Egy fog pótlása: Milyen lehetőségek vannak? | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Milyen lehetőségek vannak egy fog pótlására?

Napjainkban egy hiányzó fog pótlására már számos különböző eljárás létezik, melyek között vannak, amelyek tartósabbak és jobb minőségűek, mint maguk a valódi fogak. Amennyiben a foghiány nem kerül pótlásra, számos későbbi tünet fog fellépni. Ezek elkerülése érdekében jobb minden esetben a lehető leghamarabb pótolni a hiányzó fogakat.

Milyen lehetőségek vannak egy fog pótlására?

Miért kell pótolni a fogakat?

A fogak pótlása nem csak esztétikai jellegű kérdés, bár – különösen frontfog esetében – ez is játszhat benne szerepet. Elsősorban azonban azért szükséges a hiányzó fogakat pótolni, mert ha ez elmarad, akkor számos szövődmény jelentkezhet később. A hiány melletti fogak idővel elkezdenek a lyuk irányába becsúszni. Hasonlóképpen a másik állcsontban, a szemben lévő fog is elkezd kijjebb nőni, mivel a szervezet így próbálja pótolni a hiányt. Azonban, mivel a gyökér nem mozdul el, csupán a látható rész, ez idővel oda vezet, hogy másként fog állni a fog, megváltozik a rágótengely. A megváltozott terhelés következtében pedig nem csak fájdalom jelentkezhet, de a csontállományban lévő ritkulás miatt ezek a fogak előbb kilazulnak, majd ki is esnek.

 

Fogpótlás koronával

Az egyik hatékony módszer a foghiány pótlására úgynevezett koronával történik. Ezt a módszert lehet alkalmazni részlegesen hiányzó fogak esetében, ha például le van belőle törve egy darab. Teljes foghiány esetén a koronás pótláshoz a hiányt közrefogó fogak kerülnek lecsiszolásra, majd ezekre kerül a korona híd. Ennek az eljárásnak az az alapfeltétele, hogy a szomszédos fogaknak teljesen épnek kell lennie, máskülönben nem lehet rájuk koronát helyezni.

 

Fogászati implantáció

A fogászati implantáció egy olyan eljárás, melynek során egy titánból készült műgyökér kerül sebészeti úton beültetésre az állcsontba. A titán egy biokompatibilis anyag, ezért a szervezet nem löki ki magából. A beültetett műgyökérre kerül felhelyezésre a korona, a híd vagy a kivehető rögzített fogsor. Ez az eljárás az esetek 98%-ban hosszútávon is sikeres, az ilyen pótlás komfortos, nincs idegenanyag érzet, ugyanúgy funkcionál, mint a saját fogsor.

 

Műfogsor készítés

Ha több fog, esetleg az egész fogsor hiányzik, akkor a műfogsor is ideális megoldást jelenthet. Alapvetően három típusú műfogsort különböztetünk meg: a rögzítettet, a kivehetőt és a rögzített-kivehető típust. A kivehető fogsor esetében egy speciális ragasztóval kerül rögzítésre a fogsor. A rögzített verzió esetében a korábban behelyezett implantációkra rögzítik a fogsort. A rögzített-kivehető műfogsor esetében az implantátumokhoz stég, vagy lokátorok kerülnek, melyeket be lehet pattintani a protézisben számukra előre kialakított helyre.

Amennyiben Önnek is szüksége van csontpótlásra, ne várja meg, míg a foghiány következtében deformációk lépnek fel, keresse fel klinikánkat, egyeztessen időpontot és helyezze fogsora épségét a legjobb kezekbe!

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.