Fogkefe választás: szakmai szemmel 2. rész | Rosental

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Hogyan válasszon fogkefét - szakmai szemmel 2. rész

Az előző részben feltérképeztük, hogy milyen sörtéjű fogkefét érdemes választani a fogak és a száj állapotához mérten, azonban a fogkefék típusainak összehasonlítása most következik.

Hogyan válasszon fogkefét - szakmai szemmel 2. rész

Az elektromos fogkefék előnyei

Hatékonyabbak lehetnek a lepedék eltávolításában

Egyes kutatások szerint az elektromos fogkefék hatékonyabban távolítják el a lepedéket a fogakról, és ezzel hatékonyabb védelmet biztosítanak a lepedék okozta problémák ellen. Más kutatások azt állítják, hogy az elektromos fogkefék kifejezetten a bölcsességfogakat képesek hatékonyabban megtisztítani, hiszen ezek a legnehezebben elérhetők az ember szájában, és így sokan nem tisztítják meg elég alaposan őket.

 

A mozgássérültek könnyebben használhatják őket

Az elektromos fogkefék nem igényelnek sikáló kézmozdulatokat, így sokkal ideálisabbak azok számára, akik valamilyen okból nem képesek megfelelően megmosni fogaikat egy hagyományos fogkefével. Egy elektromos fogkefét lényegében csak be kell kapcsolni, és lassan mozgatni az ember szájában fogról-fogra.

 

Beépített érzékelőjük és időzítőjük van

A legtöbb elektromos fogkefe manapság beépített érzékelővel rendelkezik, ami sípolással jelez, ha az ember túlságosan erősen odanyomja a fogához. Ez segíthet megelőzni a fent említett problémát, amit az erős sikálás okoz.
Az elektromos fogkefék másik hasznos trükkje az időzítő. Mivel az ajánlott fogmosás időtartama 2 perc, a legtöbb elektromos fogkefe 30 másodpercenként hanggal jelez, hogy ideje áttérni a száj egy másik negyedére – négy negyed, 4x30 másodperc, tehát két perc. Még számolni sem kell az időt!

 

A hagyományos fogkefék előnyei

Költséghatékonyabb

Egy jobb elektromos fogkefe árából egy maréknyi minőségi hagyományos fogkefét vehetne az ember, tehát nem mindenki engedheti meg magának ezeket a modern eszközöket. Persze, az elektromos fogkefék ára nem áll meg a megvásárlásuknál, hiszen cserélgetni kell rajtuk a fejeket (mint fentebb olvashattad), és persze az akkumulátorukat/elemeket is rendszeresen tölteni kell – ez mind plusz költség.

 

Könnyedén eldobhatók/újrahasznosíthatók

A hagyományos fogkefék főleg műanyagból készülnek, így könnyű újrahasznosítani őket. 2-3 hónap használat után mehetnek egy műanyaggyűjtőbe, és párszáz forintért vehetsz is egy újat. Plusz, ha nem tetszik meg egy fogkefe, miután kipróbáltad, sokkal kisebb veszteség kidobni, és másikat venni helyette (akár azonnal is). Ezt az ember nem igazán játszhatja el egy drága elektromos fogkefével.

 

Könnyedén használható

A hagyományos fogkefék használata pofonegyszerű, csak enyhén dőlt szögben kell tartani őket, és körkörös mozdulatokkal, finoman végigsikálni fogaidat. Ennyi az egész. Ezen kívül nem kell tölteni (bárhol, bármikor használható), és nem használ semmilyen elektromos alkatrészt, ami tönkre mehet.
 

Ha kíváncsi, hogy milyen sörtéjű fogkefét érdemes használnia, akkor olvassa el cikkünk első részét, ide kattintva

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.