Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogérzékenység okai

A fogérzékenység okai mögött több probléma is állhat. Ez a fogászati probléma igen gyakori a felnőttek körében, amelyre sokan nem fordítanak kellő figyelmet, így később sokkal több szövődménnyel kell szembenézniük. Lássuk, mi állhat a fogérzékenység okai mögött!

Fogérzékenység okai

 

A fogérzékenység okai 

A fogérzékenység okai mögött az áll, ha a dentin, vagyis a fog belseje fedetlenné válik, tehát valamilyen oknál fogva a fogzománc vagy az íny sérül, ezáltal felfedve a dentint. A fogzománc elvékonyodása több dologból is adódhat, köztük fogszuvasodásból, túl gyakori és agresszív fogmosástól, fogcsikorgatástól, de akár sérüléstől is. A dentin továbbá az íny felől is szabaddá válhat, amely a fogíny visszahúzódásából adódik. A fogíny visszahúzódás túl erős fogmosástól is kialakulhat, azonban a legtöbb esetben valamilyen fogágybetegség áll a háttérben. Az olyan fogágybetegségek, mint a fogínygyulladás, fogínysorvadás pedig leginkább a nem megfelelő szájhigiénia következtében alakul ki. Az, hogy pontosan a fogérzékenység okai mögött mi áll, csak a fogorvos tudja pontosan meghatározni, és annak megfelelően kezelni. 

Ha Ön is fogérzékenységgel küzd, keresse fel rendelőnket azonnal, hogy mielőbb segíthessük kezelni a probléma gyökerét! 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Document (.jpg,.pdf,.doc,.docx)

 

A fogérzékenység okai: Melyek a tünetek? 

Mint már kiderült a fogérzékenység okai mögött több dolog is állhat, és a legfőbb, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét. De pontosan milyen tünetei lehetnek a fogérzékenységnek? A legtöbb embernél a fogérzékenység főleg hideg/meleg ételek vagy italok fogyasztásakor jelentkezik, de erősebb nyomáskor vagy beszédnél egyaránt érezhetünk éles fájdalmat. A fogérzékenység okaira külső ingerek utalnak, amelyek a sérült fogat érik, ez pedig igen erős, éles fájdalommal járhat. Ezt mielőbb érdemes kezeltetni, hogy ne alakuljon ki további szövődmény. A fogérzékenységet kezeltetni azonban csak a pontos fogérzékenység okai megtalálása után tudjuk elkezdeni, hiszen a probléma gyökerét kell meggyógyítani. 

 

A fogérzékenység okainak kezelése 

A fogérzékenységi okainak megtalálása után tudjuk csak elkezdeni a páciens fogérzékenységét kezelni, hiszen nagyon fontos a pontos ok feltárása. Ha ez sikerült, utána lesz lehetőségünk olyan hatékony módot ajánlani, amellyel teljes mértékben kezelhetővé válik a fogérzékenység okai és tünetei. Pácienseink érdekében minden kezelésünk teljesen fájdalommentesen történik, illetve előre meghatározunk minden költséget és kezelési menetet, emellett pedig segítünk akár a fogérzékenység megelőzésében egyaránt. 
Ha fogérzékenység okait és tüneteit észleli, akkor keresse fel rendelőnket és segítünk megszüntetni problémáját! 

Kérjen időpontot a lenti űrlap kitöltésével!

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Document (.jpg,.pdf,.doc,.docx)

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Document (.jpg,.pdf,.doc,.docx)

Fogorvosi rendelő Buda

Fogorvosi rendelő Buda

Fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk szájhigiéniánkra, amihez szorosan köthető fogaink egészsége is, így nem szabad utóbbiról sem megfeledkeznünk. Vigyázzon ínyére, fogaira, illetve szájhigiéniájára...

Tovább
Legjobb fogorvos Budapesten

Legjobb fogorvos Budapesten

Amennyiben szeretné megőrizni megfelelő szájhigiéniáját, illetve fogai egészségét, fontos, hogy a megtalálja a legjobb fogorvost Budapesten. A Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban olyan remek...

Tovább
Esztétikai fogászat Budapest

Esztétikai fogászat Budapest

Mindenképpen érdemes vigyázni fogaink épségére, nem csak egészségügyi okokból, de esztétikai célzattal is. Esztétikai fogászatunk Budapest szívében megfelelő megoldást nyújt a legtöbb fogászati...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő-Kedd-Péntek 8:00-17:00

Csütörtök10:00-18:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.