5 tipp az érzékeny fogak ellen! - Ezekre kell figyelni fájdalom esetén!

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

5 TOP tippünk a fogérzékenység ellen – Így szüntethetjük meg a fájdalmat!

Érzékenyek a fogai a melegre, hidegre, nyomásra vagy a cukros ételekre? A fogérzékenység sokunk napjait megnehezíti, pedig a probléma a legtöbb esetben könnyen kezelhető, csak egy kis plusz odafigyelésre van szükség. Cikkünkből most megtudhatja, hogyan kezelheti a fogérzékenységgel járó problémákat!

5 TOP tippünk a fogérzékenység ellen – Így szüntethetjük meg a fájdalmat!

A fogászati problémákkal rendelkezők legnagyobb százaléka panaszkodik fogérzékenységre, ezek a tippek fogérzékenység ellen pedig segíthetnek mindenkinek a megszüntetésükben. Ha Ön is tapasztalt már fogérzékenységet, akkor most érdemes elolvasnia ezt a cikket!

 

1.    Forduljon fogorvoshoz, hogy kizárjon bármilyen szájhigiéniai problémát!

 

Vannak, akiknek érzékenyek a fogai a gyenge vagy vékony zománc miatt. De az érzékenység gyakran komolyabb probléma jele lehet. Ebbe beletartozik:

  • Fogszuvasodás
  • Ínygyulladás
  • Fogcsikorgatás (bruxizmus)
  • Rossz szájhigiénia
  • Túl agresszív fogmosás
  • Magas cukros és/vagy savas ételeket tartalmazó étrend
  • Sérült vagy elhasználódott fogak

 

Tehát mielőtt nekikezdene a különböző fogérzékenység elleni praktikáknak, a legjobb, ha felkeres egy fogorvost, aki diagnosztizálja az érzékenység eredetét. Ha ezeket az állapotokat kezeletlenül hagyja, az súlyos szájhigiéniai problémákat okozhat a jövőben, ezért a mielőbbi kivizsgálást javasoljuk. Ha Önnél is megjelent a fogérzékenység, kérjen időpontot fogászatunkra, hogy mielőbb kezelni tudjuk problémáját!

 

Kapcsolatfelvétel

 

2.    Figyelje meg az ételek, italok hőmérsékletét!

 

A hideg fagylalt visszaszorítása vagy a forró kávé lehűtése segíthet a fogérzékenység kezelésében. A nagyon meleg és túl hideg ételek általában rontanak az érzékenységen, ezért próbálja meg ennek megfelelően módosítani az étrendjét. Ha megvárja, amíg a forró italok hűvösebb hőmérsékletet érnek el, vagy csökkenti a fagylalt és más fagyasztott finomságok fogyasztását, segíthet az érzékenység szabályozásában.

 


3.    Használjon puha fogkefét és szenzitív fogkrémet!

A puha sörték gyengédebbek a zománchoz és az ínyhez, és kevésbé valószínű, hogy zománc eróziót okoznak. Használjon nagyon puha sörtéjű fogkefét, hogy kordában tartsa érzékenységét.

Használhat fogérzékenység elleni fogkrémet is. Ezek olyan fluoridot tartalmaznak, amely újjáépíti a zománcot, valamint egyéb összetevőket, amelyek segítenek csökkenteni az érzékenységet. Az ilyen fogkrémek használata népszerű választás a fogérzékenység kezelésében.


4.    Fontolja meg a fluoridos kezeléseket és a fogtömítőket az érzékenység csökkentése érdekében!

 

A fluoridos kezelések erősíthetik a fogakat, és bizonyos esetekben segíthetnek kisebb érzékenység esetén. Ez azt jelenti, hogy vékony réteg fluorid gélt kell a fogakra „festeni”, néhány percig a helyén hagyni, majd eltávolítani. A fluor erősíti a fogakat, és segíthet az érzékenység csökkentésében.

A fogtömítők is segíthetnek. Nagyon vékony foggyantarétegből állnak, amelyet általában a hátsó fogakra visznek fel. Alapvetően teljesen lezárják a fogakat, hogy megvédjék őket a szájbaktériumoktól, a cukortól és a savtól. Ez segít megelőzni a fogszuvasodást, és drámaian csökkenti a kezelt fogak érzékenységét.


5.    Óvatosan a fogfehérítéssel!

A fogfehérítés ronthatja az érzékenységet. Bár ez átmeneti, mégis sok kellemetlenséget okozhat. Ha szeretné fogait kifehéríttetni, akkor mindenképp jelezze fogorvosának, hogy fogérzékenységgel rendelkezik. A szakorvos ennek megfelelően állítja majd fel a kezelés menetét és technikáját.

 

Aggódik az érzékeny fogak miatt? Forduljon a Rosental Fogászathoz még ma! Az érzékeny fogak ártalmatlanok, de súlyos, nem diagnosztizált szájhigiéniai problémákra is utalhatnak. Szóval nem érdemes halasztani a kezelését. Ha segítségre van szüksége az érzékeny fogak kezelésében kérjen időpontot fogászati kezelésre! 

 

Kapcsolatfelvétel


 

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.