Fogfájás kezelése hatékonyan: mi a teendő fogfájás esetében? Mutatjuk a fogfájás kezelésének leghatékonyabb módszereit!

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogfájás kezelése

Hogyan a leghatékonyabb a fogfájás kezelése? Mit kell tennie akkor, amikor el kezd hevesen fájnia a foga? Megmutatjuk hogyan a leghatékonyabb a fogfájás kezelése otthon, de hangsúlyozzuk, a fogfájás nem fog elmúlni magától, szakemberhez kell minél előbb fordulni, otthon csupán a tüneteket lehet enyhíteni!

Fogfájás kezelése

Lehetséges a fogfájás kezelés otthon

Ha egy fog el kezd fájni, akkor az szinte már elviselhetetlen, ezért azonnal be kell avatkozni. A fogfájás kezelése otthoni módszerekkel azonban csak a tünetek enyhítésében segít, a valódi problémát nem oldja meg. A fogfájás tényleges kezelése szakember által tud csak megtörténni, aki megkeresi a probléma forrását, és szakszerűen kezeli azt.  Azonban addig, amíg nem jutunk el fogorvoshoz otthoni módszerekkel is lehetséges a fogfájás kezelése, illetve a tünetek csökkentése, a fájdalom enyhítése.

 

Fogfájás kezelése otthon hatékonyan

Hogyan lehetséges a fogfájás kezelése otthon? A legkézenfekvőbb módszer a fájdalomcsillapító készítmények használata. Egy másik sokak által a filmekből ismert technika a fogfájás kezelésére a jegelés. A jég bizonyítottan enyhíti a fogfájást és zsibbasztó hatással van az idegvégződésekre. Fontos, hogy ne közvetlenül alkalmazza a jégkockát, hanem egy törölközőbe, vagy konyharuhába csomagolja be az előzetesen nejlonba pakolt jégkockákat, majd hagyja a fájó fogak felőli oldalon 5-10 percre! Azonban nemcsak ez a két ismert módszer létezik az otthoni fogfájás kezelésére.

 

Fogfájás kezelése otthoni praktikákkal

A fogfájás kezelésére olyan otthon található dolgok is alkalmasak, amik rendelkeznek gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal. Ilyen például a közönséges só és bors. Ezért az ebből kevert paszta is megfelelő lehet fogfájás kezelésére. Gondolta volna, hogy a közönséges házi só letisztítja a fog környékét és csökkenti az íny duzzanatát? Egyszerűen keverjen el azonos mennyiségű sót és borsot néhány csepp vízzel, és kenje a kezelni kívánt területre. Fogfájás kezelésére nemcsak ez a két fűszer alkalmas, bármilyen meglepő is a szegfűszeg rágcsálása is jó hatással van a fájó fogakra, hiszen ennek is antibakteriális, fájdalomcsökkentő, valamint gyulladáscsökkentő hatása van. Fájdalomcsillapító paszta is készíthető belőle: kevés olivaolajjal összekeverve. Ha Ön nem szereti ezeket a fűszereket, akkor a vanília aromát is kipróbálhatja, hiszen ez is zsibbasztó hatású. Ahogyan a fokhagyma is antibakteriális tulajdonsággal bír, így elpusztítja a baktériumokat az érintett területen.

 

A fogfájás kezelése szakszerű módszerekkel

Már fentebb is írtuk, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezek az otthoni módszerek nem oldják meg a problémákat, csupán a tünetek enyhítésére alkalmasak. A szakszerű kezeléshez minél hamarabb fel kell keresnie egy fogorvost, ugyanis ezek a problémák nem múlnak el maguktól. Látatlanban nagyon nehéz megmondani, hogy mi okozza a fogfájást, ugyanis a legkülönbözőbb problémák vezethetnek el idáig, azonban a fogorvos egy alapos diagnosztikai után detektálja a problémát, majd hatékonyan kezeli azt. A Rosental Fogászaton kíméletes, fájdalommentes kezeléseket alkalmazunk, és minden megteszünk annak érdekében, hogy megmentsük fogait a kihúzástól. Ebben modern felszerelések, és szakértő fogászati specialisták segítenek.
 

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.