Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Miért ne várjunk a foghiány pótlásával?

A felnőtt lakosság jelentős részének elérkezik az idő az életében, amikor szembe kell néznie egy vagy több foguk elvesztésével. Azonban nem szabad annyiban hagyni a keletkezett hiányt, hanem minél hamarabb pótolni kell azt! Hogy mi történik, ha ez nem következik be, és milyen módszerek vannak ennek kivitelezésére, az az alábbi szakmai cikkünkből kiderül!

Miért ne várjunk a foghiány pótlásával?

Esztétikailag zavaró

Különösen elöl elhelyezkedő fogak esetében lehet zavaró a foghiány fellépése, de nem csak a frontfogaknál okoz szégyenérzetet. Sokaknál már maga a tudat, hogy hiányzik egy foguk, eléri azt, hogy szégyenérzet uralkodjon el rajtuk. Csökken az önbizalom, az ilyen illetők általában kevesebbet mosolyognak, akkor is igyekeznek eltakarni a szájukat. Sokkal jobb inkább megcsináltatni, aztán büszkén mosolyogni!

 

Súlyos problémákhoz vezet

Az esztétikai zavarnál hangsúlyosabb, hogy a foghiány számos későbbi problémához vezethet. A lyuk szomszédságában elhelyezkedő fogak, ha nem  kerül a hiány helyére pótlás, elkezdenek befelé csúszni a megüresedett térbe. Ez elsőre talán nem tűnik komoly gondnak, azonban figyelembe kell venni azt is, hogy ilyenkor nem az egész fog, csak a korona az, ami vándorol. Emiatt aztán más szögben éri a fogat a rágás során a terhelés, ami előbb az adott fog kilazulásához, később pedig a kieséséhez vezet.
A hiánnyal szemben, az ellentétes állkapocsban lévő fog is elkezd kijjebb nőni, épp, ahogy a szomszédosok bedőlnek. Ennek az az oka, hogy a szervezet így próbálja a fellépő csonthiányt pótolni, azonban ez a megoldás hosszútávon további fogak elvesztését okozhatja.

 

Számos eljárás létezik

A fogak pótlására ma már számos különböző eljárás létezik. Ha csak részlegesen hiányzik egy fog, akkor ideális megoldás lehet a korona felhelyezése saját fogra vagy fogimplantátumra. A fogászati implantációs eljárás során egy titán műgyökér kerül beültetésre az állcsontba, erre kerül aztán fel a korona. Ezzel a módszerrel lehet pótolni egy vagy több fogat, de akár egy egész fogsort is. Természetesen a műfogsor is jó megoldás lehet, amennyiben számos fog hiányzik. Azt, hogy melyik eljárás a legjobb az egyes pácienseknek, az orvosok és a páciensek közösen döntik el, hogy a betegek igényeihez legjobban passzoló megoldást találják meg.

 

Foghiány pótlásával forduljon hozzánk!

Amennyiben Önnek is szüksége lenne fogászati hiánypótlásra, ne várja meg, míg a fent leírt tünetek jelentkeznek, inkább forduljon hozzánk, a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központhoz bizalommal! Magasan képzett orvosaink és a legkorszerűbb technológiák gondoskodnak arról, hogy az Ön mosolya a lehető legjobb kezekben legyen! Keresse kollégáinkat és kérjen időpontot, szeretettel várjuk!

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Erős fogfájás? Ez az azonnali teendő!

Erős fogfájás? Ez az azonnali teendő!

Mielőtt bármilyen jótanáccsal is szolgálhatnánk, fontos leszögezni: erős fogfájás esetén a lehető leghamarabb szakemberhez kell fordulni, ugyanis a probléma nem szűnik meg idővel, csak rosszabb lesz....

Tovább
Fogágybetegség: Megelőzés, kezelés

Fogágybetegség: Megelőzés, kezelés

A fogágybetegség a lakosság mintegy 80-90%-át érinti, mégis, a legtöbben még csak nem is tudják, hogy pontosan mik is ezek. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit a...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 8:00 - 20:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.