Implantációs műtét a fogászatban | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Implantációs műtét

Manapság már a fogászati implantáció, illetve az implantációs műtét, az implantátum használata rutin eljárássá vált. Ezen kezelések célja, hogy a Páciens a számára használható, esztétikailag is számára teljes mértékben megfelelő fogpótlást biztosítsuk. A modern implantációs műtét által pedig már nem csupán egy-egy hiányzó fog, de akár egy egész fogazat is tökéletesen helyreállítható, méghozzá fájdalommentesen.

Implantációs műtét

Implantációs műtét – mi az az implantátum?

Az implantációs műtét kapcsán fogászati implantátumokat használunk – ez egy műgyökér, melyet az állcsontba, fogpótlás viselése céljából ültetünk be. Mind színtiszta, ötvözetlen titánból készül, ezt az úgynevezett biokompatibilis anyagot teljes mértékben képes befogadni az emberi szervezet. Az implantációs műtét során ezen anyagok csavarmentes kialakításuknak köszönhetően rendkívül gyorsan és erősen be tudnak épülni magába az állcsontba.
Az implantációs műtét során felhasznált anyagok tehát maximálisan megfelelnek a legszigorúbb szabványoknak, illetve előírásoknak egyaránt, a használatban lévő implantációs rendszerek emellett nemzetközi minőségbiztosítási szabványokkal is rendelkeznek.

 

Implantációs műtét – milyen esetekben szükséges?

Az implantációs műtét akkor nyújt megfelelő megoldást, ha egy vagy több fogat szeretne pótoltatni a Páciens – ezek a fogak pedig a két fog között helyezkednek el. Ekkor a fogászati implantáció során a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül, csupán az implantátumon vagy implantátumokon rögzülve készül el maga a fogpótlás. Amennyiben a hiányzó fogak a hátulsó régióban helyezkednek el, egy implantációs műtét segítségével elkerülhető a kivehető fogpótlás viselése.

 

Implantációs műtét – hogyan történik meg?

Általában az implantációs műtét helyi érzéstelenítéssel történik meg. A megfelelő érzéstelenítőszer beadása utáni zsibbadás – mely rendkívül gyorsan képes beállni – következtével a műtét már fájdalommentesen végrehajtható. Szakemberünk különböző méretű fúrókkal először elkészíti az implantátumok számára az ágyat, majd belehelyezi azokat az előzetesen megtervezett helyes pozícióba. Ezután az implantátumokat zárócsavarokkal fedi le, majd varratokkal egyesíti a sebszéleket. Az implantációs műtét kapcsán ugyanakkor, ha nem történik metszés, akkor a varratokra semmi szükség.

 

Implantációs műtét – az ezt követő tudnivalók

Fogászati rendelőnk a műtétet követően szükséges eszközöket, mint példának okáért a gyógyszer, jegelő párna biztosítja a Páciens számára. Azt is érdemes tudni, hogy minden esetben rendelőnk biztosít ideiglenes pótlást, melyek nem csak esztétikailag, de funkcionálisan is kényelmet biztosítanak a Páciens számára a végleges pótlás elkészültéig.

Fontos, hogy az implantátum körül csont megfelelően begyógyuljon – ez a beavatkozástól függően 2 – 6 hónap.
A végleges implantáció elkészítése megközelítőleg egy hetet vesz igénybe. Ekkor a begyógyult implantátumokat felszabadítjuk, majd lenyomatot készítünk róluk – ezután készül el a fogpótlás, melyet majd egy bepróbálás követ, abban az esetben pedig, ha Önnek mind funkcionálisan, mind esztétikailag megfelel, akkor az rögzítésre kerül.

Amennyiben úgy érzi, hogy Önnek is fogászati beavatkozásra van szüksége, a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ a legmodernebb eszközökkel és magas szakértelemmel képes elvégezni az implantációs műtétet – forduljon hozzánk bizalommal.
 

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.