Foghiány következményei: Ezért pótoltassa fogát mielőbb a Rosentalnál!

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Foghiány következményei: Ezért pótoltassa fogát mielőbb

A fogak számos okból kieshetnek, a leggyakoribb okok közé a fogszuvasodás, az ínybetegségek és a szájsérülések tartoznak. Ha elvesztünk egy fogat, azt hinnénk az nem olyan nagy ügy, de ha nem kezelik azonnal, az súlyos száj- és testi egészségügyi problémákat okozhat. Ismerje meg a foghiány által okozott leggyakoribb problémákat, következményeit és azok elkerülését.

Foghiány következményei: Ezért pótoltassa fogát mielőbb

Foghiány okozta következmények

 


A fogak közötti rés több, mint esztétikai probléma. Nehézséget is okozhat a mindennapi életben, és további fogászati és egészségügyi problémákhoz vezethet. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen következményekkel jár a foghiány és milyen problémákat okozhat, ha nem kezelik azonnal!

 

Ha valamelyik foga kiesett, próbálja megkeresni a fogat, és a lehető leghamarabb forduljon fogászati klinikánkhoz! 

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

A fogak eltolódása

 


A fogaknak megfelelő helyzetben, szorosan kell illeszkedjenek egymáshoz. Ha az egyik fogunk kiesett, a szomszédos fogakat már nem támasztja alá semmi, így el fognak mozdulni. Idővel ez az elmozdulás súlyosabb fogászati problémákhoz vagy akár az egész állkapocs eltolódásához is vezethet.

 

 

Beszéd- és rágási nehézség

 


A fogak fontos szerepet játszanak a beszéd közben kiadott hangok kialakításában, a fogak hiánya pedig azt okozhatja, hogy elrontjuk a szavakat, vagy nehezen lehet majd érteni a beszédünket. A rágás is nehezebbé válik, ha elveszíti fogait, mivel a fogak felelősek az élelmiszer megfelelő őrléséért.

 

 

Változások az arc szerkezetében

 


A fogak gyökerei támasztják az ajkakat és az orcákat. E támogatás nélkül az ajkak leeshetnek és elveszíthetik formájukat, az orcája pedig beeshet. Ezek a változások idő előtti ráncokat is okozhatnak, és idősebbnek, ráadásul egészségtelennek is tűnhet. Súlyos esetekben a fogak elvesztése akár az orr alakját is megváltoztathatja.

 

 

Ínybetegségek

 


A fogak elvesztése lehetővé teszik a baktériumok bejutását az ínybe, ami gyulladáshoz, fertőzéshez és fogínybetegséghez vezetnek. Az ínybetegségek károsíthatják a fogakat tartó kötőszöveteket és csontokat, aminek következtében azok meglazulnak és végül kiesnek.

 

 

További fogvesztés

 


A fogak eltolódása, a harapás megváltozása, az ínybetegségek és az állkapocs csontvesztése idővel több fog kihullását okozhatja. Súlyos esetekben előfordulhat, hogy csontátültetés nélkül nem lehet pótfogat kapni.

 

 

Általános egészségügyi problémák

 


Számos kutatás kimutatta, hogy a foghiányos emberek nagyobb valószínűséggel tapasztalnak egészségügyi problémákat, például szívbetegségeket és stroke-ot. Noha a pontos ok nem ismert, azt feltételezik, hogy a szájban megnövekedett gyulladás okozza, amely összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatával.

 

A hiányzó fogak az egészséges táplálkozásban is kihívást jelenthetnek, ami elhízáshoz vezethet, és tovább növeli a kockázatokat.

 

 

Hogyan kerüljük el a fogászati katasztrófát


Akár már elvesztettünk egy fogat, akár megpróbáljuk megelőzni, néhány dolgot megtehetünk, hogy elkerüljük a foghiány okozta fogászati problémákat.

 

 

1.    Rendszeres gondozás

 

Fontos, hogy rendszeresen látogassa meg a fogorvost ellenőrzések és tisztítások céljából, hogy még a kezdeti fázisban észrevegyék a problémákat. Bármilyen fogászati problémára gyanakszik, ne várjon és azonnal kérjen időpontot rendelőnkbe, ahol a Rosental fogorvosai magas szakértelemmel és kényelmes környezetben segítenek megoldani a problémáit!

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

2.    Otthoni szájápolás

 

A fogászati ellátás azonban nem ér véget a fogorvosi rendelőben. Naponta mosson fogat és használjon fogselymet is, valamint törekedjen az egészséges étrend betartására, hogy a táplálkozással is támogassa fogai egészségét.

 


Kérdezzen a fogpótlásokról

 


Ha hiányoznak fogai, többféleképpen is pótolhatják azokat. Az egyik népszerű lehetőség a fogászati implantátum, amely számos előnnyel rendelkezik más helyettesítési lehetőségekkel, például ideiglenes fogsorokkal és hidakkal szemben. Beszéljen fogorvosainkkal, hogy eldöntse, melyik fogpótlási lehetőség a megfelelő az Ön számára.

 

 

Minőségi fogászati ellátás a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban

 

A Rosentalnál hiszünk abban, hogy mindenki megérdemli az egészséges és szép mosolyt. Akár megelőző, akár helyreállító kezeléseket keresünk, elkötelezettek vagyunk a legmagasabb színvonalú fogászati ellátás mellett. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy időpontot egyeztethessünk!

 
 

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.