Altatásos fogászat Buda centrumában - fájdalommentes, altatásos fogászat Buda, altatásos fogászat érzéstelenítés, altatásos fogászat Budapesten

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Altatásos fogászat Buda

Az altatásos fogászat Buda központi helyszínén, a Rosental Fogászaton segít kezelni a fájdalmat fogászati eljárások és műtétek során. Megakadályozza a fájdalmas érzéseket a száj bizonyos területein. A fájdalommentes fogászatunk szolgáltatásai közé tartozik az altatásos fogászat budai klinikánkon, ezen az oldalon pedig összegyűjtöttük mit kell róla tudni.

Altatásos fogászat Buda

Fájdalommentes, altatásos fogászat Buda centrumában


Az altatásos fogászat budai klinikánkon a gyakorta igénybe vett szolgáltatásink közé tartozik, hiszen segít kezelni a fájdalmat bármely fogászati eljárás során. Ébren vagy alvás közben is használhatóak érzéstelenítések, az eljárástól, az Ön igényeitől és orvosa javaslatától függően.

 

Az érzéstelenítés biztonságos módja annak, hogy a betegek ellazuljanak, biztonságban érezzék magukat, és kevesebb fájdalmat érezzenek az eljárások befejezése előtt, alatt és után. Az érzéstelenítés félig öntudatlan vagy öntudatlan állapotban is történhet.

 

Egyes érzéstelenítőkre speciális étrendi korlátozások vonatkoznak, míg mások megkövetelhetik a hazaszállítást a fogorvosi rendelőből, tudjon meg többet az altatásos fogászat budai szolgáltatásunkról, és konzultáljon szakorvosainkkal, ha szükségét érzi a szolgáltatás igénybevételére!

 

Kapcsolatfelvétel

 

3 érzéstelenítési kategória, amit használunk az altatásos fogászat Budai rendelőjében:

Háromféle fogászati érzéstelenítés létezik, amelyet alkalmazunk az altatásos fogászaton budai klinikánkon:

•    lokális anesztézia
•    totális intravénás anesztézia
•    analgoszedálás

 

Mindegyik típust speciális fájdalomcsillapítási célokra használják.

 

A fogorvosok a következők alapján határozzák meg, hogy melyik érzéstelenítés a legjobb az egyes betegek számára az altatásos fogászatunkon Budán:
•    Az eljárás típusa (invazív vagy kisebb)
•    A páciens személyes preferenciái és igényei
•    A beteg kórtörténete
•    Az alábbiakban ismertetjük az egyes érzéstelenítési típusokat és azok felhasználási eseteit.

 

 

1.    Helyi érzéstelenítés az altatásos fogászatunkon Budán


A helyi érzéstelenítés a leggyakoribb típus, amely kevesebb, mint 10 percen belül elkezd hatni. Helyileg alkalmazzák, vagy a száj egy meghatározott helyére fecskendezik. A helyi érzéstelenítés zsibbadttá teszi a száj egyes részeit. Ön azonban tudatos marad, és képes lesz kommunikálni az eljárás során. A hatás általában a kezelés után néhány óráig tart.

 

Az orvosok kisebb fogászati beavatkozások során alkalmazzák, mint például:

 • Tömések
 • Foghúzás
 • Gyökérkezelés
 • Korona felhelyezése


Az általánosan használt fogászati érzéstelenítők közé tartozik a lidokain, articain, prilokain, mepivakain és bupivakain.

 

A helyi érzéstelenítők vényköteles vagy vény nélkül kapható gyógyszerekként is kaphatók. Gél, krém, folyadék, kenőcs, spray, tapasz és injekciós formában kaphatók. Érdeklődjön a helyi érzéstelenítők használatáról az altatáson fogászat budai klinikánkon igénybe vett fajtákról!

 

Kapcsolatfelvétel

 


2. Altatásos fogászat Budán totális intravénás anesztéziával

Az intravénás anesztézia során az altatásos fogászat budai klinikánkon a hatóanyagok kombinációját alkalmazzák, amit intravénásan juttatnak a páciens szervezetébe. Az állapotot fenntartását egy infúziós pumpával tartjuk fenn az intravénás bevezetést követően. Ilyen esetekben a lélegeztetés oxigén és levegő keverékével történik.

 

A súlyos szorongásos betegeknek általában nyugtatóra van szükségük, mielőtt érzéstelenítő injekciót kapnának, különösen, ha félnek a tűktől. A fogászati fóbiában szenvedők gyakran keresik fel az altatásos fogorvosokat, hogy ellátást kapjanak.

 

 

3. Altatásos fogászat Buda központjában analgoszedálással

Komolyabb szájsebészeti beavatkozások és esetleges gyógyszerérzékenység esetén altatásos fájdalomcsillapítást, azaz analgoszedálást végzünk. A hatóanyagot intravénás bevezetés után infúziós pumpával tartjuk fenn.
Az altatásos fogászat Budán átmeneti eszméletvesztést okoz. Hosszabb eljárásokhoz alkalmazzák, vagy ha valaki nem tolerálja a helyi érzéstelenítésben vagy szedációban végzett fogászati kezelést. Az ilyen típusú érzéstelenítést gyakran orvosilag kiváltott kómának nevezik. A teljes eljárás során nem reagál, és nem fog fájdalmat érezni. A gyógyszert általában belélegezve vagy intravénásan adják be.

 

Az általános érzéstelenítést általában olyan kórházi környezetben is alkalmazzák, akik invazív szájsebészeti beavatkozásokon esnek át, beleértve:

 • Kiterjedt csontgraftok
 • Korrekciós állkapocs műtét
 • Többszörös foghúzás
 • Szájrák műtét
 • Kozmetikai fogászati eljárások
 • Ajak-/szájpadhasadék műtét

 

 

Az altatásos fogászat 5 előnye

Azok, akik szoronganak vagy félnek az injekcióktól, nagyobb valószínűséggel utasítják el a helyi érzéstelenítőket kisebb fogászati beavatkozások során. Miután azonban fogorvosa részletesen elmagyarázta az érzéstelenítés előnyeit, ellazulhat az eljárás során, és kevesebb fájdalmat érezhet.

 

Az érzéstelenítés fő előnyei a következők:

 • Több kezelést is összevonhat egy alkalomra
 • Megakadályozza a fájdalmat az eljárás során
 • Alkalmazható szedációval együtt a szorongás, a fájdalom, a félelem és a kényelmetlenség enyhítésére
 • Biztonságos és hatékony
 • Segít megkönnyíteni az eljárások végrehajtását

 

További információkért és ingyenes konzultációért keresse fel szakorvosainkat, és töltse ki időpontért az alábbi űrlapot!


Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Rosental Klinika és Magán Fogorvos Budapesten

Nálunk a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a mentalitásunk páciens központúság és a legmagasabb szintű ellátás. Teljeskörű fogászati ellátást biztosítunk betegeink számára, mint magán...

Tovább
Fogbeültetés típusai

Fogbeültetés típusai

Az eredeti fogak elvesztése után kiemelkedően fontos a gyors fogpótlás. A fogimplantátumok alkalmazása az esztétikai fogászatban elengedhetetlen, mivel az állcsont mennyisége csak akkor csökken, amikor abban...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.