Gyökérkezelés: kérdések és válaszok | Rosental | Fogászat Budapesten

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

7 fontos kérdés és válasz a gyökérkezelésről

A fogfájást senki sem élvezi, és az emberek szinte bármit megadnának azért, hogy végre megszabaduljanak ettől a kíntól. A megoldás azonban néha nem olyan egyszerű, vagy kellemes, mint amiben reménykedünk.

Biztosan Ön is hallott már rosszakat erről a fogászati kezelésről, azonban ez az eljárás gyakoribb, mint gondolná, és egyáltalán nem olyan ijesztő. 
 

7 fontos kérdés és válasz a gyökérkezelésről

Ha a fogorvos gyökérkezelést javasol Önnek, akkor bizonyára rengeteg kérdése lesz ezzel kapcsolatban. Természetesen ezek részleteit a fogorvossal is érdemes megbeszélnie, de íme néhány gyakori kérdés a gyökérkezeléssel kapcsolatban – és persze a válaszok!

 

Mi az a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés egy olyan fogászati eljárás, amelynek segítségével megmenthetők a súlyosan sérült, „haldokló” fogak. A gyökérkezelés során a fogorvos eltávolítja a fertőzött fogbelet és belülről tisztítja ki a fogat, hogy az ne károsodjon tovább.

 

Miért van szükség a gyökérkezelésre?

A fogakhoz kapcsolódó idegek az úgynevezett foggyökérben helyezkednek el, ami lényegében egy keskeny átjáró a fog és a fogíny között. Amikor ez a terület elfertőződik, az súlyos fájdalmakkal jár. Ez a fertőzés további súlyos egészségügyi problémákhoz is vezethet.

A fertőzött terület fekélyessé válhat, ami elképesztő fájdalmakat okoz, és arra készteti a betegeket, hogy azonnali segítséget keressenek.

Mi történik, ha visszautasítja a gyökérkezelést?

Ha nem vállalja a gyökérkezelést, akkor el is veszítheti a szóban forgó fogat. A fertőzés más fogakra is átterjedhet szájban, amely súlyos következményekkel járhat. Ha a problémát nem orvosolják időben, akkor nem csak az eredetileg fertőzött fogat, hanem az a közelében lévőket is elveszítheti. 

Amikor a fogínyfertőzés terjedni kezd, a test más részeibe is eljuthat (nem csak a száj többi területére), ahol súlyos egészségügyi szövődményeket okozhat.

 

Fontos tehát, hogy minél előbb megoldást találjunk a problémára!

Ha Ön is szeretné fájdalommentes gyökérkezelésünket igénybe venni, kérjen időpontot a lenti űrlapot kitöltve rendelőnkbe: 

Kapcsolatfelvétel

 

Meddig tart egy gyökérkezelés?

Egy fog gyökérkezelése általában kevesebb, mint egy órát vesz igénybe. Egyszerre több fog gyökérkezelése általában pedig két óránál kevesebb időbe telik.

A konkrét adatok szerint egy átlagos gyökérkezelés hossza 37 perc, míg egyszerre több fog gyökérkezelése átlagosan 73 perces folyamat.

 

Mennyi ideig gyógyul a gyökérkezelt fog?

Egy gyökérkezelést követően kellemetlen érzést és némi dagadást tapasztalhat a kezelt területen. Ez normális, és általában egy napon belül csillapodik majd. Erre minden esetben felhívjuk figyelmét, és sok esetben fájdalomcsillapító gyógyszert is felírunk pácienseinknek a súlyosságtól függően. 

A gyökérkezelés után általában egy utólagos vizsgálatra is szükség van. Amennyiben nincsenek egyéb panaszai, a fogorvos által megadott időpontban kell majd visszatérnie rendelőnkbe.

Szeretné tudni mire számíthat még a gyökérkezelés után? Olvassa el a témáról szóló szakmai cikkünket a linkre kattintva: Gyökérkezelés után

 

Észreveszik majd, hogy gyökérkezelt fogam van?

Habár az első 24 órában némi látható duzzadás jelölheti a kezelés helyét, a gyógyulást követően senki sem fogja látni, hogy gyökérkezelése volt.

 

Kire érdemes bízni a gyökérkezelést?

Egy ilyen összetett beavatkozást szigorúan csak szakképzett fogászati szakemberekre szabad rábízni! A Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központjában szakképzett kollégáink szívesen rendelkezésére állnak, hiszen igen nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Ha Ön is szeretné, hogy megmentsük fogát a kihúzástól, kérjen időpontot a lenti űrlap kitöltésével: 

Kapcsolatfelvétel


 

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.