Ínygyulladás okai és kezelésük | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Vérző íny: Mi okozza az íny gyulladását és hogyan kezeljük?

Az íny gyulladása igencsak kellemetlen tüneteket okozhat, és számos szövődménnyel járhat, ha nincs megfelelően kezelve. Mi okozhatja az ínygyulladást és milyen kezelési módszerei vannak? Segítünk!

Vérző íny: Mi okozza az íny gyulladását és hogyan kezeljük?

Melyek az ínygyulladás tünetei? 

A gyulladt ínynek számos tünete lehet, és gyakori, hogy a tünetek együttesen jelentkeznek. A legtöbb esetben az íny duzzadt, vöröses színű lesz, gyakran vérzik, leginkább fogmosáskor vagy étkezés során. Az ínygyulladás valakinél egyáltalán nem jelentkezik fájdalommal, még más folyamatos fájdalmat észlel, vagy valaki csak étkezés és fogmosás során. Ha bármelyik tünetet tapasztalja, érdemes fogorvoshoz fordulnia, hogy az ínygyulladással járó szövődményeket elkerülhesse és minél előbb a gyulladás megszüntetésre kerüljön. 

 

A gyulladt íny okai 

A gyulladt ínyt legtöbb esetben fogászati probléma okozza, méghozzá a felhalmozódott lepedékek, vagyis a fogkő. Fogkő megléte esetén az íny folyamatos irritációnak van kitéve, és a szájban a baktériumok is könnyen elszaporodhatnak. Ezért fontos, hogy a fogkövet mindig távolíttassuk el fogorvossal az egészséges fogak és íny érdekében. 

A fogászati problémák mellett a gyulladt íny mögött olyan betegségek is állhatnak, mint autoimmun betegségek, allergia, hormonális változások, gyógyszer mellékhatás, de akár vitaminhiány is. Fontos megállapítani, hogy az ínygyulladást mi okozta, és ennek megfelelően kezelni. Amennyiben fogászati probléma, úgy azonnal segítséget tudunk Önnek nyújtani!

 

Melyek az ínygyulladás szövődményei? 

Az ínygyulladás következtében számos további fogászati probléma jelentkezhet, amelyek akár igen nagy fájdalommal járhatnak. A gyulladt íny által első sorban ínyrecesszió, azaz ínyvisszahúzódás alakulhat ki, a későbbiekben azonban akár csontgyulladás vagy csontvisszahúzódás. Az utóbbi kettő rendkívül nagy fájdalommal járhat, emellett kezelni is bonyolult és hosszadalmas folyamat. Ínygyulladás esetén foghiány is bekövetkezhet, hiszen a fogak kilazulhatnak a nem megfelelő tartás miatt. Érdemes tehát minél előbb kezeltetnie az íny gyulladását, hogy elkerülhesse a további szövődményeket. 

 

Hogyan kezelhető a gyulladt íny? 

A gyulladt íny kezelése a legalapvetőbb fogászati módszerrel kezdődik, amely a professzionális dentálhigiénés kezelés. Az alapos tisztítás során a fogakról és az íny mentén eltávolítjuk a felhalmozódott lepedékeket, baktériumokat, tehát az ínyt irritáló tényezőket. Amennyiben a gyulladás fokozott mértékű, úgy műtéti eljárást vagy gyógyszeres kezelést is javaslunk a páciensnek, hogy a lehető leggyorsabban megszüntessük az ínygyulladást. 

Amennyiben kérdése van, vagy a fenti tünetek valamelyikét tapasztalja, minél előbb vegye fel rendelőnkkel a kapcsolatot, hogy szakszerű segítséget nyújthassunk!

Időpontkérésért töltse ki a lenti űrlapunkat:

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.