Fogászati klinika, Fájdalommentes Fogászati klinika Budapesten, a legjobb Fogászati klinika Budapesten a Rosental Fogászati klinika

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogászati klinika

Járt már a fogászati klinika fogorvosánál idén? A rendszeres fogászati klinikai látogatás létfontosságú a megfelelő szájhigiénia megőrzéséhez, de sajnos sokan halogatják a fogorvoshoz járást addig, amíg probléma nem adódik. Most bemutatjuk miért lenne érdemes bejelentkeznie a fogászati klinika rendelésére évente legalább egy alkalommal!

Fogászati klinika

Ezért fontos a fogászati klinika rendszeres látogatása


A fogászati klinika látogatását nem csak sürgősségi vagy fogászati probléma esetén szabadna felkeresni. A rendszeres fogorvosi vizsgálatok segíthetnek a problémák korai felismerésében, és bizonyos esetekben teljesen megakadályozhatják azok előfordulását. Olvasson tovább, hogy megtudjon négy okot, amelyek miatt érdemes rendszeresen felkeresnie fogorvosát a fogászati klinika rendelőjében.

 


1.    OK: A RENDSZERES FOGÁSZATI KLINIKA LÁTOGATÁSOK MEGELŐZHETIK A FOGSZUVASODÁST

A fogszuvasodás akkor keletkezik, amikor a lerakódott foglepedék felfalja a fogzománcot, és kis lyukat hoz létre. A plakk egy vékony, ragadós baktériumfilm, amely a fogak felületén képződik. A cukorral töltött üdítőitalok, a feldolgozott élelmiszerek, valamint a savas ételek és italok fogszuvasodáshoz vezethetnek, és felemésztik a fogzománcot, szagokat okozva. Ha korán észlelik, fogorvosa fogtömést végezhet, hogy megmentse fogát és megelőzze a további szuvasodást.

 

Ha nem kezelik őket, az üregek fertőzést okozhatnak, amelyet fogtályognak neveznek. A kezeletlen üregek tönkretehetik a fogpulpát (vagy a fog belsejét). Ha ez előfordul, előfordulhat, hogy a fogat el kell távolítani. Ha megelőzné ezt a problémát, akkor a fogászati klinika rendszeres, évenkénti látogatása kötelező! Kérjen időpontot fogászatunkra, ha valamilyen tünetet észlelt magán, vagy ha megelőzné a fogszuvasodást!

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

2. OK: A RENDSZERES FOGÁSZATI KLINIKA LÁTOGATÁS MEGELŐZHETI A FOGÍNYBETEGSÉGEKET


Az emberek fogínybetegséget tapasztalhatnak, ha nem távolítják el azonnal a lepedéket a fogukról. A lepedék felhalmozódása a tisztítás, a fogmosás és a fogselyem használatának hiányából ered. Eltávolítás nélkül ez a lepedék megkeményedhet, és fogkőnek nevezett anyaggá alakulhat. A fogkő eltávolításának egyetlen módja a professzionális fogtisztítás.

 

Ne feledje, hogy az ínybetegségek lassan fejlődnek és gyakran fájdalommentesek. Ezért, ha nem keresi fel a fogászati klinikán fogorvosát, előfordulhat, hogy nem veszi észre, hogy előrehaladott állapotban van. Az ínybetegség az íny és a csontszerkezet romlását, végül a fogak elvesztését okozhatja. Ha többet szeretne megtudni az ínybetegségek veszélyeiről, nézze meg blogunkat!

 

 


3. OK: A RENDSZERES FOGÁSZATI KLINIKA LÁTOGATÁSOK SEGÍTHETNEK AZ ÉRZÉKENYSÉG KEZELÉSÉBEN


Az érzékeny fogak vagy a kopott fogzománcból vagy a szabad foggyökerekből származnak. Más tényezők, mint például a fogszuvasodás, repedezett fogak, elhasználódott tömés vagy ínybetegség szintén vezethetnek a fogak érzékenységéhez. A betegek több mint 12 százaléka tapasztal érzékeny fogakat.

 

Ha fogérzékenységet tapasztal, forduljon fogorvosainkhoz, akik megállapítják a probléma eredetét.

 

Kapcsolatfelvétel

 

Az érzékenység nem csak a kopott zománc jele lehet. Például előfordulhat, hogy üreged vagy tályogod még nem látható. Fogorvosa meg fogja határozni a pontos problémát, és el tudja vezetni Önt a kezelés legjobb irányába.

 

 

4. OK: A RENDSZERES FOGÁSZATI KLINIKA LÁTOGATÁSOK SZŰRHETIK A SZÁJRÁKOT


A szájüregi rák gyorsan fejlődő betegség, amely a szájüregben vagy az oropharynxban (a torok középső régiójában) fordulhat elő. A statisztikák azt mutatják, hogy a férfiaknál kétszer nagyobb eséllyel alakul ki ez, mint a nőknél. A dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás növeli a szájüregi rák kialakulásának kockázatát.

 

Korai diagnózis és kezelés nélkül a szájrák halálos lehet. Ezért minden új szájüregi változást vagy tünetet mindig meg kell beszélnie fogorvosával. Egy találkozó alkalmával fogorvosa megvizsgálja a száját szájüregi rák jeleit keresve. Ez a vizsgálat kiterjed az ajkakra, az arcbélésre, az ínyre, a nyelv elülső részére, valamint a száj aljára és tetejére. A fogorvosa a torkát, az állkapcsát és a nyakát is megvizsgálja, nincs-e kóros.
 

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.