozza a saját fogakat, hanem fontos szerepet is betölt, visszaadva a rágófunkciót.

 


Fémkerámia korona előnyei:


•    Rendkívül tartós
•    Precízen illeszkedik
•    Őrlőfogak esetén ideális választás
•    Hosszú élettartamú
•    Kedvező ár/érték arányú

 

Cirkon korona előnyei:


•    Rendkívül élethű
•    Rendkívül precízen illeszkedik
•    Magas fényáteresztő képességgel bír
•    Antiallergén
•    Beleolvad a meglévő fogsorba
•    Esztétikus
•    Nem színezi el az ínyt
•    Hosszú élettartamú

 


2.    All on 4/6 Fogpótlás

 

Az "All-on-4" és az "All-on-6" fogpótlás kifejezések olyan fogpótlási típusok eljárásait jelöli, amelyek során az összes fog egy fogívet helyettesít, és az implantátumok segítségével rögzítik. Mindkét módszer azonos alapelven alapul, de különböző számú implantátumot alkalmazunk.

 

1.    All-on-4 Fogpótlás:

•    Az "All-on-4" fogpótlás során négy implantátumot helyezünk be az állkapocs egy-egy oldalára, ezek az implantátumok speciális szögben kerülnek beültetésre.

•    Ez a módszer lehetővé teszi a fogívek megerősítését és rögzítését, még akkor is, ha a páciens állcsontja kevésbé vastag vagy erős.

 


2.    All-on-6 Fogpótlás:

•    Az "All-on-6" fogpótlásnál hat implantátumot használunk az állkapocs egy-egy oldalán.

•    Ez a változat egy további implantátumot alkalmaz az "All-on-4" módszerhez képest, ami növelheti az egész fogívet stabilizáló implantátumok számát.


Mindkét technika célja az, hogy hatékonyan pótoljuk az összes fogat egy adott fogíven, és megerősítsük azt, hogy a páciens visszanyerje a rágófunkcióját és esztétikus mosolyt érjen el. Az "All-on-4" és "All-on-6" fogpótlások különféle előnyökkel rendelkeznek, például gyorsabb gyógyulási idő és kevesebb szükség esetleges csontpótlásra, így sok páciens számára vonzóvá teszik ezeket a fogbeültetés típusait.

 


3.    Implantátumon elhorgonyzott lokátoros fogpótlás

 

A lokátoros fogpótlás az egyik elérhető implantátumon alapuló megoldás az elvesztett fogak pótlására. Ebben a kategóriában a két implantátumon rögzített lokátoros fogpótlás kínálja a legköltséghatékonyabb alternatívát. Bár ez az opció lehet a legolcsóbb, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a komfort szempontjából lehet, hogy nem az optimális választás.


Az implantátumokra rögzített gömbretenciós elemek csökkentik a fogpótlás mozgását, ugyanakkor nem teljes mértékben gátolják a billenő hatást. Fontos tudni, hogy ez a megoldás kizárólag az alsó állcsonton alkalmazható. Bár a lokátoros fogpótlás kényelmi szempontból nem mindig nyújtja a legmagasabb fokú kényelmet, azonban továbbra is egy hatékony és megfizethető alternatíva lehet azoknak, akik az alsó állkapocs területén fogpótlásra vágynak.

 


4.    Stégprotézis: fogpótlás a stabil fogsorért

A fogpótlás stabilitása kiemelkedően fontos a mindennapi kényelem és rágás hatékonysága szempontjából. A stégprotézis, mely az alsó és felső fogsort is tartósan rögzíti, megoldást kínál a stabilabb fogpótlásra. Ebben a speciális eljárásban 4-6 implantátumra van szükség felül és alul egyaránt, amelyek garantálják az esztétikai fogászati kezelés során alkalmazott stég stabilitását.


A stégprotézis esetében a fogpótlás szorosan kapcsolódik a stéghez, így rágás közben stabil, és nincs mozgásérzete. A rendkívüli stabilitás mellett előnye, hogy a fogpótlás könnyedén eltávolítható, így könnyebb a tisztítása, és jobb hozzáférés biztosított az implantátumokhoz. A fogpótlás kézben ápolható, ami további kényelmet nyújt a mindennapi használat során.


A stégprotézis alkalmazása különösen fontos, amikor nemcsak a fogak pótlására, hanem a hiányzó csont- és lágyrészek helyreállítására is szükség van. Ilyen esetekben, amikor az alsó arcfél beékelődött, vagy kifejezettebb ráncok jelennek meg, a stégprotézis segítségével nemcsak a fogpótlás, hanem az ajaktartás is visszanyerhető, így a páciens fiatalabbnak tűnhet.

 

5.    Ideiglenes fogpótlás


Természetesen senki sem szeretne egyetlen napot sem fogpótlás nélkül tölteni! Mindig felmerül a kérdés: „Mi lesz a helyzet a fogak eltávolítását, lecsiszolását vagy a műtétet követően, mielőtt a végleges fogpótlás elkészülne?


Implantátum beültetése után kivehető fogpótlás minden esetben biztosítható. Ha az implantátumok azonnal megfelelő stabilitást mutatnak, akkor azokon - elhorgonyzott módon - ideiglenes fogpótlás készítése is lehetséges.

 

Szeretné tudni Önnek milyen lehetőségei vannak a fogbeültetés típusainak terén? Ne várjon, keresse fel magánorvosi rendelőnket és kérjen időpontot még ma egy ingyenes első konzultációra!


Kapcsolatfelvétel

 

A fogbeültetés típusait mind a legmodernebb technológiákkal végezzük!


A modern technológia lehetővé teszi a fogbeültetési eljárások számára a páciens-specifikus tervezést. A 3D-s tervezés segítségével a fogorvos pontosan meg tudja határozni az implantátumok helyét és szögét, maximalizálva a sikerességet és a beteg kényelmét.

A Rosental Fogászati Klinika az egyedi szükségletekre szabott fogbeültetés típusait figyelembe véve kiemelkedő szakmai hozzáértéssel rendelkezik. Az általunk alkalmazott különböző fogbeültetési eljárások lehetővé teszik, hogy minden páciensünk számára optimális kezelési tervet dolgozzunk ki. Szakértő csapatunk folyamatosan képzi magát a legújabb technológiákban és eljárásokban, hogy biztosítsa Önnek a legmagasabb szintű fogászati ellátást!


Ne feledje, hogy a fogbeültetés típusai közötti választás számos tényezőtől függ, és szakorvosaink szívesen segítenek Önnek a legoptimálisabb döntés meghozatalában! Kérjen időpontot konzultációnkra, hogy személyesen is megismerhesse a Rosental Fogászati Klinika szolgáltatásait és az Ön számára legmegfelelőbb fogbeültetési lehetőségeket!

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogászati klinika árak

Fogászati klinika árak

Ha Ön is azok közé tartozik, akik kiváló minőségű fogászati ellátást keresnek megfizethető árakon, akkor jó helyen jár. Ismerje meg a fogászati klinika árakat a Rosental Fogászatán és kapjon rövid...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.