Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Hogyan válasszon fogkefét - szakmai szemmel 2. rész

Az előző részben feltérképeztük, hogy milyen sörtéjű fogkefét érdemes választani a fogak és a száj állapotához mérten, azonban a fogkefék típusainak összehasonlítása most következik.

Hogyan válasszon fogkefét - szakmai szemmel 2. rész

Az elektromos fogkefék előnyei

Hatékonyabbak lehetnek a lepedék eltávolításában

Egyes kutatások szerint az elektromos fogkefék hatékonyabban távolítják el a lepedéket a fogakról, és ezzel hatékonyabb védelmet biztosítanak a lepedék okozta problémák ellen. Más kutatások azt állítják, hogy az elektromos fogkefék kifejezetten a bölcsességfogakat képesek hatékonyabban megtisztítani, hiszen ezek a legnehezebben elérhetők az ember szájában, és így sokan nem tisztítják meg elég alaposan őket.

 

A mozgássérültek könnyebben használhatják őket

Az elektromos fogkefék nem igényelnek sikáló kézmozdulatokat, így sokkal ideálisabbak azok számára, akik valamilyen okból nem képesek megfelelően megmosni fogaikat egy hagyományos fogkefével. Egy elektromos fogkefét lényegében csak be kell kapcsolni, és lassan mozgatni az ember szájában fogról-fogra.

 

Beépített érzékelőjük és időzítőjük van

A legtöbb elektromos fogkefe manapság beépített érzékelővel rendelkezik, ami sípolással jelez, ha az ember túlságosan erősen odanyomja a fogához. Ez segíthet megelőzni a fent említett problémát, amit az erős sikálás okoz.
Az elektromos fogkefék másik hasznos trükkje az időzítő. Mivel az ajánlott fogmosás időtartama 2 perc, a legtöbb elektromos fogkefe 30 másodpercenként hanggal jelez, hogy ideje áttérni a száj egy másik negyedére – négy negyed, 4x30 másodperc, tehát két perc. Még számolni sem kell az időt!

 

A hagyományos fogkefék előnyei

Költséghatékonyabb

Egy jobb elektromos fogkefe árából egy maréknyi minőségi hagyományos fogkefét vehetne az ember, tehát nem mindenki engedheti meg magának ezeket a modern eszközöket. Persze, az elektromos fogkefék ára nem áll meg a megvásárlásuknál, hiszen cserélgetni kell rajtuk a fejeket (mint fentebb olvashattad), és persze az akkumulátorukat/elemeket is rendszeresen tölteni kell – ez mind plusz költség.

 

Könnyedén eldobhatók/újrahasznosíthatók

A hagyományos fogkefék főleg műanyagból készülnek, így könnyű újrahasznosítani őket. 2-3 hónap használat után mehetnek egy műanyaggyűjtőbe, és párszáz forintért vehetsz is egy újat. Plusz, ha nem tetszik meg egy fogkefe, miután kipróbáltad, sokkal kisebb veszteség kidobni, és másikat venni helyette (akár azonnal is). Ezt az ember nem igazán játszhatja el egy drága elektromos fogkefével.

 

Könnyedén használható

A hagyományos fogkefék használata pofonegyszerű, csak enyhén dőlt szögben kell tartani őket, és körkörös mozdulatokkal, finoman végigsikálni fogaidat. Ennyi az egész. Ezen kívül nem kell tölteni (bárhol, bármikor használható), és nem használ semmilyen elektromos alkatrészt, ami tönkre mehet.
 

Ha kíváncsi, hogy milyen sörtéjű fogkefét érdemes használnia, akkor olvassa el cikkünk első részét, ide kattintva

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Document (.jpg,.pdf,.doc,.docx)

6 nyomós érv a fogmosás mellett

6 nyomós érv a fogmosás mellett

Bármennyire is vigyázunk orális egészségünkre, szánk több száz fajta mikrobával van tele a nap 24 órájában. Habár ezen baktériumok egy része hasznos, többségük inkább a lepedékképződésért felel,...

Tovább
Így tartsa tisztán fogászati implantátumait

Így tartsa tisztán fogászati implantátumait

A fogászati implantátumokat a legtartósabb, legstabilabb fogpótlási megoldásoknak tartják. Ez főleg annak köszönhető, hogy behelyezésük után idővel összeforrnak az ember természetes csontozatával, és...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő-Kedd-Péntek 8:00-17:00

Csütörtök10:00-18:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.