Fogpótlás fajtái - Különböző típusú fogpótlások és gondozásuk

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogpótlás fajtái - Különböző típusú fogpótlások és gondozásuk

Számos módja van a hiányzó fogak pótlására. Fogorvosaink a legjobb megoldást fogják javasolni Önnek, legyen szó fogsorról, hídról vagy implantátumról. Ismerje meg a fogpótlás fajtáit és kerüljön közelebb egy lépéssel az álommosolyhoz!

Fogpótlás fajtái - Különböző típusú fogpótlások és gondozásuk

Fogpótlás fajtái a Rosental Fogászatán

 

 

Ha valamilyen fogpótlásra van szüksége, a Rosental fogászatán fogorvosaink többféle lehetőséget fognak felkínálni Önnek. A fogpótlás fajtái közül mindegyik különböző anyagból készül, és más-más célt szolgál. Ezért fontos megérteni, hogy milyen előnyökkel járnak a különböző fogpótlás fajtái, amikor az Ön számára legmegfelelőbb típust választjuk. Íme néhány lehetőség:

 

 

  • Teljes fogsor
  • Részleges fogsor
  • Ideiglenes fogsor
  • Fix híd
  • Konzolos híd
  • Implantátumok
  • Implantátum alátámasztott fix fogpótlások
  • Felpattintható fogsorok

 


Amennyiben Önnek is szüksége van fogpótlásra, de a fogpótlás fajtái közül nem tudja pontosan melyikre is lenne szüksége, kérje ki segítségét szakértő fogorvosainknak! Töltse ki az alábbi űrlapot ingyenes állapotfelméréshez!

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

Fogpótlás fajtái - Teljes fogsor

 

A teljes protézis vagy a teljes fogsor felső és alsó részét képezik. Kivehető eszközök, amelyekkel pótolni lehet a hiányzó fogakat. A fogsor fogai porcelánból vagy akrilból készülnek, és akril vagy fém alap tartja össze őket. Teljes fogsorra lehet szükség, ha elveszíti az összes fogát, és ezek segíthetnek újra kitölteni megjelenését, így magabiztosabban mosolyoghat.

 

Mind a felső, mind az alsó fogsor az ínyen helyezkedik el. A fogsorragasztó segíthet a fogsor rögzítésében, és megakadályozhatja, hogy az ételmaradékok kellemetlen érzést okozzanak, ami akkor fordulhat elő, ha beszorulnak a fogsor alá. Megfelelő gondozással és karbantartással a teljes fogsor 5-10 évig tarthat.

 

 

Fogpótlás fajtái - Részleges fogsor

 

A felső és/vagy alsó részleges protézisek a hiányzó fogak által keletkezett rés kitöltésére szolgálnak. A részeket szükség esetén le lehet vágni és eltávolítani, így magabiztosabban érezheti magát, ha kevés foga hiányzik.

 

 

Fogpótlás fajtái - Ideiglenes fogsor

 

Az ideiglenes fogsorok – más néven azonnali fogsorok – olyan fogsorok, amelyeket közvetlenül a fogak eltávolítása után lehet felhelyezni. Egy lehetőség, hogy segítsenek a megszokott módon folytatni az új állandó fogsor felszerelését. Visszatérhet a szeretett ételek fogyasztásához anélkül, hogy túl nagy nyomást gyakorolna megmaradt természetes fogaira.

 

Fogorvosaink javasolhatják, hogy megkönnyítse a fogsor viselését, vagy ha korábban problémái voltak érzékeny fogaival vagy ínyével. Azáltal, hogy étkezés közben csökkenti a megmaradt természetes fogakra nehezedő nyomást, az ideiglenes fogsorok lehetővé teszik a száj gyógyulását anélkül, hogy jelentős változtatásokat kellene végrehajtania az életmódján. Fogorvosa előzetesen megméri és lemodellezi a fogait, így a fogsor készen áll arra, hogy viselje, amíg az állkapcsa gyógyul.

 

 

Fogpótlás fajtái - Flexibilis fogsor

 

A flexibilis fogsor egyfajta részleges fogsor, de más anyagokból készül, mint a hagyományos részleges fogsor. A legtöbb rugalmas fogsor vékony hőre lágyuló műanyagból, például nylonból készül, összehasonlítva a vastagabb, merevebb akrillal, amelyet a teljes fogsoroknál használnak.

 

 

Fogpótlás fajtái - Fix híd

 

Rögzített hidat használnak a hiányzó fogak pótlására úgy, hogy egy mesterséges fogat, úgynevezett koronát sebészeti úton ragasztanak a megmaradt természetes fogakhoz mindkét oldalon. Mint minden sebészileg rögzített fogsor – beleértve az implantátumokat, az implantátummal alátámasztott fogsorokat és a rápattintható fogsorokat –, a rögzített hidak általában többe kerülnek, mint a kivehető fogsorok.

 

 

Fogpótlás fajtái - Konzolos híd

 

 

A konzolos híd akkor javasolt, ha hiányzik egy őrlőfog, és annak egyik oldalán nincsenek fogak a híd megtámasztására. Ehelyett a másik oldalon egy vagy több fogat használnak támasztásra.

 

 

Fogpótlás fajtái - Implantátumok

 

Sebészeti úton a csontba helyezik, és idővel összeolvadnak vele a természetes illeszkedés érdekében. Az implantátumokat ezután „megterheljük” protézissel, akár közvetlenül a műtét után, akár 6 hónapon belül.

 

 

Fogpótlás fajtái - Implantátum alátámasztott fix fogpótlások

 

 

Az implantátummal alátámasztott rögzített fogsorok koronával rendelkeznek, amely a sebészileg behelyezett implantátumokhoz van rögzítve az állcsontjában. Ezután csavarokkal rögzítik a helyére.

 

 

Fogpótlás fajtái - Rápattintható fogsorok

 

A rápattintható fogsorok kivehető koronák, amelyek az állcsontba sebészileg behelyezett implantátumokról pattannak fel és le. Biztonságosan rögzítik, így elrághatja kedvenc ételeit anélkül, hogy aggódnia kellene a fogsorok kilazulása miatt.
 

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.