Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogérzékenység kezelése

A fogérzékenység gyakori fogászati probléma, mely elsősorban a 20 és 50 év közöttieket érinti. Fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk rá, hiszen, ha nem történik meg időben a fogérzékenység kezelése, akkor később sokkal több szövődményével kell majd szembenéznünk.

Fogérzékenység kezelése

Ismerje fel időben - mik lehetnek a fogérzékenység okai?

A fogérzékenység okai mögött több probléma is állhat. Ez az állapot annak a következményeképpen alakulhat ki, mint a fogíny visszahúzódása vagy a fogzománc elvékonyodása. Abban az esetben is problémaképp jelentkezhet, ha a fog puhább, belső része, amit dentinnek hívnak, szabaddá válik – ez a zománc és az íny alatt helyezkedik el. Amikor az íny vagy a fogzománc sérül, akkor az felfedi a dentint.

A fogzománc elvékonyodása többféleképpen megtörténhet – lehet oka akár fogszuvasodás, akár fogcsikorgatás. Káros lehet rá nézve a túl gyakori, vagy az agresszív fogmosás is, de egy baleset, serülés következményképp is kialakulhat.

A dentin emellett az íny felől is szabaddá válhat, ami a fogínyvisszahúzódástól is adódhat, aminek gyakori oka lehet valamilyen fogínybetegség, de akár saját cselekedetünk is állhat a hátterében, amennyiben túlságosan erősen mossuk meg fogainkat. Betegségek kapcsán beszélhetünk fogínysorvadásról, fogínygyulladásról – ezek a fogágybetegségek a nem megfelelő szájhigiénia következtében jelenhetnek meg.

Amennyiben felmerül Önben, hogy esetleg fogérzékenységben szenved, akkor érdemes minél hamarabb felkeresnie rendelőnket, a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központot, ahol szakemberünk egy pontos diagnózist tud adni, valamint megkezdődhet segítségünkkel a fogérzékenység kezelése.

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Document (.jpg,.pdf,.doc,.docx)

 

Milyen esetben kell érdeklődni a fogérzékenység kezelése kapcsán?

A fogérzékenységnek a hátterében, mint már láthattuk több dolog is állhat, mégis a legfontosabb, hogy felismerjük a problémát, fogorvoshoz forduljunk vele, aki majd segíthet a fogérzékenység kezelése ügyében.

A legtöbb esetben a fogérzékenység a hideg vagy meleg ételek vagy italok fogyasztásakor jelentkezik, de akár beszédnél, vagy egy-egy erősebb nyomáskor is érezhetünk kisebb-nagyobb mértékű fájdalmat. Minden esetben egy külső inger váltja majd ki, mely a fogat érinti – ami egy éles fájdalommal járhat.

Érdemes akkor elkezdeni a fogérzékenység kezelését, amikor már megtaláltuk annak pontos, okát – a probléma gyökerénél kell ugyanis megkezdeni a gyógyítást.

 

A fogérzékenység kezelése

Ha már felmerült a probléma, és úgy érzi az fogérzékenységének okát is megtalálta szakembereink segítségével, akkor fog elkezdődni a fogérzékenység kezelése. Orvosaink kimagasló felkészültséggel és korszerű orvosi technikákkal képesek segíteni a pácienseinken, így biztosítva, hogy fájdalommentes legyen a fogérzékenység kezelése. 

Amennyiben Önben is felmerült a kérdés, hogy esetleg fogérzékenységben szenved, keresse fel rendelőnket, foglaljon időpontot, így szakembereink által megkaphatja az Ön számára legmegfelelőbb, egyéni szájápolási tanácsokat, melyek enyhíthetik a fogérzékenységhez köthető fájdalmat, illetve megelőzhetik annak súlyosbodását.

Mint minden fogászati problémánál, a fogérzékenységnél is fontos nem csak annak időben való felismerése, de kezelésének megkezdése, illetve amennyiben lehetséges, annak megelőzése is.
 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Document (.jpg,.pdf,.doc,.docx)

Esztétikai fogászat árak

Esztétikai fogászat árak

A Rosental Fogászaton nemcsak magas minőségben dolgozunk, a legbiztonságosabb anyagokkal, hanem olyan munkát adunk ki a kezünk közül, amik időtállóak, és esztétikusak. Professzionális fogfehérítés,...

Tovább
Panoráma röntgen Budapest

Panoráma röntgen Budapest

A panoráma röntgen Budapesten sokszor elengedhetetlen ahhoz, hogy pontos képet lehessen alkotni a fogak állapotáról, helyzetéről, hibáiról, különféle problémákról. A panoráma röntgen Budapesten többek...

Tovább
Mosolytervezés ár

Mosolytervezés ár

A csodaszép mosolytól már csak egy dolog válassza el: a Rosental Fogászaton rendbe tesszük fogait, és csodaszép mosolyt varázsolunk Önnek! A mosolytervezés ára függ attól, hogy milyen kezelésekre van...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő-Kedd-Péntek 8:00-17:00

Csütörtök10:00-18:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.