Fogászati kezelés Budapest - Tudnivalók a Rosental szolgáltatásairól

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogászati kezelés Budapest

A legtöbben egy örök életre elkerülnénk a fogorvosi rendelőket, de vannak olyan helyzetek, amikor szükségünk lehet orvosi beavatkozásra és ebben lehet segítségünkre egy-egy fogászati kezelés Budapest területén is. A Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban elérhető számos fogászati kezelés Budapesten, de minden fogászati kezelés a probléma felismerésével kezdődik. Ennek érdekében az alábbi cikkünkben bővebb tájékoztatást adunk a különböző fogászati kezelés Budapesten elérhető lajstromából és hogy ezek pontosan milyen eljárást is takarnak.

Fogászati kezelés Budapest

Fogászati kezelés Budapest - Fogászati ellenőrzések

 

 

A fogászati kontroll, a legalapvetőbb fogászati kezelés Budapest minden klinikáján. Amikor fogorvosi ellenőrzésre, kontrollra érkezik, fogorvosának kérdéseket kell feltennie általános egészségi állapotára és gyógyszereire vonatkozóan. Számos egészségügyi állapot hatással van a szájüreg egészségére, és fordítva is, és ha a problémákra minél előbb fény derül, akkor a későbbi fogászati kezelés Budapesti eljárásait elkerülhetjük. Egyes gyógyszerek is hatással lehetnek a szájüreg állapotára, ezért ezeket is figyelembe kell venni fogászati kezelés előtt.

 

A fogorvos olyan problémákat keres, mint a fogszuvasodás, az ínybetegség és más állapotok. A száj lágy szöveteit (íny, nyelv, ajkak, orcák és szájpadlás) szintén megvizsgálják a szájrák és más lehetséges problémák jelei szempontjából. Fogorvosa ellenőrizheti az állkapocs ízületeit és a nyak nyirokcsomóit is.

 

Ha egy feltételezett fogászati probléma nehezen látható (például lehetséges szuvasodás két érintkező fog között van, vagy fertőzés), röntgenfelvételre lehet szükség. Ha probléma adódik, fogorvosa elmagyarázza a fogászati kezelés Budapesti lehetőségeket, és becslést ad a költségekről és az időbeni megvalósulásról.

 

 

Fogászati kezelés Budapest - Professzionális fogtisztítás

 

A professzionális fogtisztítás során, olyan fogászati kezelés Budapesti eljárásáról beszélhetünk, amely során eltávolítják a fogakról a lerakódásokat. Ez magába foglalhatja az élelmiszer-maradékokat, a lágy lepedéket (baktériumnövekedés) vagy a kemény fogkövet (amit a nyálból a lágy lepedéken lévő ásványi lerakódások okoznak, amelyeket néha fogkőnek neveznek). A lepedék és a fogkő a fogínybetegségek fő oka.

 

A fogorvos ezután megtisztítja és polírozza a fogait egy polírozópasztával ellátott forgó kefével. A professzionális tisztítás segít a fogínybetegségek kezelésében és megelőzésében.

 

Fogorvosa tanácsot tud adni Önnek, hogyan tartsa fenn szájhigiéniáját a találkozók között a fogak és az íny egészségének megőrzése érdekében. Ennek érdekében keresse bizalommal fogorvosainkat!

 

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

 

Fogászati kezelés Budapest – Fogszuvasodás kezelése

 

A tömítőanyagok védik a fogakat a szuvasodástól. Bármely lyukas fog kezelhető, amelyen mély barázdák vagy repedések vannak, de a tömítő anyagokat a fogászati kezelés során általában az őrlőfogakra és a premolarokra helyezik, nem pedig az elülső fogakra.

 

 

Fogtömések

 

A fogtöméseket olyan fogszuvasodás kezelésére használják, amely üreget (lyukat) okozott. A fogorvos eltávolítja a szuvasodást a fogról, megtisztítja az üreget, megszárítja és tömőanyaggal lezárja.

 

Különféle anyagok használhatók az üreg kitöltésére. A töltelék mérete, alakja és elhelyezkedése alapján tanácsot kap a legmegfelelőbb anyag kiválasztásához. Elterjedt választás a fogszínű tömőanyag (például gyanta kompozit vagy kerámia), amely visszaadhatja a fog megjelenését, formáját és funkcióját.

 

Amennyiben a lyukas fog kezeletlen marad, az sokkal nagyobb problémákhoz, például fogínygyulladáshoz, fogágybetegséghez, a fogak kilazulásához majd fog elvesztéshez vezethet.

 

 

 

Fogászati kezelés Budapest – A fogak helyreállítására

 

Fogorvosa különféle kezeléseket javasolhat a sérült fogak helyreállítására. Ezek a kezelések segítenek helyreállítani fogai megjelenését, alakját és funkcióját. Tartalmazzák:

 

Kompozit gyanták – töredezett, elszíneződött vagy furcsa alakú fogak kezelhetők egy fogszínű gyantatömés ragasztásával, hogy javítsuk az érintett fog megjelenését. Ezt a gyantát a jövőben ki kell cserélni, ha kitörik, kopik vagy foltosodik.

 

Furnérok – a furnér egy vékony gyanta- vagy porcelánréteg, amely tartósan a fog elejére van ragasztva. Néha a fogat kissé le kell csiszolni, hogy helyet hagyjon a furnérnak.

 

Koronák – ezek olyan kupakok, amelyek tartósan vannak ragasztva a foghoz. A koronák az egész fogat beborítják, és a területtől és az esztétikai vagy funkcionális igényektől függően porcelánból, fémből vagy a kettő kombinációjából készülhetnek. A rátétek kevésbé fedik le a fogat, mint egy korona, és akkor használhatók, ha elegendő fogszerkezet áll rendelkezésre annak megtartásához.

 

 

 

Fogászati kezelés Budapest – Gyökérkezelés

 

A gyökérkezelést akkor alkalmazzák a fogászati kezelés Budapesti repertoárjából, ha a sérült vagy fertőzött fogat fogtöméssel már nem lehet helyreállítani. A „gyökér” (gyakran a fog idegének nevezik) a fog üreges közepén található, és vérerekből és idegrostokból áll, amelyek oxigént, tápanyagot és érzést biztosítanak a fognak.

 

A fogsérülések vagy az előrehaladott szuvasodás visszafordíthatatlanul károsíthatja a foggyökeret, és az elfertőződhet.

 

A gyökérkezelés során a sérült gyökeret eltávolítják. A fogorvos fúróval és kis reszelőkkel tisztítja és formálja a gyökércsatornákat. A fog belsejét megtisztítják, megszárítják és tömőanyaggal töltik meg, amely egészen a gyökér végéig leér. Előfordulhat, hogy a gyökérkezelést szakaszosan, néhány időponton keresztül kell elvégezni.

 

A gyökérkezelés befejezése után a harapásfelületet tömőanyaggal vagy koronával borítják. Ez megvédi a fogat a gyökérkezelés utáni töréstől is.

 

 

Foghúzás

 

A fogorvosok célja a természetes fogak megőrzése. Előfordulhat azonban, hogy az erősen sérült vagy súlyosan szuvas fogakat el kell távolítani (kihúzni). A fogorvosok javasolhatják a problémákat okozó bölcsességfogak eltávolítását is.

 

A bölcsességfogak különféle fogászati problémákhoz járulhatnak hozzá, ha az íny alatt vannak, ahol a bölcsesség fog ferdén nő, és beleütközik a mellette lévő fogba vagy az ínybe. A bölcsességfogakat csak helyi érzéstelenítéssel lehet eltávolítani, nehezebb eljárások esetén azonban altatást vagy általános érzéstelenítést is fel ajánlhatnak.

 

 

 

Fogászati kezelés Budapest – Fogsor építés

 


A műfogsorok (más néven „műfogak”) olyan kivehető műfogak, amelyek a természetes fogak egy részét vagy mindegyikét helyettesítik. „Azonnali” fogsor készíthető, amíg néhány foga még megvan, és a fogak eltávolításának napján kerül felszerelésre. A gyógyulási folyamat során az állcsontban bekövetkezett változások azonban a fogsor fokozatos meglazulását okozhatják. Néhány hónapon belül előfordulhat, hogy az azonnali fogsort újra kell építeni az illeszkedés javítása érdekében.

 

Alternatív megoldásként a fogpótlást néhány hónappal a fogak eltávolítása után is el lehet készíteni. Ez időt hagy az állcsont gyógyulására, és azt jelenti, hogy a fogsornak jobban illeszkednie kell.

 

 

 

Fogászati kezelés Budapest - Fogászati implantátumok

 

A fogászati implantátumok a hiányzó fogak pótlására használhatók. Az implantátum egy titánból készült mesterséges csavar alakú eszköz, amit a fogászati kezelés Budapesti klinikánkon történő eljárás során alkalmazunk. Műtétileg rögzítik az állkapocsba, és műfogat lehet rá illeszteni. Számos fogorvosi időpont szükséges a kezelés megtervezéséhez, tervezéséhez és az implantátumok beszereléséhez.

 

 

 

Fogászati kezelés Budapest - Fogszabályozási kezelés

 

A fogszabályozási kezelést gyakran javasolják az állkapocs és a foghelyzet rendellenességeinek, például a zsúfoltságnak, a kiálló felső fogak vagy a kiálló alsó fogak korrigálására a fogászati kezelések során. Előfordulhat, hogy fogorvosa képes lesz kezelni ezeket a problémákat, vagy fogszabályzó szakorvoshoz utalhatja kezelésre. A korrekciós kezelés tartalmazhat fogszabályzót vagy kivehető eszközt. A fogszabályozási kezelést követően rögzítő készülékre van szükség a megfelelő foghelyzet fenntartásához. Állkapocsműtétre lehet szükség, ha a legjobb eredmény elérése érdekében kiterjedt korrekcióra van szükség, amelyhez szájsebészhez kell fordulni.
 

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.