Fogkő eltávolítás Budapesten, a Rosental Magánorvosi rendelőben Budán, fájdalommentes Fogkő eltávolítás Budapesten

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogkő eltávolítás Budapest

A fogkő eltávolítás Budapest fogászatainak az egyik leggyakrabban kért kezelése, amely során a fogakat megtisztítják a hónapok, esetleg évek alatt felhalmozódott lepedéktől és szennyeződésekről. De hogyan is lehet elképzelni egy ilyen eljárást, mint a fogkő eltávolítás budapesti klinikánkon?

Fogkő eltávolítás Budapest

Fogkő eltávolítás Budapest – Miért olyan fontos?


Ha szeretne lépést tartani a helyes szájhigiéniai szokásokkal, akkor a legfontosabb pontot, a fogkő eltávolítás budapesti klinikánkon nem maradhat ki. A fogkő, egy kérges filmréteg, amely elszínezheti a fogakat és további szövődményeket okozhat. A fogkőlerakódások akkor képződnek, ha a lepedékképződést a fogak felszínéről nem távolítják el teljesen. Amikor a nyálban lévő ásványi anyagok a lepedékkel keverednek, kristályok keletkeznek, amelyek fogkővé keményednek. Az el nem távolított lepedék fogkővé keményedik. A baktériumok felhalmozódnak és átterjednek az ínyre, gyulladást okozva. Ennek eredményeként ínygyulladás (korai fogínybetegség) alakul ki. Szerencsére ez a fajta fogínybetegség visszafordítható professzionális fogtisztítással a korai szakaszában. Ezért olyan fontos a fogkő eltávolítás budapesti klinikánkon, hogy betegeinket maximálisan egészséges állapotban tudhassuk.

 

A fogkő felhalmozódásának megelőzése és a rendszeres fogmosási szokások kialakítása, naponta kétszer, és a közeli fogorvos felkeresése évenkéntiellenőrzésre elengedhetetlen, hogy a fogkő eltávolítás Budapest bármely klinikáján is készült, eredményes lehessen. Ezeken az ellenőrzéseken fogorvosaink professzionális fogtisztítással kezelik a fogkő-lerakódásokat. De pontosan hogyan is távolítja el egy fogorvos a fogkövet a fogak felszínéről? Olvasson tovább, miközben elmagyarázzuk, hogyan végzik a fogkő eltávolítást Budapest fogorvosai a Rosental Fogászatán.

 

Kérjen hozzánk időpontot, ha fogkő eltávolításra van szüksége!

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

Mit várhatunk egy fogtisztítástól – Fogkő eltávolítás Budapest
 

A fogtisztítás a száj teljes belső részének teljes vizsgálatával kezdődik. A fogorvos egy kis tükör segítségével ellenőrzi a fogakat és az ínyet, hogy nincs-e lehetséges probléma, ezek egyike a fogkő. Ha a fogorvos vagy a dentálhigiénikus fogkövet talál a fogak felszínén, akkor azt egy fogorvosi eszközzel eltávolítják. Ez egy olyan eszköz, amelynek a végén kampó van, és az ínyvonal feletti és alatti fogkő eltávolítására szolgál. Ha túl sok a fogkő, a fogorvos vagy a dentálhigiénikus javasolhat egy mélytisztítást, amely a fogkő eltávolítás budapesti rendelőnkben is elérhető. Az eljárás ajánlott fogágybetegség (parodontitis) esetén!

 

 

Hogyan alakul ki a parodontitis – Fogkő eltávolítás Budapest 

Ha a fogínygyulladást nem kezelik, idővel fogágygyulladás alakul ki. Ez egy súlyos típusú ínybetegség, amelyet nem lehet visszafordítani (csak lelassítani). A foglepedék felhalmozódik, ha figyelmen kívül hagyja a szájhigiéniát. Ahogy az íny irritáltabbá válik, elválik a fogaktól, és mély terek, úgynevezett periodontális zsebek képződnek. A lepedék és a fogkő beköltözik ezekbe a terekbe, ami olyan tünetekhez vezet, mint: duzzadt/vérző fogíny, laza fogak, rossz lehelet és genny. A kezeletlen fogágygyulladás a fogak elvesztéséhez vezethet. Ezért szükséges az azonnali kezelés. Fogkő eltávolítás Budapesten, a Rosental Klinikáján mindennapos eljárás, így nem kell aggódni, ha éppen egy ilyen eljárás előtt áll. Kérjen időpontot még ma!

 

Kapcsolatfelvétel

 

A fogkő eltávolítás budapesti klinikánkon történhet kézi vagy ultrahangos műszerekkel is.

 

Kézi műszerek: Ha ezt a módszert alkalmazzák, a fogorvos egy speciális eszközzel távolítja el a fogkövet a fogak felszínéről. A kézi eszközök használatakor a fogorvos nem látja a fogkövet, ezért tapintásuk segítségével megkeresi azokat a területeket, ahol a legtöbb fogkő rakódik le.

 

Ultrahangos műszerek: Amikor a fogorvos ultrahangos műszereket használ a fogkő eltávolítására, az ultrahangos műszer fém vibrációs hegye fellazítja a fogkövet, és segít letörni a fogak felszínéről. Ezután vízpermetet használnak a fogkő lemosására.

 

 

Fogkő eltávolítás Budapest - Fogmosás szemcsés fogkrémmel

A fogkő eltávolítása után a szakember egy szemcsés fogkrémmel fogja megmosni a páciens fogait. Egy nagy teljesítményű elektromos kefével a fogorvos felhordja a szemcsés fogkrémet a fogakra, hogy még mélyebb tisztítást kapjon. A kefe csiszoló hangot ad, de a folyamat nem árt. A professzionális tisztítás általában különböző ízű fogkrémek használatát jelenti, amelyek közül választhat. A szemcsés fogkrém a mélytisztítás mellett dörzsöli a fogakat és szép fényezést ad nekik. A fogorvosok évente kétszer javasolják ezt a fajta fogtisztítást.

 


Fogkő eltávolítás Budapest következő lépése a fogselyem

A professzionális fogselyem használata eltávolítja a fogtisztítás során visszamaradt fogkövet is. Végül a fogorvos kéri, hogy öblítse ki a száját, hogy eltávolítsa a törmeléket. Az öblítő folyékony fluoridot tartalmazhat.

 

 
Fluoridos kezelés fogkő eltávolítása során Budapesten

A mélytisztítás és a fogkő eltávolítás utolsó lépése a fluoridos kezelés. A fluoridos kezelés védi a fogakat, utána még hónapokig segíthet a fogszuvasodás leküzdésében. Ismét a páciens választhat az ízt illetően. A fluoridos kezelést, amely egy habos gél vagy paszta, a fogak fölé helyezett szájrészbe kell önteni.

Egy perc múlva a fluoridos kezelést leöblítjük, egy d fluorid lakkot festenek a fogakra. Ez a lakk a szájban lévő salviától megkeményedik, ami azt jelenti, hogy a találkozó után egyből ehet vagy ihat.
 

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.