Fogkorona Budapest – Válassza a Rosental komplex szolgáltatását

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogkorona Budapest – Válassza a Rosental komplex szolgáltatását

Fogkorona használatára akkor lehet szükségünk, amikor a meglévő fog sérült, erősen lebomlott vagy deformálódott, és nem lehet egyszerű töméssel vagy fogtöméssel helyreállítani. Fogkorona budapesti fogászatunkon komplex ellátás során kerül kialakításra.

Fogkorona Budapest – Válassza a Rosental komplex szolgáltatását

Fogkorona budapesti klinikánkon – Mit kell tudni?

 

 

A fogkorona egy fog alakú sapka, amely helyreállítja a szuvas, törött, gyenge vagy elhasználódott fogat. A fogorvosok koronát is használnak a fogászati implantátumok és a gyökérkezeléssel kezelt fogak fedésére. A különféle anyagokból, köztük fémből és porcelánból készült koronák megfelelő gondozás mellett 5 és 15 év közötti élettartammal rendelkeznek. Fogkorona budapesti klinikánkon is kérhető, ahol egy komplex ellátás mellett segítünk helyreállítani fogai épségét! De mit is lehet tudni egy ilyen eljárásról és mit is takar pontosan a fogkorona budapesti klinikánkon?

 

 

Ha a részleteket már ismered, és segítségre lenne szükséged, akkor kérj időpontot az alábbi űrlap kitöltésével ingyenes konzultációra! Fogkorona Budapest egyik legszebb fogászatán, ahol szakértői kezek között teljes biztonságban érezheti magát a komplex ellátás alatt.

 

Kapcsolatfelvétel

 

 


Hogyan készül a fogkorona budapesti Rosental fogászatán?

 

A fogkorona igazából egy fog alakú sapka. A fogorvosok koronákat használnak a gyenge, törött vagy szuvas fogak helyreállítására. A korona az egész fogára illeszkedik, akár egy kényelmes kalap. A megfelelő illeszkedés érdekében a fogorvosnak el kell távolítania egy kis mennyiségű zománcot, mielőtt az új koronát a helyére rögzíti.

 


A fogtechnikusok különféle anyagokból készítenek koronákat, beleértve a fémet és porcelánt.

 


A Rosentalnál fogkorona építés minden részbeavatkozása egy helyen történik a diagnosztikai eljárásoktól az összetettebb műtétekig, ezzel is egy komplexebb szolgáltatást nyújtva, hogy Ön egy helyen megkapjon mindent, amire szüksége van. Az Ön számára legideálisabbnak ítélt kezelési módot és az anyaghasználatot orvosaink felkészültsége és sok éves szakmai tapasztalata alapján határozzák meg. Fogkorona budapesti klinikánkon a legkorszerűbb orvostechnikai eszközök segítségével kerül kialakításra.

 


Fogkorona Budapest – Mikor keress fel minket?


A koronák többféle célt szolgálnak. Szüksége lehet fogkorona budapesti ellátásra, ha:

 

  • Megerősítené a gyenge fogait
  • Megrepedt egy foga
  • Elhasználódott vagy letörött a foga
  • Elfedné az erősen foltos vagy elszíneződött fogakat
  • Elfedné a gyökérkezelt fogat
  • Elfedné az implantátumot

 

Magára ismert a felsorolt problémák között? Kérje ki szakértő fogorvosaink véleményét!

 


Kapcsolatfelvétel

 

 

A fogkoronák fajtái

 

Sokféle fogkorona létezik. Az Ön számára megfelelő típus az Ön személyes preferenciáitól és egyedi szájhigiénés szükségleteitől függ, amelyek megvizsgálása után fogorvosaink a legideálisabbnak ítélt megoldást javasolják Önnek!

 


Fém koronák

 

A fogtechnikusok számos fémet használnak fogkoronák készítéséhez, köztük aranyat, palládiumot, nikkelt és krómot. A fémkoronák ritkán töredeznek vagy törnek el, a leghosszabb ideig kopnak, és csak kis mennyiségű zománc eltávolítást igényelnek. A harapási és rágási erőknek is ellenállnak.

 

A fémes szín az ilyen típusú korona fő hátránya. A fém koronák jó választás a nem látható őrlőfogakhoz.

 

Porcelánból fémhez olvasztott (PFM) koronák

 

A fémhez olvadt porcelán (PFM) koronák egyesítik a fém tartósságát és a porcelán természetes megjelenését. A fogorvosok ezeket a koronákat a saját fogainak árnyalatához tudják igazítani.

 

Erősségük ellenére a PFM koronáknak van néhány hátránya. Például a porcelánbevonat idővel letörhet, felfedve az alatta lévő fémet. Ezenkívül a PFM koronák fokozatosan lekoptathatják a szemben lévő fogak zománcát (azok a fogak, amelyek érintik a koronát, amikor becsukja a száját).

 

A PFM koronák majdnem olyan sokáig tartanak, mint a fém koronák. Mind az elülső, mind a hátsó fogakat helyreállíthatják.

 

 

Préskerámia koronák

 

A préselt kerámia korona kemény belső maggal rendelkezik. Hasonló a PFM-hez, de a magja kerámia fém helyett, ezért fémallergiásoknak is megfelelő. Ennek a belső magnak az elkészítéséhez egy technikus egy sütőben, nagyon magas hőmérsékleten megolvasztja és préseli a kerámiát. Ezután több réteg porcelánt adnak hozzá. A teljesen porcelán koronákhoz hasonlóan a préselt kerámia koronák is utánozzák a természetes fogzománc áttetszőségét.

 

A préselt kerámia koronáknak ugyanazok a hátrányai, mint a PFM koronáknak. A kerámiarétegek idővel letörhetnek. A fogorvosok préselt kerámia koronát használnak az elülső és hátsó fogakon.

 

 

Teljesen kerámia vagy porcelán koronák

 

A teljesen kerámia vagy porcelán koronák jobban utánozzák a fogzománc megjelenését, mint bármely más koronatípus. Fémallergia esetén is jó választás.

 

A labortechnikusok sokféle anyagot használnak kerámia koronák készítéséhez, de az egyik legnépszerűbb a cirkónium-dioxid. A cirkónium-koronák rendkívül tartósak, és nagyobb erőknek is ellenállnak, mint más típusú kerámia koronák. Kíméletesek a szemben lévő fogakhoz is, így kisebb a zománckopás.

 

 

Ideiglenes fogkoronák

 

Sok fogorvos használja a CAD/CAM (számítógéppel segített tervezés és gyártás) technológiát, hogy koronákat készítsen az irodájában, amíg Ön várakozik. Ez a szoftver lehetővé teszi fogorvosa számára, hogy digitális fogászati lenyomatokat vegyen fogairól, majd ezeket a lenyomatokat egyedi koronák tervezésére használja. Miután fogorvosa megtervezi a koronát, elküldi a képfájlokat egy helyszíni marógépre. A gép egy tömör kerámiatömbből készíti el új koronáját.

 

A CAD/CAM technológia fő előnye, hogy egyetlen rendelői vizittel kaphat fogkoronát. 

 

 

Műgyanta koronák

 

A gyantából készült fogkoronák általában olcsóbbak, mint más típusú koronák. De törékenyek, és nagyobb valószínűséggel törnek el, mint a fémhez olvadó porcelán (PFM) koronák.
A fogorvosok gyakran használnak gyantát ideiglenes koronák készítéséhez. Átlagosan három-öt évig tartanak.
 

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.