Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogpótlás beültetéssel

Akár valamilyen egészségügyi okból kifolyólag, akár más miatt veszíti el valaki a fogait, minden esetben fontos, hogy a hiány a lehető leghamarabb pótlásra kerüljön. Erre az egyik leghatékonyabb és legtartósabb módszer a fogpótlás beültetéssel. De mit is takar pontosan ez a kifejezés? Miért kiemelten lényeges, hogy a hiány ne maradjon meg túl sokáig a fogsorban? Ezekre is választ ad alábbi szakmai cikkünk.

Fogpótlás beültetéssel

Pontosan mi is az a fogpótlás beültetéssel?

A fogpótlás beültetéssel egy fogászati implantációs eljárás. Ennek lényege, hogy egy titánból készült műgyökeret, implantátumot ültetünk sebészeti úton az állcsontba. Mivel ez egy biokompatibilis anyag, a szervezet nem löki ki magából, mint idegen anyagot, ráadásul csavarmentes kialakításának köszönhetően könnyen beépül az állcsontba. A gyógyulást követően erre az implantátumra kerül majd a korona, mely mind funkcionálisan, mind esztétikailag be tudja majd tölteni a szerepét.

 

Mikor jelent megoldást a fogpótlás beültetéssel?

A fogpótlás beültetéssel egyaránt alkalmazható egy, vagy több fog pótlására is. Fogászati implantátumot lehet készíteni egyetlen fog pótlására, több fog pótlására implantációs híd behelyezésével, de akár teljes ívre, fogsorra is tökéletes fogpótlási eljárás. Kevesebb probléma van az implantációval, mint a kivehető fogsorral, mivel stabilabb, ezáltal komfortosabb és sokkal élhetőbb.

 

Miért fontos a fogpótlás beültetéssel?

A foghiány számos későbbi problémát tud okozni, ezeket előzi meg a fogpótlás beültetéssel. A hiányzó fog szomszédságában álló fogak egy idő után elkezdenek befelé csúszni a lyukba, a szemben lévő fog pedig kijjebb jön. Ezek a szervezet természetes csontpótlási kísérletei, azonban csak a felszínen van változás, a gyökér az eredeti helyén marad. Ennek következtében megváltozik a rágótengely, ami fájdalomhoz, a fogak kilazulásához, végül pedig az elvesztésükhöz vezethet.

 

Hogyan zajlik a fogpótlás beültetéssel?

Amennyiben szükségessé válik a fogpótlás beültetéssel, minden esetben megelőzi a beavatkozást egy alapos szűrővizsgálat, valamint fogászati diagnosztika, mely során fogászati CT és panoráma felvétel készül, majd ezekből egy 3D-s tervet állítunk össze. A terv alapján állítjuk össze a páciens kezelési tervét, mely a tanácsolt beavatkozásokat, illetve azok összegét egyaránt tartalmazza. Minden esetben konzultálunk pácienseinkkel a beavatkozásokat illetően, hogy a fogpótlás beültetéssel a leginkább megfelelő módon történjen. Ha a betegeinknek is megfelel a kezelési terv, akkor következik az időpontfoglalás a műtétre, illetve maga a beavatkozás.

Amennyiben Önnél is foghiány áll fenn, ne várja meg, amíg a fent leírt tünetek jelentkeznek, inkább forduljon rendelőnkhöz és foglaljon időpontot!

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Fogászati kezelés

Fogászati kezelés

A fogászati kezelés senkinek nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé, ugyanakkor vannak alkalmak, mikor kizárólag az orvosi beavatkozás segíthet. Nem beszélve arról, hogy számos fogászati kezelés...

Tovább
Fogínysorvadás tünetek

Fogínysorvadás tünetek

A fogínysorvadás napjainkban sajnos népbetegségnek számít, a felnőtt lakosság mintegy 70-80%-át érinti ez a probléma. Sajnos a kezdeti kellemetlenségek a későbbiekben akár egyéb, súlyos betegségeket...

Tovább
Fogkő eltávolítás árak

Fogkő eltávolítás árak

A fogkő kialakulása egy természetes folyamat, amit nem lehet megelőzni, de rendszeres fogkőeltávolítással kezelni kell, különben további panaszok kialakulásához vezet. Alábbi szakmai cikkünkben...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő-Kedd-Péntek 8:00-17:00

Csütörtök10:00-18:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.