Minden, amit a fogászati kezelés kapcsán tudni érdemes!

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogászati kezelés

A fogászati kezelés senkinek nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé, ugyanakkor vannak alkalmak, mikor kizárólag az orvosi beavatkozás segíthet. Nem beszélve arról, hogy számos fogászati kezelés megelőzhető, ha a kialakulóban lévő problémákat hamar észreveszik, például a rendszeres kontroll során. Alábbi szakmai cikkünkben összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót a fogászati kezelések kapcsán!

Fogászati kezelés

Melyik fogászati kezelés milyen eljárást takar?

Nálunk, a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban számos fogászati kezelés elérhető, ám gyakran a kezelések neve nem mond sokat a pácienseknek. Hogy segítsünk, az alábbiakban összegyűjtöttük szolgáltatásainkat, és hogy ezek a kezelések pontosan milyen eljárást takarnak, és arra mikor lehet szükség.

Mielőtt bármilyen fogászati kezelés kezdetét venné, először fel kell mérni a problémákat. Ebben segít a diagnosztika és a különböző röntgenfelvételek. Szinte minden első alkalommal szükséges egy panoráma felvétel, ami elengedhetetlen a pontos diagnózis és ezáltal a pontos kezelési terv elkészítéséhez. Fogászatunkon számos különböző röntgent is használunk, így mindig a célnak leginkább megfelelőt.

Gyakran bele sem gondolnak, de a szájhigiénés kezelések, mint a fogkő eltávolítás vagy a fogfehérítés is a fogászati kezelés fogalmába tartozik. Ezek az eljárások inkább egyrészt a megelőzésben játszanak nagy szerepet, mind a fogkő eltávolításával, mind a helyes otthoni szájápolás elsajátításával, másrészt esztétikai jellegű beavatkozások. 

Minden fogászati kezelés során alkalmazunk fájdalomcsillapítást, érzéstelenítést, így Ön biztosan nem fog semmilyen kellemetlenséget érezni a beavatkozás alatt. Alapvetően három féle érzéstelenítést alkalmazunk: ezek a lokális anesztézia, a totális intravénás anesztézia és az analgoszedálás. 

A lyukas, másnéven szuvas fogak gyógyítására alkalmas fogászati kezelés a fogtömés, melyek napjainkban mind színükben, mind anyagukban, mind tartósságukban közelítenek a valódi fogakhoz. Amennyiben nem kezelik a szuvas fogat, az fogínygyulladáshoz, fogágybetegséghez, a fog kilazulásához, majd elvesztéséhez vezethet. Bár jobb nem megvárni, amíg bekövetkezik ezek bármelyike, akkor is van megoldás, ha már megtörtént a baj. A fog pótlására ma már számos eljárás létezik, legyen az részleges, vagy egy teljes fog, fogsor. Ilyen eljárások a fogászati korona felhelyezése, a foghíd, vagy épp az implantáció, amikor egy műgyökeret ültetnek az állcsontba.

Az egyik leginkább kellemetlen fogászati kezelés egy fog, esetleg ciszta eltávolítása művi úton – ilyen eljárásokat a szájsebészeten végeznek. Igaz, senki sem rajong a foghúzásért, ugyanakkor fogászatunkon biztos lehet benne, hogy a szájsebészeti beavatkozás teljesen fájdalommentes lesz, Ön pedig hamar a gyógyulás útjára léphet!

Úgy érzi, az egyik, fentebb említett fogászati kezelés Önnek is segíthetne? Forduljon hozzánk bizalommal, és keresse fel fogászatunkat! Kollégáink nagy szaktudással és professzionális eszközökkel várják!

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.