Otthoni szájápolási eszközök- ezeket az otthoni szájápolási eszközöket ajánlott használni minden nap

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Otthoni szájápolási eszközök, amelyek elengedhetetlenek a mindennapokból

A szájhigiénia életünk elengedhetetlen fontosságú része. A kiváló szájhigiénia megőrzéséhez azonban elengedhetetlenek néhány otthoni szájápolási eszköz, amikkel biztosítanai tudja, hogy a fogai valóban tiszták legyenek, megelőzve, hogy baktériumok telepedjenek meg, amik károkat okoznak a fogakon. Milyen otthoni szájápolási eszközökre van szükség a mindennapokan? Mutatjuk!

Otthoni szájápolási eszközök, amelyek elengedhetetlenek a mindennapokból

Fogkefe- az alapvető otthoni szájápolási eszköz

A fogkefe alap, de milyen legyen? Fogkefe nélkül nincsen szájhigiénia, bár ezt valószínűleg mindenki tudja, és valószínűleg mindenkinek van is otthon. Ugye Ön is átélt már olyan szituációt, hogy valami miatt nem volt Önnél fogkefe, amikor szüksége lett volna rá? Elég kellemetlen tud lenni, ami azt mutatja, hogy ez egy mennyire alapvető eszköz.  A fogkefék három változatban kaphatók: puha, közepes és kemény. Bár sokan a keményebbeket választják, azt gondolva, hogy azok hatékonyabban tisztítanak, az igazság az, hogy a kemény és közepes sörtéjű fogkefék kemények lehetnek az ínyre, és megsérthetik akár a fogzománcot is, ezért a puha fogkefék sokkal jobb választásnak bizonyulnak. Mi a helyzet az elektromos fogkefékkel? Az elektromos fogkefék kényelmesebbé tehetik a fogmosást az ízületi gyulladásos betegek vagy a kézkoordinációt befolyásoló betegségekben szenvedők számára, illetve hatékonyan tisztítanak, ezért nincsen velük semmi baj. Azonban a fogkefe típusától függetlenül ügyelni kell arra, hogy olyan mérete és alakja olyan legyen, amely megfelelően illeszkedik a szájához. A túl nagy méretű fogkefék megnehezítik, hogy minden fogfelület könnyen hozzáférhető, tisztítható legyen.

 

Fogkrém- a másik alapvető otthoni szájápolási eszköz

A fogkrém a másik egyértelműen szükséges eszköz, az otthoni szájápoláshoz. A fogkrém kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy fluoridot tartalmazzon, ennek köszönhetően ugyanis a fogak erősek és egészségesek maradnak. Egyes fogkrémek ínygyulladás, fogérzékenység, rossz lehelet és fogkő leküzdésére szolgáló összetevőket tartalmaznak, olvassa el a csomagolást, mielőtt megveszi őket! Arra azonban ügyeljen, hogy a fogkrémek néha olyan adalékanyagokat tartalmaznak, mint például fehérítőszerek, amelyek ronthatják a fogzománcot. 

 

Amennyiben kérdése van, kérjen segítséget szakértő kollégánktól!

Kapcsolatfelvétel

 

Fogselyem- a sokat hanyagolt otthoni szájápolási eszköz

A legtöbbe számára az otthoni szájápolási eszköz használata kimerül a fogkefében és a fogkrémben, pedig a fogselyem használata is legalább ilyen fontos! Fogselymet minden nap használni kell, ugyanis ezzel olyan helyeket is meg lehet tisztítani (a fogak közét), amit a fogkefe sörtéi nem érnek el. A fogselyem használatával csökkenteni lehet a fogkőképzőséf, fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. A fogselyemnek két változata van: viaszos és viaszolatlan. Ha szűk helyek vannak a fogai között, a viaszos fogselyem jobban működik. Néhány fogselyemnek íze van, hogy elviselhetőbbé tegye a folyamatot.

 

Szájvíz- egy másik nagyon hatékony otthoni szájápolási eszköz

A szájvizek különböző fajtákban kaphatók a különböző fogászati problémák kezelésére. Némelyik fluoridot tartalmaz, a fogszuvasodás leküzdésére, míg mások csökkentik a plakk előfordulását és a fogínygyulladást. A szájvíz használata azért hasznos, mert extra védelmet nyújt a fogaknak.

 

Nyelvkaparók- hatékony otthoni szájápolási eszköz rossz lehelet ellen

A nyelvkaparó eszközök segítenek csökkenteni a rossz leheletet azáltal, hogy eltávolítja a nyelven lévő szagokat okozó baktériumokat.

 

Ezek az otthoni szájápolási eszközök elengedhetetlenek a fogak egészségének megvédésében, de ne feledkezzen meg arról, hogy a legalaposabb otthoni eljárások mellett is rendszeresen fogorvosi ellenőrzésekre kell járnia, legalább féléves gyakorisággal! 

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.