Miért fontos a fogérzékenység kezelése? | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogérzékenység kezelése

A fogérzékenység gyakori fogászati probléma, mely elsősorban a 20 és 50 év közöttieket érinti. Fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk rá, hiszen, ha nem történik meg időben a fogérzékenység kezelése, akkor később sokkal több szövődményével kell majd szembenéznünk.

Fogérzékenység kezelése

Ismerje fel időben - mik lehetnek a fogérzékenység okai?

A fogérzékenység okai mögött több probléma is állhat. Ez az állapot annak a következményeképpen alakulhat ki, mint a fogíny visszahúzódása vagy a fogzománc elvékonyodása. Abban az esetben is problémaképp jelentkezhet, ha a fog puhább, belső része, amit dentinnek hívnak, szabaddá válik – ez a zománc és az íny alatt helyezkedik el. Amikor az íny vagy a fogzománc sérül, akkor az felfedi a dentint.

A fogzománc elvékonyodása többféleképpen megtörténhet – lehet oka akár fogszuvasodás, akár fogcsikorgatás. Káros lehet rá nézve a túl gyakori, vagy az agresszív fogmosás is, de egy baleset, serülés következményképp is kialakulhat.

A dentin emellett az íny felől is szabaddá válhat, ami a fogínyvisszahúzódástól is adódhat, aminek gyakori oka lehet valamilyen fogínybetegség, de akár saját cselekedetünk is állhat a hátterében, amennyiben túlságosan erősen mossuk meg fogainkat. Betegségek kapcsán beszélhetünk fogínysorvadásról, fogínygyulladásról – ezek a fogágybetegségek a nem megfelelő szájhigiénia következtében jelenhetnek meg.

Amennyiben felmerül Önben, hogy esetleg fogérzékenységben szenved, akkor érdemes minél hamarabb felkeresnie rendelőnket, a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központot, ahol szakemberünk egy pontos diagnózist tud adni, valamint megkezdődhet segítségünkkel a fogérzékenység kezelése.

Kapcsolatfelvétel

 

Milyen esetben kell érdeklődni a fogérzékenység kezelése kapcsán?

A fogérzékenységnek a hátterében, mint már láthattuk több dolog is állhat, mégis a legfontosabb, hogy felismerjük a problémát, fogorvoshoz forduljunk vele, aki majd segíthet a fogérzékenység kezelése ügyében.

A legtöbb esetben a fogérzékenység a hideg vagy meleg ételek vagy italok fogyasztásakor jelentkezik, de akár beszédnél, vagy egy-egy erősebb nyomáskor is érezhetünk kisebb-nagyobb mértékű fájdalmat. Minden esetben egy külső inger váltja majd ki, mely a fogat érinti – ami egy éles fájdalommal járhat.

Érdemes akkor elkezdeni a fogérzékenység kezelését, amikor már megtaláltuk annak pontos, okát – a probléma gyökerénél kell ugyanis megkezdeni a gyógyítást.

 

A fogérzékenység kezelése

Ha már felmerült a probléma, és úgy érzi az fogérzékenységének okát is megtalálta szakembereink segítségével, akkor fog elkezdődni a fogérzékenység kezelése. Orvosaink kimagasló felkészültséggel és korszerű orvosi technikákkal képesek segíteni a pácienseinken, így biztosítva, hogy fájdalommentes legyen a fogérzékenység kezelése. 

Amennyiben Önben is felmerült a kérdés, hogy esetleg fogérzékenységben szenved, keresse fel rendelőnket, foglaljon időpontot, így szakembereink által megkaphatja az Ön számára legmegfelelőbb, egyéni szájápolási tanácsokat, melyek enyhíthetik a fogérzékenységhez köthető fájdalmat, illetve megelőzhetik annak súlyosbodását.

Mint minden fogászati problémánál, a fogérzékenységnél is fontos nem csak annak időben való felismerése, de kezelésének megkezdése, illetve amennyiben lehetséges, annak megelőzése is.
 

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.