A fogkő leszedés fontossága és menete | Rosental

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Ultrahangos fogkő leszedés

A rendszeres fogkő leszedésével számos fogászati problémát megelőzhetünk, hiszen fogaink egészségét leginkább a megfelelő szájhigiénia mellett őrizhetjük meg. Hogyan alakul ki a fogkő és hogyan távolítjuk el a Rosental Fogászatán? A következőkben erről lesz szó!

Ultrahangos fogkő leszedés

A fogkő kialakulása

A fogkő a fogainkon felhalmozódott lepedékek következtében alakul ki, amely a nem megfelelő szájhigiénia eredménye. Ugyan a fogmosás segít az ételmaradékok eltávolításában, közel sem elég ahhoz, hogy a fogainkon képződő lepedékeket eltávolítsuk. Éppen ezért szükséges a fogkő leszedés fogászati szakember segítségével. A fogkő kialakulását elősegítheti a túlzásba vitt cukor és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, illetve az otthoni nem megfelelő szájhigiéniai rutin. Otthoni szájápolásunk során a fogmosás mellett, fontos a fogselyem használat, amely segít a fogak és az íny közé szorult ételmaradékok eltávolításában, ezzel csökkentve a fogkő kialakulásának esélyét. 

Amennyiben Önnél már kialakult a fogkő, érdemes ellátogatnia rendelőnkbe, hogy számos más fogászati problémát megelőzhessünk! 

Kérjen időpontot rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével!

Kapcsolatfelvétel

 

Fogászati problémák a fogkő leszedés elmulasztása esetén

Mint már említettük, számos fogászati probléma alapja a fogkő megjelenése és felhalmozódása a fogakon. Amennyiben nem jár félévenkénti fogkő leszedésre, úgy nagy eséllyel alakulhatnak ki: fogágybetegségek, ínygyulladás, fogszuvasodás, rossz lehelet, vagy akár fog elszíneződés, végső esetben pedig foghiány. Ezért rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk fogaink egészségére és beépítsük napi rutinunkba a megfelelő szájápolási rutint, illetve eljárunk fogorvosunkhoz fogászati állapotfelmérésre és fogkő leszedésre. 

Ha nem szeretné, hogy Önnél is bármelyik probléma jelentkezzen, akkor keresse fel rendelőnket fogkő leszedésre!

 

Ultrahangos fogkő eltávolítás a Rosental Fogászatán

Rendelőnkben tapasztalt dentálhigiénikus kollégáink a lehető legmodernebb eszközökkel végzik el a fogkő eltávolítását, vagyis a professzionális dentálhigiénés kezelést. Az ultrahangos fogkő eltávolításra használt depurátor teljesen fájdalommentes módon távolítja el a fogak és az íny közé szorult fogkövet, miközben a fogzománc egyáltalán nem sérül. A fogak tisztítása után homokfúvást végzünk, amellyel még jobb eredményt érhetünk el a fogkő eltávolítás során. A homokfúvás után gépi polírozó pasztát használunk, majd különféle kefékkel megyünk át a fogak felszínén, hogy fogai tökéletesen simák és fehérek legyenek. 

 

Kérje dentálhigiénikusaink segítségét a fogkő leszedésében, hogy fogai egészségét minél tovább fenntarthassa! 

 

Jelentkezzen be rendelőnkbe az alábbi űrlap segítségével:  

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.