Az egészséges íny fenntartása: Hogyan lehetséges? | Rosental

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Így tarthatja fent fogínye egészségét

A ragyogó mosolyhoz nem elegendő csupán a fogakat ápolni, a megfelelő szájhigiéniának az egészséges íny ugyanúgy a része. Sőt, ha az íny nincs megfelelően karbantartva, az hosszútávon nagyon komoly problémákhoz, fájdalmakhoz vezet. Hogy miért kell figyelmet szentelni az íny megfelelő ápolásának, illetve mit lehet tenni a fogíny épségének megőrzéséért? Olvasson tovább és tudjon meg mindent a megfelelő fogínyápolásól!

Így tarthatja fent fogínye egészségét

Milyen az egészséges fogíny?

Amennyiben megfelelően van ápolva, karbantartva, az egészséged fogíny színe rózsaszín. Nem bíbor, nem piros, nem is lilás, hanem szép, világos rózsaszín. Ekkor nem tapasztalható fájdalom, vagy kellemetlen érzés nyomás hatására, nem bántja fogmosás közben a fogkefe sörtéje, és a fogmosás során a köpet sem véres. Az egészséges fogíny rugalmas, és kellő támaszt nyújt a fogaknak. Ha az említett elváltozások bármelyike – szín, vérzés, érzékenység – tapasztalható, akkor bizony tenni kell az íny állapotának helyreállításáért.

 

Miért nagyon fontos a fogíny egészségének megőrzése?

Alapvetően a fogíny egészségének megőrzése mögött nem annyira esztétikai okok állnak, bár a sötétlő, lilás íny látványa sem kellemes. Azonban a fogínynek komoly szerepe van a fogak tartásában, támasztásában, ha pedig elveszti a rugalmasságát, az hosszútávon a fogak elvesztéséhez vezet. Ráadásul az elhanyagolt fogíny okozója lehet a kellemetlen leheletnek is, ami viszont már a környezet számára is zavaró tud lenni.

 

Sajátítsa el a helyes fogmosás technikáját!

A fogíny egészségének megőrzése érdekében nagyon fontos a megfelelő fogmosási technika elsajátítása. Sajnos gyerekkorban erre nem fektetnek kellően nagy hangsúlyt, a rossz metódus pedig rögzül és felnőttkorban is megmarad. A felnőtt emberek jelentős része nem szán kellő időt a fogmosásra, sőt, a kellő alaposság is sokszor hibádzik. Ha igazán hatékonyan szeretné tisztítani a fogait, kérdezze meg fogorvosát a megfelelő szisztémáról! Az is nagyon fontos, hogy a fogmosás során nem csak a fogak legyenek átdörzsölve a fogkefével, hanem az íny is, így lehet megőrizni annak kellő rugalmasságát.

 

A fogmosás mellett használjon öblögetőt!

Önmagában a helyes fogmosás nem elegendő a megfelelő szájhigiéniához. Rohanó világunkban a gyorsételek, cukros üdítők és egyéb kevésbé egészséges finomságok igen nagy népszerűségnek örvendenek, ezek nyomait azonban kizárólag fogkefével nem lehet teljesen eltüntetni. Épp ezért szerencsésebb, hogy ha fogmosási rutinjába Ön is beépíti a szájöblögetők használatát, melyek nem csak a fogak épségét hivatottak megőrizni, de az íny egészségének fenntartásában is segítenek.

 

A fogínyápoláshoz használható egyéb kiegészítő készítmények 

Amennyiben elváltozások fedezhetőek fel a fogínyben, sötétedik a színe, rendszeresen vérzik, esetleg fáj is, érdemes fogínyápoló készítményeket használni. Ezek legtöbbje gél formában kapható gyógyszertárakban, fogmosás után ezt a gélt kell belemasszírozni az ínybe. Önmagában azonban ez nem segít minden problémán, ha a fogíny állapota erősen leromlott, akkor a legjobb szakemberhez, fogorvoshoz fordulni!

Kérjen időpontot rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével:

Kapcsolatfelvétel


 

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.