Fogpótlás implantátummal – Válaszd a Rosental fogorvosainak szakértelmét!

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogpótlás implantátummal

A fogpótlás kényes téma, pedig érdemes megismerni minden lehetőséget, ami a rendelkezésünkre áll. Ráadásul a fogakat minél előbb pótolni kell, hogy megelőzzük a foghiánnyal járó következményeket, ami nem csak esztétikai! Tudjon meg többet hogyan történik a fogpótlás implantátummal!

Fogpótlás implantátummal

Fogpótlás implantátummal a Rosental Fogászatán

 

 

A legmegfelelőbb fogpótlási módszer kiválasztása számos tényezőtől függ, mint például a foghiány kiterjedése, a páciens állapota, az egyén egyedi szükségletei és az anyagi lehetőségei. Fogpótlásra a következő lehetőségek közül választhatunk:

 

 

1.    Fogpótlás hidakkal: Ez egy olyan módszer, amelyben egy vagy több foghiányt pótolnak egy hidat használva. A hidat a szomszédos fogakhoz rögzítik, és a foghiányt betöltő mesterséges fogakból áll. A hidat általában fémváz vagy cirkónium-oxid kerámia alkotja, amelyek erősek és esztétikusak.

 

 

2.    Fogpótlás implantátummal: Ez egy tartós fogpótlási megoldás, amely a foggyökér helyettesítésére szolgál. Az implantátumot titánból készítik, amely egy biokompatibilis anyag, amely jól integrálódik a csonttal. Az implantátumot a csontba helyezik be, és azután a fogprotézist vagy a koronát ráhelyezik. Az implantátumok nagyon stabilak és természetes kinézetű fogpótlást eredményeznek.

 

 

3.    Fogkorona: Ez egy olyan fogpótlási módszer, amely a meglévő fogat fedő műanyag vagy porcelán koronával helyettesíti. A fogkoronák védik és megerősítik a gyenge, törött vagy sérült fogakat, és javítják az esztétikai megjelenést.

 

 

4.    Foghidak: A foghidak egy olyan fogpótlási lehetőség, amely a foghiányt oly módon pótolja, hogy azonosíthatatlanul illeszkedik a környező fogakhoz. A foghidak általában fémvázból vagy cirkónium-oxidból készülnek, és lehetnek porcelán vagy műanyag bevonattal.

 

 

5.    Fogprotézis: A fogprotézis a foghiányokat pótolja, és a szájban tartásához a nyálkahártyára támaszkodik. A fogprotézisek lehetnek részlegesek, amikor csak néhány fogat pótolnak, vagy teljes protézisek, amelyek az összes fogat helyettesítik.

 

 


Fogpótlás implantátummal előnyei

 


A fogpótlás implantátummal számos előnnyel jár a hagyományos fogpótlási módszerekhez képest. Ezek közé tartoznak:

 

1.    Tartósság és stabilitás: A fogpótlás implantátummal rendkívül tartós és stabil, mivel a csontba vannak beültetve. Ez lehetővé teszi, hogy a fogpótlás olyan legyen, mint a természetes fog, és megbízhatóan funkcionáljon a rágás és a beszéd során. Az implantátumok általában évtizedekig, akár életen át tartó fogpótlást biztosítanak, ha megfelelően gondozzák.

 


2.    Természetes kinézet és érzés: A fogpótlás implantátummal esztétikailag kielégítő eredményt nyújt. Az implantátumokhoz rögzített fogpótlások (koronák, hidak, protézisek) hasonlóan néznek ki és érződnek, mint a természetes fogak. A megfelelően kiválasztott színű és formájú fogpótlásokkal a mosoly természetesnek tűnik.

 


3.    Csontmegőrzés: Az implantátumok beültetése stimulálja a csont növekedését és megtartását a fogászati területen. Ez segít megelőzni a csontsorvadást és az állcsont elvesztését, amely gyakran előfordulhat foghiány esetén. Más fogpótlási módszerek, például a hidak vagy a fogprotézisek, nem nyújtanak hasonló csontmegőrző előnyöket, mint a fogpótlás implantátummal.

 


4.    Megőrzi a környező fogakat: Az implantátumos fogpótlás nem igényli a szomszédos fogak megcsiszolását vagy módosítását, mint például a hidak esetében. Ez azt jelenti, hogy az egészséges fogak megmaradnak, és nem veszítik el saját struktúrájukat a fogpótlás implantátummal miatt.

 


5.    Kényelem és megbízhatóság: A fogpótlás implantátummal biztosítja, hogy stabilan rögzüljenek a szájban, így nem mozognak vagy csúszkálnak, mint például a hagyományos fogprotézisek. Ez javítja a rágás és a beszéd hatékonyságát, valamint növeli a beteg kényelmét.

 


Ha szeretne többet megtudni a fogpótlásokról, konzultáljon ingyenesen fogorvosainkkal, akik a legmegfelelőbb lehetőséget fogják ajánlani Önnek az elvárásai alapján!

 

 

Kapcsolatfelvétel

 

 


Hogyan történik a fogpótlás implantátummal?

 

 

A fogpótlás implantátummal általában több lépésből álló folyamat, amely magában foglalja az implantátum beültetését és a fogpótlás végleges rögzítését.

 

Első lépésként egy fogorvos vagy szájsebész alaposan megvizsgálja a fogakat, az állcsontot és a szájüreget. Röntgenfelvételek és más képalkotó vizsgálatok segítségével megállapítják az implantátumok beültetésének lehetőségét és a fogpótlás tervezését. Ez a fázis fontos az egyéni igények és a kezelési terv meghatározásához.

 

Az implantátum beültetése sebészeti eljárás, amelyet általában helyi érzéstelenítésben vagy esetenként altatásban végeznek. A fogorvos vagy szájsebész egy apró metszést készít az ínyen, majd előkészíti az állcsontot az implantátum beültetéséhez. Az implantátumot általában titánból készítik, és speciális eszközökkel helyezik be az állcsontba. A beültetés után az implantátumot hagyják gyógyulni, hogy a csont körülötte beépüljön és rögzítse.

 

Az implantátum beültetését követően a csontnak időre van szüksége ahhoz, hogy beépüljön és a fogászati implantátum stabilan rögzüljön. Ez a gyógyulási idő általában néhány hét, de néha akár több hónap is lehet. A gyógyulási idő alatt ideiglenes fogpótlást viselhet a megjelenés és a funkció helyreállítása érdekében.

 

Amikor az implantátum megfelelően begyógyult, a fogorvos vagy a fogtechnikus elkészíti a fogpótlást. Ez a fogpótlás lehet korona, híd vagy fogprotézis, amely a beültetett implantátumra helyeződik. Az anyag, amelyből a fogpótlás készül (például porcelán vagy cirkónium-oxid), az egyén egyedi igényei és a tervezett esztétikai eredmények alapján kerül kiválasztásra.

 

A fogpótlást a beültetett implantátumra rögzítik. Ez lehet csavarozás vagy ragasztás, attól függően, hogy a fogpótlás és az implantátum tervezése szerint hogyan történik a rögzítés. A fogpótlás végleges rögzítése után az implantátumos fogpótlás készen áll a használatra.

 

Az implantátumos fogpótlás folyamata egyedi lehet minden egyes páciens számára, és az egyes lépések időtartama és sorrendje is változhat. A fogorvos vagy a szájsebész részletesen tájékoztatja Önt a kezelési folyamatról, és az Ön specifikus esetében alkalmazott eljárásokról és időzítésről. Kérjen időpontot a Rosental Fogászatára az alábbi űrlap kitöltésével!

 

 

Kapcsolatfelvétel


 

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.