3 tanács a fogszuvasodás elkerülésére | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Hogyan kerüljük el a szuvasodást? 3 tipp a fogszuvasodás ellen

Amennyiben Ön is a megfelelő szájhigiéniára törekszik, ahhoz fontos, hogy ínye és fogai egészségére is odafigyeljen. Alábbi cikkünkben három szuper fegyvert mutatunk a fogszuvasodás ellen – lássuk tehát, hogyan kerüljük el a fogszuvasodást!

Hogyan kerüljük el a szuvasodást? 3 tipp a fogszuvasodás ellen

Hogyan kerüljük el a fogszuvasodást? Az alap fegyver, a rendszeres fogmosás

A fogaink egészségének megőrzése szempontjából alap elvárás azok megfelelő tisztítása, az ahhoz megfelelő eszközökkel – itt pedig nem csupán a megfelelő fogkefére és fogkrémre gondolunk. Ezek mellett fontos, hogy használjunk többek között megfelelő minőségű fogselymet, szájzuhanyt esetleg elektromos fogkefét, így is elérve, hogy kevesebb eséllyel merüljön fel a szuvasodással kapcsolatos fogászati probléma.

 

Hogyan kerüljük le a fogszuvasodást? Második fegyver, a helyes táplálkozás

Vannak olyan ételek, melyek elősegíthetik fogaink szuvasodását – ilyenek a cukros édességek, a kekszek, cukorkák… Ezeket tehát nem csak egészséges életmódunk érdekében lenne érdemes elhagyni, de fogaink épsége szempontjából is helyettesíthetjük őket olyan ételekkel, melyek azok védelmére kelhetnek – leveles zöldségekkel, mint például a brokkoli, valamint a kínai kel, a filézetlen halkonzervvel, a mandulával, vagy alacsony zsírtartalmú joghurtokkal, tejjel. Ezen ételek ugyanis kalciumban magasak, melyek fogaink épsége és egészséges szempontjából létfontosságúak.
Emellett érdemes gyümölcsöket is beiktatni étrendünkbe, hiszen azok és a zöldségek fogyasztása közben az erőteljes rágás fokozottabb nyáltermelést indít be, melyek segíthetnek tisztítani, átmosni a fogak, illetve a fogközöket. Ebben segíthet ugyanilyen szempontból a rágózás is. 
Rágassunk gyermekeinkkel is rost dús zöldségeket, nyersen. A nyers zöldségek elrágcsálása nem csak a fogszuvasodás ellen hatékony, hanem kedvezően hat az állcsontok fejlődésére is. Szebb arcprofil alakulhat ki, nagyobb az esély, hogy rendezetten álló egészséges fogak váltják majd a tejfogakat.

 

Hogyan kerüljük el a fogszuvasodást? Harmadik fegyver, a rendszeresség

Tudnunk kell, hogy akármennyire igyekszünk odafigyelni és megelőzni a fogszuvasodást, csupán lassítjuk a folyamatot, illetve elérhetjük általa, hogy ritkábban jelentkezzen a már említett probléma. 
Amennyiben tényleg szeretnénk tudni, hogyan kerüljük el a fogszuvasodást, érdemes egy szakemberhez fordulni, aki képes segíteni és szakmai tanácsokkal ellátni. Emellett a rendszeresség ennek kapcsán értendő – érdemes rendszeres fogkőeltávolítást végezni, amiből szuvasodás alakulhat ki. 

Amennyiben úgy érzi, hogy Önnek is fogorvosi kezelésre van szüksége, esetleg szakmai tanácsokra vágyna, szeretné felmérni fogai aktuális állapotát, látogasson el rendelőnkbe, ahol csodás, zöldövezeti környezetben segítjük Pácienseinket.
 

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.