fogtömés után lüktet, fáj a fog, fogtömés utáni lüktető fájdalom, fogtömés utáni fájdalom, fogtömés lüktet

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Fogtömés után lüktet, fáj a foga? Ez a teendő!

A fogtömés utáni lüktető fájdalom a fogban kellemetlen érzés, de gyakran előfordul, és általában csak egy ideiglenes probléma. Néhány egyszerű módszerrel pedig enyhíthető is a fájdalom!

Fogtömés után lüktet, fáj a foga? Ez a teendő!

Mit kell tenni, ha fogtömés után lüktet, fáj a fogunk?


A fogtömés egy olyan fogászati eljárás, amelyet általában akkor alkalmaznak, amikor a fogszuvasodás vagy egyéb fogproblémák miatt szükség van a fog szerkezetének helyreállítására.

 

A fogtömés célja, hogy megerősítse és javítsa a fogat, miközben megakadályozza a további károsodását.

 

Általában fájdalommentes beavatkozás, de néha előfordulhat, hogy a fogtömés után lüktető fájdalom jelentkezik. A következőekben arról lesz szó, hogy mi okozhatja ezt a fájdalmat, és milyen teendőkkel enyhíthetjük a fogtömés utáni lüktető fájdalmat és a velejáró kellemetlenségeket.

 

Amennyiben Önnek is fogtömésre van szüksége, kérjen még ma időpontot fogászatunkra, hogy az efféle kellemetlenségek megelőzése előtt elvégezhessük az eljárást!

Kapcsolatfelvétel

 


Mi okozhatja fogtömés után a lüktető fájdalmat?

 


1.    Gyulladás: A fogtömés után lüktető fájdalom egyik leggyakoribb oka a gyulladás. Amikor a fogorvos eltávolítja a fogszuvasodást, a fog belsejében lévő idegek és szövetek érintettek lehetnek. Ez a beavatkozás után gyulladást és duzzanatot okozhat, ami fájdalmat eredményez.


2.    Túlnyomás: Az új fogtömés időnként túlnyomást gyakorolhat a fogra vagy a környező szövetekre. Ez a nyomás érzékenyebbé teheti a fogat, és lüktető fájdalmat okozhat.


3.    Hideg- és melegérzékenység: A fogtömés után az érzékenység növekedhet. A hideg vagy meleg ételek és italok fogyasztása fájdalmat okozhat, amely lüktető érzést eredményez.


4.    Rossz fogszorítás: Az esetleges rossz fogszorítás vagy egyenetlen harapás is okozhat lüktető fájdalmat, mivel a fogak és az íny helytelenül érintkeznek.

 


Mit tehet a fogtömés utáni lüktető fájdalom enyhítéséért?

 


1.    Fájdalomcsillapítók

Az orvos által felírt fájdalomcsillapítók segíthetnek enyhíteni a fájdalmat. Fontos azonban, hogy csak az orvos által előírt adagot és gyógyszereket vegyük be.


2.    Hideg vagy meleg pakolások

A hideg vagy meleg pakolások hasznosak lehetnek a gyulladás és a duzzanat enyhítésére. Azonban ügyeljünk rá, hogy ne alkalmazzuk túl hosszan vagy közvetlenül a fogtömés területén.


3.    Kíméljük a fogat

Kerüljük az olyan ételek és italok fogyasztását, amelyek fokozhatják az érzékenységet, például a hideg vagy meleg ételeket. Használjunk puha fogkefét is.


4.    Legyünk türelmesek

A fogtömés utáni fájdalom általában néhány napig vagy egy hétig tart, és ez normális. Ha azonban a fájdalom hosszabb ideig fennáll vagy súlyosbodik, forduljunk vissza fogorvosunkhoz.


5.    Fogszorítás kezelése

Ha úgy gondoljuk, hogy a rossz fogszorítás vagy harapás okozza a fájdalmat, konzultáljunk a fogorvosunkkal. Ő lehetőségeket javasolhat a probléma kezelésére, például egy harapási segédlet alkalmazását vagy a fogszorítás kezelését.

 


Mikor kell orvoshoz fordulnia fogtömést követően?

 

Ha a fogtömés utáni fájdalom 3-5 nap után sem enyhül, vagy súlyosbodik, mindenképpen vegye fel fogorvosainkkal a kapcsolatot, mivel a fájdalom hosszabb ideig tartó fennállása súlyosabb problémára utalhat, például fertőzésre vagy további szöveti károsodásra, amelyet kezelni kell. Az alábbi űrlap kitöltésével könnyedén kérhet időpontot, de akár telefonszámunkon is egyeztethet időpontot a Rosental recepcióján.

 

Kapcsolatfelvétel

 

A fogtömés utáni lüktető fájdalom kellemetlen, de általában ideiglenes. Fontos azonban, hogy tartsa a kapcsolatot a fogorvosainkkal, és ne habozzon konzultálni velük, ha bármilyen aggodalma vagy kérdése merül fel a fogtömés utáni állapotával kapcsolatban. Az időben történő kezelés segíthet elkerülni súlyosabb problémákat és biztosítani a gyorsabb felépülést.

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.