Otthoni praktikák fogfájás esetén | Rosental Fogászati Központ

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Erős fogfájás? Ez az azonnali teendő!

Mielőtt bármilyen jótanáccsal is szolgálhatnánk, fontos leszögezni: erős fogfájás esetén a lehető leghamarabb szakemberhez kell fordulni, ugyanis a probléma nem szűnik meg idővel, csak rosszabb lesz. Azonban megesik, hogy olyankor csap le a fogfájás, amikor az embernek nincs lehetősége fogorvoshoz rohanni. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány praktikát, mellyel némiképp csökkenthető a fájdalom addig, ameddig orvos el nem látja.

Erős fogfájás? Ez az azonnali teendő!

Mi okozhat fogfájást?

A fogfájás hátterében számok ok állhat: fogágybetegségtől az ínygyulladáson keresztül a növekedő fog okozta panaszokig számos tényező befolyásoló erővel bír. A fogfájás minden esetben kezelést igényel, nem fog magától elmúlni idővel a probléma, kizárólag csak súlyosbodni, ezért érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni már az első panaszok jelentkezésekor!

 

Házi praktikák

Az alábbiakban felsorolt módszerek csak enyhe fájdalom esetén működnek, vagy csak kis mértékben tudják csökkenteni a fájdalmat – ami nem sok, ugyanakkor néhány perc enyhülés is megéri. Egyes embereknél egyik, másoknál másik működik, és az is előfordulhat, hogy egyik sem okoz pozitív változást. Ugyanakkor bárkit le tud teperni úgy a fogfájás, hogy bármilyen módszert hajlandó legyen kipróbálni egy kis tompulásért. Lássunk hát néhány módszert!

 

Jég

Az egyik módszer a fogfájás enyhítésére a jeges borogatás, a hideg ugyanis gyakran lezsibbasztja az idegeket és így enyhül a fájdalom. Ugyanakkor megeshet – különösen, ha egyébként is fennáll az érzékenység –, hogy a hidegre érzékeny a beteg rész, ebben az esetben nyilalló fájdalom is jelentkezhet.

 

Meleg

Ennek a módszernek az ellentéte, amely szintén működik egyes esetekben, ha meleget helyeznek a fájó területre, például egy infralámpát. Ugyanakkor a meleggel vigyázni kell, mert gyulladás esetén a bacilusok jól érzik benne magukat és elburjánzanak.

Persze az erős fogfájás hátterében komolyabb gond áll, amely kezelést igényel, úgyhogy a meleg miatti bacilusok miatt kell legkevésbé aggódni. Éppen ezért fontos, hogy fogfájás esetén mielőbb keresse fel rendelőnket! 

 

Szegfűszeg

Ugyancsak elterjedt házi praktika a szegfűszeg elrágcsálása a fájó foggal, ugyanis a szegfűszegnek zsibbasztó, érzéstelenítő hatása van. De kapható szegfűszegolaj a patikákban, azzal is be lehet dörzsölni a fájó területet.

 

Gyógytea

A kamillából vagy zsályából főzött tea is gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, ezért érdemes tenni egy próbát ezeknek az öblögetésével is – lenyelni nem kell. Bölcsességfog növekedés esetén egy gézlapba csavart hideg almaszeletet is lehet a fájó részre tenni, hogy enyhítse a panaszokat.

 

Amennyiben a praktikák egyike sem minősül elegendőnek, fájdalomcsillapítót is be lehet venni, persze csak miután egyeztetve lett az adagolás a kezelőorvossal.

 

Önnek is komoly problémát okoz a fogfájás, mely nem szűnik, csak napról napra erősebb? Ne várjon tovább, ne éljen gyötrelembe!

Keressen fel minket, a Rosental Fogászati Magánrendelőt, foglaljon időpontot még ma, és hagyja, hogy magasan képezz orvosaink megszabadítsák Önt a kínzó fájdalomtól!

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.