Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Így tarthatja fent fogínye egészségét

A ragyogó mosolyhoz nem elegendő csupán a fogakat ápolni, a megfelelő szájhigiéniának az egészséges íny ugyanúgy a része. Sőt, ha az íny nincs megfelelően karbantartva, az hosszútávon nagyon komoly problémákhoz, fájdalmakhoz vezet. Hogy miért kell figyelmet szentelni az íny megfelelő ápolásának, illetve mit lehet tenni a fogíny épségének megőrzéséért? Olvasson tovább és tudjon meg mindent a megfelelő fogínyápolásól!

Így tarthatja fent fogínye egészségét

Milyen az egészséges fogíny?

Amennyiben megfelelően van ápolva, karbantartva, az egészséged fogíny színe rózsaszín. Nem bíbor, nem piros, nem is lilás, hanem szép, világos rózsaszín. Ekkor nem tapasztalható fájdalom, vagy kellemetlen érzés nyomás hatására, nem bántja fogmosás közben a fogkefe sörtéje, és a fogmosás során a köpet sem véres. Az egészséges fogíny rugalmas, és kellő támaszt nyújt a fogaknak. Ha az említett elváltozások bármelyike – szín, vérzés, érzékenység – tapasztalható, akkor bizony tenni kell az íny állapotának helyreállításáért.

 

Miért nagyon fontos a fogíny egészségének megőrzése?

Alapvetően a fogíny egészségének megőrzése mögött nem annyira esztétikai okok állnak, bár a sötétlő, lilás íny látványa sem kellemes. Azonban a fogínynek komoly szerepe van a fogak tartásában, támasztásában, ha pedig elveszti a rugalmasságát, az hosszútávon a fogak elvesztéséhez vezet. Ráadásul az elhanyagolt fogíny okozója lehet a kellemetlen leheletnek is, ami viszont már a környezet számára is zavaró tud lenni.

 

Sajátítsa el a helyes fogmosás technikáját!

A fogíny egészségének megőrzése érdekében nagyon fontos a megfelelő fogmosási technika elsajátítása. Sajnos gyerekkorban erre nem fektetnek kellően nagy hangsúlyt, a rossz metódus pedig rögzül és felnőttkorban is megmarad. A felnőtt emberek jelentős része nem szán kellő időt a fogmosásra, sőt, a kellő alaposság is sokszor hibádzik. Ha igazán hatékonyan szeretné tisztítani a fogait, kérdezze meg fogorvosát a megfelelő szisztémáról! Az is nagyon fontos, hogy a fogmosás során nem csak a fogak legyenek átdörzsölve a fogkefével, hanem az íny is, így lehet megőrizni annak kellő rugalmasságát.

 

A fogmosás mellett használjon öblögetőt!

Önmagában a helyes fogmosás nem elegendő a megfelelő szájhigiéniához. Rohanó világunkban a gyorsételek, cukros üdítők és egyéb kevésbé egészséges finomságok igen nagy népszerűségnek örvendenek, ezek nyomait azonban kizárólag fogkefével nem lehet teljesen eltüntetni. Épp ezért szerencsésebb, hogy ha fogmosási rutinjába Ön is beépíti a szájöblögetők használatát, melyek nem csak a fogak épségét hivatottak megőrizni, de az íny egészségének fenntartásában is segítenek.

 

A fogínyápoláshoz használható egyéb kiegészítő készítmények 

Amennyiben elváltozások fedezhetőek fel a fogínyben, sötétedik a színe, rendszeresen vérzik, esetleg fáj is, érdemes fogínyápoló készítményeket használni. Ezek legtöbbje gél formában kapható gyógyszertárakban, fogmosás után ezt a gélt kell belemasszírozni az ínybe. Önmagában azonban ez nem segít minden problémán, ha a fogíny állapota erősen leromlott, akkor a legjobb szakemberhez, fogorvoshoz fordulni!

Kérjen időpontot rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével:

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

4 különös tény a száj baktériumairól

4 különös tény a száj baktériumairól

Az emberi test nem csupán egy életnek ad otthont. Szervezetünkben több milliárd mikroorganizmus él, amelyek egy úgynevezett mikrobiomot alkotnak, amely többféle kisebb mikrobiomra osztható szét. Ezek az...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő-Kedd-Péntek 8:00-17:00

Csütörtök10:00-18:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.