Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Mit kell tudni a fogszuvasodás kezelés kapcsán?

A fogszuvasodás napjainkra az egyik legtöbb embert érintő népbetegséggé vált. Ami kezdetben csak egy ártalmatlan lyuknak tűnik, esetleg apróbb esztétikai hibának, az idővel, ha nem kezelik, bizony komoly fájdalmakkal járó betegségekben végződhet. Alábbi szakmai cikkünkben összegyűjtöttünk mindent a fogszuvasodás kezelés kapcsán!

Mit kell tudni a fogszuvasodás kezelés kapcsán?

Fogszuvasodás kezelés – mi az a fogszuvasodás?

 

A fogszuvasodás akkor alakul ki, amikor a fogak ásványianyag-tartalmának kioldását eredményező hatások túlsúlyba kerülnek az ásványi anyagokat beépítő tényezőkkel szemben, és emiatt a fogzománc elveszíti ásványi anyagait, elvékonyodik és áttörik. A fogszuvasodás kezelés első lépése a megelőzés, megfelelő szájápolással nagymértékben csökkenthető a kialakulás mértéke, azonban a szuvasodást befolyásolják még olyan tényezők is, mint a genetika, a nyál összetétele, valamint a lepedékképződés, az elfogyasztott szénhidrátok, a szájban lévő ételmaradékok, az étkezések gyakorisága és a természetes védőréteg állapota.

 

Fogszuvasodás kezelés – a fogszuvasodás tünetei

 

A fogszuvasodás nem fájdalmas, egészen addig, amíg a betegség el nem terjed annyira, hogy már ideget is érintsen. Ennek ellenére vannak bizonyos figyelmeztető jelek, melyeket észlelve minél hamarabb el kell kezdeni a fogszuvasodás kezelés folyamatát. Kezdetben egy fehéres folt jelentkezik a fogfelszínen, ez jelzi, hogy megkezdődött az ásványi anyagok kioldódása. Ezt követően ezek a folt barnás, sötét árnyalatot öltenek és egyre mélyebb lyukak alakulnak ki. Ekkorra gyakran édességek, cukor fogyasztását is fájdalom kíséri, ugyanis fokozódik az ozmotikus nyomás. A szuvasodás gyakran két fog találkozásánál alakul ki, erre lehet figyelmeztető jel, ha gyakran beszorul ugyanoda ételmaradék.

 

Mi történik, ha elmarad a fogszuvasodás kezelés?

 

Amennyiben elmarad a fogszuvasodás kezelés, az nem csak azért probléma, mert egy sötét rész jelenik meg a fehér fogakon, és ez esztétikailag zavaró lehet. Ha nem kezelik, a fogszuvasodás, ami kezdetben csak a zománc felső részét érinti, tovább terjed az ínyre és a fogágyra, ínygyulladást és fogágybetegséget okozva. Túl azon, hogy ezek bizony komoly fájdalommal járnak együtt, hosszútávon a fogak elvesztéséhez, akár csontritkuláshoz vezetnek. Jelentkezhet tünetként érzékenység hidegre-melegre is, a hideg esetében a fájdalom a fogbélgyulladás tünete, míg a meleg az elhalt fog sajátja.

 

Hogyan zajlik a fogszuvasodás kezelés?

 

Alapvetően egy lehetséges fogszuvasodás kezelés létezik: be kell tömni a lyukas fogat. Ehhez előbb eltávolítják a szuvas részt, kitisztítják, mint egy sebet, majd ezt követően tömőanyaggal pótolják a hiányt, aztán formára igazítják és lepolírozzák a felületet, hogy mindenhol tökéletesen illeszkedjen. A végén a tömés észrevehetetlen lesz, a fog pedig betöltheti a funkcióját.

 

Önnek is van lyukas foga? Ne várja meg, míg a fogszuvasodás fájdalmas méreteket ölt, inkább forduljon hozzánk bizalommal! Keresse fel rendelőnket és foglaljon időpontot!

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Fogászati kezelés

Fogászati kezelés

A fogászati kezelés senkinek nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé, ugyanakkor vannak alkalmak, mikor kizárólag az orvosi beavatkozás segíthet. Nem beszélve arról, hogy számos fogászati kezelés...

Tovább
Fogínysorvadás tünetek

Fogínysorvadás tünetek

A fogínysorvadás napjainkban sajnos népbetegségnek számít, a felnőtt lakosság mintegy 70-80%-át érinti ez a probléma. Sajnos a kezdeti kellemetlenségek a későbbiekben akár egyéb, súlyos betegségeket...

Tovább
Fogkő eltávolítás árak

Fogkő eltávolítás árak

A fogkő kialakulása egy természetes folyamat, amit nem lehet megelőzni, de rendszeres fogkőeltávolítással kezelni kell, különben további panaszok kialakulásához vezet. Alábbi szakmai cikkünkben...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő-Kedd-Péntek 8:00-17:00

Csütörtök10:00-18:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.