Rosental fogászati csontpótlás árak

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Csontpótlás ár - Mit kell tudni a fogászati csontpótlásról

A fogászati csontpótlás olyan eljárás, amelyről akkor beszélhetünk, ha a csont térfogatát növelő, augmentációs beavatkozásról vagy az új csont képződésével járó regeneratív műtétes beavatkozásról van szó. A csontpótlás ár függ a kezelés típusától és a páciens állapotának súlyosságától. Cikkünkben bővebben kifejtjük mit is jelent a csontpótlás, és hogy mit fedez a csontpótlás ár.

Csontpótlás ár - Mit kell tudni a fogászati csontpótlásról

A csontpótlás ár milyen eljárást takar pontosan?

 

 

Fogászati csontpótlásról akkor beszélhetünk, ha valaki akár elveszítette a fogát, akár egy fogászati eljárás során kellett eltávolítani, akár további megerősítésre van szüksége fogainknak. A fogászati csontpótlásnak különböző fokozatait különböztethetjük meg, egészen az implantációs beavatkozásokat megelőző, úgynevezett „augmentációs beavatkozásoktól”, amely a csont térfogatát növelő kezelést takarja, az új csont képződésével járó regeneratív eljárásokig, amit „parodontális műtéttel” alakítanak ki.

 

Tehát a csontpótlás ár nagyban függ a páciens állapotától és céljától, amelyek különböző eljárásokat, technikákat és csontpótló anyagokat kívánhatnak meg. 

 

 

 

Mi is pontosan a fogászati csontpótlás?

 

A fogászati csontpótlás többféleképpen is elvégezhető, de az alapvető eljárás ugyanaz: A fogorvos vagy szájsebész bemetszést végez az állkapcson, és más csontanyagot ültet be (csatlakoztat) az állkapocshoz.

 

Csontátültetésre általában akkor kerül sor, ha valaki elvesztette egy vagy több felnőtt fogát, vagy ínybetegségben szenved. Mindkét állapot csontvesztést okozhat az állkapocsban.

 

 

Mitől függ a csontpótlás ára? 

 

Összeségében a csontpótlás ára függ a beavatkozás nagyságától, valamint a bonyolultságától, a felhasználandó csontpótló anyag fajtájától, minőségétől és annak mennyiségétől. A pontos csontpótlás árakról ezért mindenképp érdemes egy személyes konzultáción részt venni, ahol fogorvosaink egy személyre szabott árajánlattal készítenék fel a beavatkozásra. Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével, ha pedig további információkra lenne szüksége, olvasson tovább!

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

Csontpótlás menete a Rosental fogászaton

 

Annak tekintetében, hogy az egészséges és megfelelő minőséggel rendelkező csontozatot alakítsunk ki, a csontpótlás alatt több típusú beavatkozást is megkülönböztethetünk. Ezen eljárások lényege pedig, hogy az implantátum befogadás megfelelő minőségű és mennyiségű csont létrehozásával történjen. A leggyakrabban alkalmazott három fogászati impantológiai csontpótló eljárást különböztetjük meg, amitől a csontpótlás ára is függ:

 

 

-    horizontális állcsontgerinc csontpótlás 
-    vertikális állcsontgerinc csontpótlás
-    arcüreg emelés

 

Csontot lehet venni a test más részeiről, és műtéti úton összeolvasztani az állkapocsban lévő meglévő csonttal. Néha szintetikus csontanyagot használnak, máskor úgynevezett xenograft csontpótló anyagokat alkalmaznak.

 

A fogászati csontátültetés előnyben részesített megközelítése az, hogy a saját csontját a csípőből, a sípcsontból vagy az állkapocs hátsó részéből használják. Ezt autograftnak nevezik. Az autograftok általában az „arany standard”, mivel növelik az állkapocs csontos tartását, és elősegítik a gyorsabb gyógyulást és az új csontképződést. Az alloplasztok, olyan szintetikus anyagokra vonatkoznak, mint a kalcium-foszfát vagy a kalcium-nátrium-foszfosilikát (Bioglass). Ezen anyagok felhasználása és mennyisége mind befolyásolja a csontpótlás árát.

 

 

A csontpótlás menete:

 

1.    Érzéstelenítés
2.    Lebenyképzés, azaz a szájüreg vagy az arcüreg nyálkahártyájának növelése
3.    Csontpótló anyag elhelyezése
4.    (Membrán rögzítés)
5.    Varrás
6.    Kontroll, varratszedés

 

 

A csontpótlási műtétet követően a páciensnek még 2-3 napig ágynyugalmat javaslunk és antibiotikumot kell szedni, valamint a felmerülő fájdalom csillapítására fájdalomcsillapítót is szedni kell. A műtét utáni duzzanat mindenkinél eltérő, de érdemes hűtéssel csillapítani. Fontos, hogy a területet tilos masszírozni és nyomkodni, valamint még 2-3 hétig kerülni kell az aktív fizikai aktivitást is.

 

Átlagosan a csontpótlás gyógyulási ideje 4-9 hónap, a fogászati implantátum csak ezt követően kerülhet beültetésre.

 

 

 

Hogyan készülhet fel a fogászati csontpótlásra?

 

Nem kell sokat tennie a fogászati csontpótlásra való felkészüléshez. Íme egy gyors ellenőrző lista arról, hogy mit kell tenni az eljárás előtt:

 

-    Kerülje az evést vagy ivást 8-12 órával az eljárás előtt, attól függően, hogy milyen érzéstelenítést kap.

 

-    Kérdezze meg kezelőorvosát az Ön által használt gyógyszerekről, különösen a vérhígítókról, amelyek növelik a vérzéses szövődmények kockázatát a műtét során.

 

-    Gondoskodjon arról, hogy a beavatkozásra valaki elkísérje, ugyanis egyedül kockázatos lenne haza mennie.

 

-    Ne felejtsen el a pontos csontpótlás áráról egyeztetni kezelő orvosával.
 

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.