Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fájó fog? Többek között ez az 5 dolog állhat a hátterében

Kellemetlen érzéstől a kínzó, lüktető fájdalomig. A fogfájást bizony sok különféle dolog okozhatja, amiket komolyan kell vennünk!

Fájó fog? Többek között ez az 5 dolog állhat a hátterében

Pulpitis, avagy fogbélgyulladás 

A fogbélgyulladás a fogfájás eddig leggyakoribb okai, amelynek különböző fajtái léteznek, de legtöbb esetben a fogszuvasodás miatt alakulnak ki. Ekkor az úgynevezett fogbébe baktériumok jutnak, amik gyulladást okoznak. Ez éles fájdalommal jár, érdemes minél hamarabb (gyakorlatilag azonnal) kezelni, mert igen kellemetlen szövődményekkel járhat.

 

Ne bízza foga egészségét a véletlenre, egy egyszerű fogfájás is komoly dolgokat jelezhet! Jelentkezzen be budai fogorvosi rendelőnkbe, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével!

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

Fogszuvasodás 

Szintén a fogfájás egyik leggyakoribb oka, aminek következtében a fogfelszín elhal, így apró lyukak alakulnak ki a fogon. A lyukakon keresztül baktériumok és ételmaradékok kerülhetnek a fogba. 

 

Paradontopátia, avagy fogágybetegség

A paradontopátia rengeteg felnőttet érint, mégis sokan nem tudnak róla. Következtében nem csak erős fogfájdalom, de ínyérzékenység is jelentkezhet, az íny vérzékennyé válhat, de egyéb gyulladásos megbetegedések is kialakulhatnak a szervezeten belül. A kezelés során csökkentjük a gyulladást, elsődleges célunk értelemszerűen a fog megmentése.

 

Túlterhelt fog

Egy igen egyszerű, hétköznapi oka a fogfájásnak, ami gyakran semmilyen kezelést nem igényel. Okozhatja a stresszes életmód miatt, az állkapocs hosszas összeszorítása, és ennek ismételgetése vagy a fogcsikoratás is. Sajnos a folyamatos nagy terheltségtől a fogak felszíne kikophat, és ezzel az állkapocs ízületét is terheljük.

 

Letört vagy repedezett fog

Letört vagy repedezett fogat a főként harapás során megjelenő fájdalom, vagy a hidegre, melegre való érzékenység jelez. Fogunk többféle okból letörhet vagy repedezetté válhat, a fogszuvasodás vagy egy pontatlan tömés is okozhat panaszokat. 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Hogyan kezelhetők az elhalt fogak?

Hogyan kezelhetők az elhalt fogak?

Az elhaló vagy elhalt fogakat minél előbb kezelni kell. Ha elhanyagolják őket, az elhalt fogak baktériumai átterjedhetnek a többi fogra, és kárt tehetnek bennük – akár el is veszíthetjük őket. A...

Tovább
Mi azaz elhalt fog, és hogyan alakul ki?

Mi azaz elhalt fog, és hogyan alakul ki?

Fogainkat kemény és puha szövetek alkotják. Sokan nem tekintik fogaikat testük élő részeinek, pedig az egészséges, ép fogak nagyon is életben vannak. Amikor azonban a fogbél (a fog belső rétege) idegei...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 8:00 - 20:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.