Hogyan használjuk szakszerűen a fogselymet?

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

A fogselyem szakszerű használata

A fogselyem egy nagyszerű kiegészítő a fogak és a száj egészségének megőrzésére, ami segíthet megelőzni a fogkefékkel nehezen elérhető helyeken kialakuló szuvasodást is. A fogselyem és egy fogkefe teljes körű tisztítást nyújt fogai mind az öt oldala számára. Ebben a cikkben a fogselyem megfelelő, hatékony használatáról olvashat!

A fogselyem szakszerű használata

A fogselyem használata

A fogselyem használata sokak számára rejtély, és rengetegen rosszul csinálják. A leggyakoribb hiba, hogy a fogselymet ki-be húzogatjuk fogaink között – ez nem tisztítja meg az egész fogközi részt. Ahhoz, hogy a fogak közötti rész teljesen kitisztulhasson, a fogselyemnek nem csak ki-be, hanem fel és le is kell mozognia, egészen az ínyig (vigyázva, hogy meg ne sértsük).

Ennek tudatában a következőképpen tisztítsa meg fogait fogselyemmel:

  • Húzzon ki egy megfelelő mennyiségű fogselymet a dobozából, majd tépje le azt.
  • Tekerje a letépett fogselyemszál két végét a mutatóujjai köré, majd tisztítsa meg vele a felső fogsorát.
  • Az alsó fogsort szintén így tisztítsa meg, itt azonban már érdemes lesz a hüvelykujjait is használnia a fogselyem megtartásához.

 

Fogmosás előtt vagy után érdemes fogselymet használni (és milyen gyakran)?

Általánosságban napi egyszer elegendő fogselymet használni, azonban ha úgy érzi, hogy többször is szüksége van rá, nyugodtan fogselymezhet több alkalommal is egy nap (csak ügyeljen rá, hogy ne irritálja ínyét).

A fogselyem használatát leginkább a fogmosáshoz érdemes hozzákötni, így nem fogja elfelejteni, és nem kedv kérdése lesz (hiszen már úgyis a fogaival foglalkozik, ha fogat mosni készül). Mivel a fluoridos fogkrémek hatékonyabbak, miután az ember fogselymet használt, érdeme a fogselyemmel indítani a fogak tisztítását. Így a lepedék is kilazul a fogak közül, amiket aztán a fogkefe könnyebben eltávolít majd!

 

Az otthoni ápolás azonban nem elég

Az otthoni szájápolás azonban nem elegendő a tökéletesen tiszta és egészséges fogakhoz. A félévenkénti fogászati szűrést és dentálhigiéniai kezelést elvégeztetni mindenképp érdemes, ha szeretné elkerülni a fogászati problémákat, mint a fogszuvasodás vagy a fogágybetegség. 

Ha Önnek is eljött az ideje, hogy eltávolítuk fogkövét, keresse fel rendelőnket és kérjen időpontot most a lenti űrlap kitöltésével:

Kapcsolatfelvétel


 

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.