A rossz fogak okai és kezelési módszerük | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Mitől lehetnek valakinek rosszak a fogai? Okok és kezelési módszerek

A rossz fogakat nem csupán fogászati problémák okozhatják, hanem olyan általános betegségek is, mint például a cukorbetegség. A rossz fogak okainak megtalálása az elsődleges, hogy megfelelően kezelhessük! 

Mitől lehetnek valakinek rosszak a fogai? Okok és kezelési módszerek

Mit értünk rossz fogak alatt?

A rossz fogak alatt azt értjük, hogyha valakinek előrehaladott fogszuvasodása van, fogai lazák, mozognak, elszíneződöttek, esetleg gyulladtak. Ezek a problémák mind a fogak elvesztését okozzák, amennyiben nem kezeljük. Ezek a fogproblémák legtöbb esetben az elhanyagolt szájhigiénia miatt alakulnak ki. A nem megfelelő szájhigiénia alapja a rendszertelen fogmosás, a rossz fogmosási technika, az egyéb otthoni fogászati eszközök használatának hiánya. Emellett az étkezési szokások is nagyban befolyásolhatják fogaink állapotát, hiszen a szénhidrátban gazdag étrend és a vitaminok, ásványi anyagok hiánya mind a fogak állapotának romlását okozhatják. 

 

Mi más okozhatja a rossz fogakat? 

A fogászati problémák mellett, amelyek a nem megfelelő szájhigiéniából és a rossz étkezésből adódnak, több más dolog is állhat a háttérben. Bizonyos gyógyszerek mellékhatásai, és olyan rossz szokások, mint a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás vagy a fogcsikorgatás szintén hozzájárulhatnak a fogak romlásához. Néhány esetben a genetika is közre játszhat a rossz fogak kialakulásában, amelyek legfőképpen ínybetegségekből adódnak. A rossz fogak okainak megtalálása az egyik legfontosabb feladat, hiszen ennek tudatában tudjuk csak megfelelően kezelni és orvosolni a problémát. 

 

Hogyan találjuk meg a probléma okát? 

Sok esetben igen nehéz kideríteni a rossz fogak okait, hiszen összetett problémából is adóhat, így nagyon fontos, hogy egy fogászati diagnosztikát végezzünk el. Így láthatjuk azokat a háttérben álló problémákat is, amelyeket szabad szemmel nem lehet. Fogászati diagnosztikánk során nagyon alapos vizsgálatokat végzünk el, hiszen rendelőnk a legmodernebb eszközökkel van felszerelve. A diagnosztika után fogorvosaink a leletek kielemzésével felállítják a kezelési tervet, amelyben több alternatívát is megadnak. Tapasztalt fogorvosaink segítenek minden esetben feltárni a fogászati problémák hátterét, hogy a lehető legjobb kezelést nyújthassák. 

Segítünk megtalálni a probléma gyökerét és kezelni azt: Kérjen időpontot rendelőnkbe!

Kapcsolatfelvétel

 

Hogyan előzhető meg a rossz fogak kialakulása? 

Mivel a legtöbb esetben a rossz fogak kialakulásának hátterében a nem megfelelő szájhigiénia áll, így mindenképp az otthoni alapos szájhigiéniával és a rendszeres fogászati szűréssel tudjuk megelőzni a fogak romlását. A megfelelő otthoni szájápolás eszközeként ne csak fogkefét használjunk, hanem olyan eszközöket is, mint a fogselyem, a szájvíz, vagy a fogköztisztítókefe. Ezek az eszközök segítenek a fogak közötti rések közül is kiszedni az ételmaradékokat és a felhalmozódott szennyeződéseket. A megfelelő szájhigiénia alapja továbbá nem csak az otthoni eszközök használata, hanem a félévenkénti fogászati szűrés is, amely során egy alapos professzionális dentálhigiénés kezelésben részesülünk. A dentálhigiénés kezelés azért fontos, hogy a felhalmozódott lepedékektől, fogkőtől megszabaduljunk, hiszen ezeket otthoni eszközökkel eltávolítani nem lehet. Ha ezeket betartjuk, akkor fogaink egészséges állapotát könnyen fenntarthatjuk. 

Eljött az ideje a féléves fogászati szűrésnek? Kérjen időpontot rendelőnkbe!

 

Ha már rossz fogakkal küzd

Amennyiben fogaink rossz állapotba kerültek, lazák, mozognak, ínyünk érzékeny, fogaink elszíneződöttek, fájnak, akkor azonnal érdemes felkeresni a fogorvost! A jelentkező tünetek maguktól nem fognak elmúlni, így ahhoz, hogy ezek ne súlyosbodjanak, és ne veszítsük el fogainkat a fogorvos beavatkozása szükséges. 

Fogászatunkon célunk, hogy egy olyan komplett ellátást biztosítsunk pácienseink számára, amely során nem csak esztétikus, de egészséges fogakat varázsoljunk. Ha Ön is szeretne újra magabiztosan mosolyogni és elkerülni a rossz fogakat, akkor kérjen időpontot rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével!

Kapcsolatfelvétel


 

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.