Csontpótlás Budapesten | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogászati csontpótlás Budapesten

Számos embert érinthet élete során, hogy a fogsorában hiány lép fel. Mindegy, hogy ennek mi áll a hátterében, a hiányt minden esetben pótolni kell, hiszen csonthiány is felléphet. Amennyiben Önnek is szüksége van ilyen jellegű fogászati beavatkozásra, keresse fel rendelőnket, a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központot, ahol a csontpótlás Budapesten eredményes lesz. Tudjon meg többet arról, miért fontos a pótlás, illetve mire lehet számítani a beavatkozás során.

Fogászati csontpótlás Budapesten

Csontpótlás Budapest – miért kell pótolni a fogakat?

Nálunk, a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a csontpótlás Budapest szívében történik. Akár elveszítette valaki a fogát, akár egy fogászati eljárás következtében kellett eltávolítani, minden esetben nagyon fontos, hogy a hiány pótlásra kerüljön. Amennyiben ez nem történik meg, a következők történnek a fogakkal. 

  • A hiány szomszédságában álló fogak egy idő után elkezdenek becsúszni, bevándorolni a keletkezett üres térbe. 
  • Hasonlóképpen az átellenes oldalon, szemben, a másik állcsontban lévő fog is elkezd kinyúlni. Ennek az az oka, hogy a szervezet igyekszik saját maga pótolni a keletkezett űrt. Azonban a változás csak a látható részen megy végbe, maguk a gyökerek az eredeti helyükön maradnak. Ez pedig oda vezet, hogy a fogak elfordulnak. Az elfordult fog más módon kapja rágás közben a terhelést, mivel a foggal együtt a rágótengely is változik. Ennek pedig az a következménye, hogy az elfordult fog előbb kilazul, majd ki is esik.
  • Végső soron pedig a hiányzó fog helyén az állkapocs csontja sorvadni kezdhet, melynek következménye, hogy a fogak implantátumos pótlása előtt csontpótlásra is szükség lesz.

 

Hogyan zajlik a csontpótlás Budapesten?

A csontpótlás Budapest modern hangulatú rendelőjében a következőképpen zajlik. Először minden esetben egyik szakorvosunk megvizsgálja a pácienst, képet készít a fogazat állapotáról. Készül CT, valamint panoráma felvétel is, melyet aztán egy 3D-s tervezésnek vetünk alá. Ezt követően összeállítunk egy írásos kezelési tervet, mely a javasolt beavatkozásokat, azok összegét és minden egyéb tudnivalót tartalmaz. Ezután a pácienssel együtt meghatározzuk, milyen beavatkozásokra kerüljön sor. Végül egyeztetünk időpontot az implantációs műtétre, valamint a csontpótlásra és elvégezzük a beavatkozást. A műtét során egy implantátumot, azaz titán ötvözetből készült foggyökeret ültetünk az állcsontba. Mivel ez biokompatibilis anyag, a szervezet nem löki ki, így igen magas a gyógyulás aránya. A beültetett foggyökérre később helyezzük majd rá a fogkoronát vagy a foghidat. 

 

Csontpótlás Budapest – gyógyulás és kockázatok

A gyógyuláshoz szükséges gyógyszereket biztosítjuk pácienseink számára, ahogyan egy ideiglenes pótlást is, ameddig a végleges be nem kerül, hogy funkcionálisan és esztétikailag se legyen probléma a kezelés végéig. A gyógyulási idő addig tart, míg az implantátum körül lévő csont helyre nem jön, ez 2 és 6 hónap közé tehető időintervallum. Maga a csontpótlás Budapesten akkor nevezhető sikeresnek, ha hosszútávon a behelyezett implantátum nem okoz fájdalmat, érzékenységet, nincs idegenérzet sem a szájban. A sikertelenség napjainkra nagymértékben lecsökkent, a páciensek 98%-nál sikeres a beültetés. Amennyiben Önnek is szüksége lenne a foghiány pótlására, ne várja meg, míg erőteljes deformáció és fájdalom alakul ki a hiánynál, keresse fel inkább rendelőnket! 

A csontpótlás Budapesten rendelőnkben biztosítja a fogimplantátumos fogpótlás sikerességét! Forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink szeretettel várják!

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.