Mi az a fogászati csontpótlás és mi a csontpótlás menete a Rosental Fogászatán?

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Csontpótlás menete

A fogászati csontpótlás olyan általános eljárás, amely során a csont térfogatát növelő, augmentációs beavatkozásról beszélünk, vagy az új csont képződésével járó regeneratív műtétet említjük. A csontpótlás menete a következőképp alakul fogászati klinikánkon:

Csontpótlás menete

Mi az a fogászati csontpótlás és mi a csontpótlás menete a Rosental Fogászatán?

 


A csontpótlás menete során egy olyan sebészeti eljárást végeznek el, amelyet a csontokkal vagy ízületekkel kapcsolatos problémák megoldására használnak.

 

A fogászati csontátültetés térfogatot és sűrűséget ad az állkapcsának azokon a területeken, ahol csontvesztés történt. A csontpótlás menete során használt anyag kivehető a saját testéből (autogén), vagy megvásárolható emberi szövetbankból (allograft) vagy állati szövetbankból (xenograft). Egyes esetekben a csontgraft anyaga szintetikus is lehet (alloplaszt).

 

A csontgraftok két leggyakoribb típusa:

 

-    allograft,
-    autograft,

 

Az alkalmazott graft típusa a sebész által javított sérülés típusától is függ.

 

Az allograftokat általában csípő-, térd- vagy hosszú csontok rekonstrukciójában használják. A hosszú csontok közé tartoznak a karok és a lábak. Előnye, hogy nincs szükség további műtétre a csontpótlás menete alatt. Csökkenti a fertőzés kockázatát is, mivel nincs szükség további bemetszésekre vagy műtétre.

 

 

Amennyiben fogászati csontpótlásra van szüksége keresse fel sebészeti rendelőnket bizalommal!

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

Hogyan készüljünk fel a fogászati csontpótlásra

 


Orvosa teljes kórtörténetet és vizsgálatot végez a műtét előtt. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát minden olyan gyógyszerről, vény nélkül kapható gyógyszerről vagy étrend-kiegészítőről, amelyet szed.

 

Valószínűleg koplalnia kell a műtét előtt. Ez azért történik, hogy elkerüljék a szövődményeket érzéstelenítés alatt.

 

Kezelőorvosa teljes körű utasításokat ad arról, hogy mit kell tennie a teljes csontpótlás menete alatt. Fontos, hogy kövesse ezeket az utasításokat!

 

 

Mi a csontpótlás menete?

 

 

A csontpótlás menete: Mi történik fogászati csontgraft beültetése előtt?

 

Fogorvosa szájüregi vizsgálatot végez fogai, ínyének és állkapcsának állapotának ellenőrzésére. A csontvesztés mértékének meghatározására fogászati röntgenfelvételeket vagy szkenneléseket készítenek. Ezután fogorvosa megbeszéli Önnel a kezelési lehetőségeit, és személyre szabott kezelési tervet készít az Ön igényeinek megfelelően.

 


Csontpótlás menete: Mi történik fogászati csontátültetés során?

 

Először a fogorvosa helyi érzéstelenítővel elzsibbasztja a területet. Ezután egy kis bemetszést hoznak létre az ínyében. Az ínyszövetet kissé hátra kell mozgatni, hogy az állcsont látható legyen. A terület tisztítása és fertőtlenítése után fogorvosa csontátültetési anyagot ad hozzá a hiba kijavításához. Sok esetben a csontgraftot membránnal borítják a további védelem érdekében. Végül az ínyszövetet áthelyezzük, és a bemetszést öltésekkel lezárjuk.

 

A csontpótlás menete során a csontgraft helyet biztosít a saját testének a javítási munkák elvégzéséhez. Más szóval, a fogászati csontgraft olyan, mint egy állvány, amelyen a saját csontszöveted növekedhet és regenerálódhat.

 

Kezelőorvosa a fogpótlás menete előtt eldönti, hogy milyen típusú csontgraftot használ. Egyes esetekben fogorvos kombinálhatja a fogászati csontgraftot vérlemezkében gazdag plazmával (PRP). Ezt a saját vérmintájából veszik, és a gyógyulás és a szövetek regenerációjának elősegítésére használják.

 


Csontpótlás menete: Mi történik fogászati csontátültetés után?

 


A fogászati csontátültetést követően fájdalmat, duzzanatot és zúzódásokat tapasztalhat. Ezek normális mellékhatások, amelyek néhány napon belül csökkennek. A tüneteket fájdalomcsillapítókkal lehet kezelni. A fogorvos antibiotikumot is adhat Önnek. Ezeket pontosan az előírás szerint kell bevenni.

 

 

A Rosental Sebészeti Klinikáján több éves szakmai tapasztalattal segítünk pácienseinknek a fogászati csontpótlásos problémákon, keressen minket bizalommal, és kérjen időpontot az alábbi űrlap kitöltésével!

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

 

Kinek van szüksége fogászati csontpótlásra?

 

 

Az állkapocs csontvesztésével rendelkező személynek általában fogászati csontpótlásra van szüksége. Ez az eljárás akkor javasolt, ha:

 

-    Kihúzzák a fogát.

-    Ha a fogpótlás menete fogászati implantátummal tervezett

-    Újra kell építeni az állkapcsot, mielőtt új fogsort készítenek.

-    A fogínynek (parodontális) betegség miatti csontvesztéses területei vannak.

 

 

Csontpótlás menete - Csontátültetés után

 


A csontpótlásból történő felépülés a graft méretétől és egyéb változóktól függ. A tipikus gyógyulás két héttől több hétig is eltarthat. Valószínűleg kerülnie kell az erőteljes fizikai tevékenységet mindaddig, amíg a sebésze javasolja.

 

Használjon jeges borogatást az érintett területen, és ne feküdjön az arca azon oldalára, ahol a műtétet végezték. Ez rendkívül fontos. Segít megelőzni a duzzanatot, ami fájdalmat okoz.

 

A gyógyulás során be kell tartania az egészséges táplálkozást, amely elősegíti a gyógyulási folyamatot.

 

Az egyik legjobb dolog, amit tehet, hogy leszokik a dohányzásról. Ez javítja testének egészségét a műtét után és azon túl. A dohányzás lassítja a csontok gyógyulását és növekedését.

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.