A fogszuvasodás kezelése | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

A fogszuvasodás kezelése

A fogszuvasodás a világ egyik leggyakrabban előforduló betegsége, bár sokszor nem is betegségként gondolunk rá. A fogszuvasodás kezelése, kialakulásának lehetséges okai, a megelőzéshez szükséges lépések mind olvashatók alábbi szakmai cikkünkben. Amennyiben úgy érzi, Önnek is szüksége lenne egy ilyen kezelésre, keressen minket, a Rosental Fogászati Magánrendelőt bizalommal!

A fogszuvasodás kezelése

A fogszuvasodás kezelése – mi az a fogszuvasodás?

A fogszuvasodás összeségében a lakosság 95%-át érinti, leggyakrabban az ok a nem megfelelő szájhigiénia. A fogszuvasodás kialakulásában alapvetően öt tényező játszik szerepet: a lepedékképződés, a szénhidrátok és savak, az ételmaradékok a szájban, az étkezések gyakorisága és a védő tényezők (hiánya). Ezek együttesen határozzák meg, milyen mértékben és mennyi idő alatt lyukad ki egy fog.

 

Hogyan történik a fogszuvasodás kezelése?

A fogszuvasodás kezelése céljából alapvetően egyetlen, hatékony eljárást alkalmaznak: kitisztítják és betömik a lyukat. Ehhez mi kerámia tömést használunk. A szuvas fogat csak abban az esetben szükséges kihúzni, ha a fog valamiért töméssel már nem menthető meg, a gyökérkezelés nem jöhet számításba, és a destrukció – fogromlás – olyan mértékű, hogy a fogkoronát nem lehet felépíteni.

 

Mi történik, ha elmarad a fogszuvasodás kezelése?

Amennyiben nem történik meg a fogszuvasodás kezelése, a betegség két irányba terjedhet tovább. Kifelé, az íny felé, fogínygyulladást okozva, amely akár a fog elvesztéséhez is vezethet. De terjed befelé is, a fogideg felé, ebben az esetben a fog gyullad be, ami erőteljes fájdalommal jár. Ha továbbra sem kezelik, akkor fogágybetegséghez, majd a fog elvesztéséhez vezet.

 

A fogszuvasodás kezelése – a megelőzés

Ahogy számos más egészségügyi területen, úgy hosszútávon a fogszuvasodás kezelése során is érdemes nagy hangsúlyt fektetni a megelőzésre. A fogszuvasodás egy bizonyos pontig még visszafordítható, ha kellő gonddal oda van figyelve rá. Ehhez feltétlenül szükséges alaposan tisztítani a fogakat naponta kétszer, ha lehet, elektromos fogkefével, két percig, és olyan fogkrémmel, mely felveszi a harcot a fogszuvasodással. Továbbá ajánlatos a fogselyem használata is, ugyanis a túl szorosan álló fogak között nem csak megtelepedni tudnak könnyebben a kórokozók, de terjedni is.

 

Amennyiben úgy érzi, Önnél is időszerű lenne a fogszuvasodás kezelése, ne várja meg, amíg komolyabb problémák és fájdalmasabb tünetek jelentkezne, inkább forduljon hozzánk bizalommal és keresse fel rendelőnket!

Kollégáink szeretettel várják, foglaljon időpontot még ma!

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.