Otthoni szájápolás megfelelően gyakorlati tanácsokkal | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Gyakorlati tanácsok az otthoni megfelelő szájhigiéniára

Bár gyerekkorunk óta belénk van nevelve, hogy reggel-este kötelező fogat mosni, ez önmagában nem elég ahhoz, hogy a szájban a megfelelő higiéniás állapotok álljanak fenn. Hogyan lehet hatékonnyá tenni az otthoni szájápolást? Ebben a cikkben néhány tanács olvasható arra vonatkozóan, mivel lehet növelni a megfelelő szájhigiénia fenntartásának hatékonyságát.

Gyakorlati tanácsok az otthoni megfelelő szájhigiéniára

Helyes technika elsajátítása

Igaz, hogy a legtöbb ember esetében elmondható, hogy már a legkorábbi emlékei között is akad olyan, melyben épp fogat mos, ennek ellenére a felnőtt lakosság jelentős része nincs tisztában a helyes fogmosási technikával, ennek hiányában pedig nem tudják kellő alapossággal tisztítani a fogaikat. Amennyiben kétsége támad, hogy vajon Ön a megfelelő módon mos-e fogat, kérje meg fogorvosát, hogy mutassa be ezt a technikát! Minél alaposabban tisztítja a fogait, annál később lesz szükség fogászati beavatkozásokra.

 

Használjon szájvizet

A fogmosást követően ne csak vízzel öblögessen, feltétlenül használjon szájvizet, öblögetőt is! Ezek egyfelől tele vannak olyan anyagokkal, melyek baktériumölők, gátolják a lepedék megtelepedését, megelőzik az ínygyulladást. Ráadásul a folyadék olyan helyekre is bejut, ahova a fogkefe sörtéi nem tudnak, így olyan helyek is tisztításra kerülnek, melyek egyébként elérhetetlenek lennének.

 

Fogselymezzen rendszeresen

A fogselyem használata gyakran nem kap kellően nagy szerepet. Pedig a fogselyemnek köszönhetően megelőzhető a fogszuvasodás. A nagyon szorosan álló fogak esetében nagyobb a szuvasodás kialakulásának kockázata, mivel ezeknek a fogaknak az esetében sokkal könnyebben megtelepednek a baktériumok. A fogselyem rendszeres használatával azonban kiküszöbölhető, hogy a fogak túl szorosan álljanak egymás mellett, így a fogszuvasodás is nehezebben alakul ki.

 

Kiegészítő termékek

A fentieken túl érdemes még további kiegészítő termékeket használni, például amelyek segítenek a fogzománc építésében. Az ínygyulladás is sok embert érint. Az egészséges íny rózsaszín, így minél sötétebb a színe, annál gyulladtabb állapotban van. Ez idővel olyan tünetet is mutathat, mint a fogíny vérzése a fogmosás során. Nem szabad annyiban hagyni, a gyógyszertárakban számos gél, zselé, krém kapható, mely kimondottan az íny helyreállításában segít. Amennyiben úgy érzi, Önnek is jól jönne egy ilyen készítmény, kérdezze ki orvosa véleményét, hogy melyik a legideálisabb választás!

 

Fontos, hogy a házi praktikák nem váltják ki a rendszeres kontrollt. Fogai épségének érdekében rendszeresen keresse fel fogorvosát! Amennyiben úgy érzi, szüksége lenne egy fogászati vizsgálatra, keressen fel minket, a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központot, és kérjen egy időpontot! Kollégáink szeretettel várják Ön!

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.