A fogászati implantátumok előnye: 10 ok, ami mellette áll | Rosental

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

10 ok, ami miatt megéri fogászati implantátumokat csináltatni

Habár a hiányzó fogak pótlására manapság több opció is rendelkezésedre áll, az esetek többségében a legjobb megoldás fogászati implantátumokat csináltatni. Az alábbi cikkben 10 nyomós érvvel támasztjuk alá ezt a kijelentést, de előtte tisztázzuk, hogy…

10 ok, ami miatt megéri fogászati implantátumokat csináltatni

Pontosan mik is azok a fogászati implantátumok?

Egy fogászati implantátum egy kisméretű, titánból, cirkóniumból vagy kerámiaanyagból készült csavar, amelyet az ember állkapcsába fúrnak bele, lecserélve ezzel a hiányzó fog gyökereit. A csavart körbevevő csontozat lassan összeforr az implantátummal, ami így véglegesen és tartósan rögzül az ember szájában. Ez az implantátum biztosítja azt a stabil alapot, amelyre a pótfogat ráerősítik.

 

Miért érdemes fogászati implantátumokat csináltatni?

1. Teljesen természetesen mutatnak a többi fog között

Ez talán a fogászati implantátumok egyik legjelentősebb előnye. Egy megfelelően behelyezett implantátum és műfog tökéletesen illeszkedik az ember természetes fogsorához, és lehetetlen megkülönböztetni a többi fogtól. A kerámia implantátumok ráadásul csontszínűek, így egyáltalán nem feltűnőek, mint a fémből készült alternatívák.

 

2. Természetes fogaknak is érződnek

Mivel a fogászati implantátumok mindenben úgy „működnek” mint az igazi fogak, nem sokkal a beültetésük után el is feledkezik róluk az ember. Ezeket a pótfogakat pontosan úgy kell karbantartani, mint saját fogakat – tehát fogmosáskor ugyanúgy megmoshatjuk. Azonban nincs szükség semmilyen különleges krémre vagy ragasztóra, hogy egyhelyben maradjanak, és nem is kell kivenni őket éjszakára, mint a műfogsorokat. Az implantátumok ráadásul sosem igényelnek majd kellemetlen beavatkozásokat, hiszen nem fenyegeti őket a szuvasodás vagy a gyökérgyulladás.

 

3. Rendkívül tartósak, általában egész életre megmaradnak

A fogászati implantátumok sikeraránya 98%-os, és mivel idővel összeforrnak az állkapocscsonttal, páratlan élettartamot biztosítanak. Ha vigyáz fogaira, és rendszeresen jár ellenőriztetni őket fogorvosához, akkor jó eséllyel élete végéig megmaradnak majd.

 

4. Hosszútávon sokkal gazdaságosabb megoldások

Tény, hogy a fogászati implantátumok valamivel költségesebbek lehetnek, mint a többi alternatíva, azonban ne feledje, hogy egyszeri árról van szó. Sok más fogpótló megoldást néhány évente cserélni, újítani kell, ami folyamatos költségeket jelent, míg egy jó implantátum akár élete végéig is megmarad majd.

 

5. Egyáltalán nincs negatív hatásuk az életvitelre

Habár természetesen mindig érdemes egészségesen táplálkozni, egy jó fogászati implantátummal bármit ehet és ihat, nem fogja hátráltatni semmiben. Sokkal magabiztosabban nevethet, beszélgethet és mosolyoghat majd mások társaságában, hiszen lehetetlen, hogy félrecsússzanak, mint a kivehető alternatívák.

 

6. Segíthetnek megakadályozni a csontritkulást

A fogak elveszítése csontritkuláshoz vezethet, ha nem pótolják őket időben. Más megoldásokkal ellentétben a fogászati implantátumok arra ösztönzik az állkapocs csontjait, hogy visszanőjenek és egészségesek maradjanak. Az állkapocs és az íny így tovább marad erős, és kevesebb szájproblémától is kell majd tartania, amelyeket a gyenge csontozat okozhat.

 

7. Nem veszélyeztetik a többi fogat

A fogászati implantátumoknak nincs negatív hatásuk a környező fogakra, míg más fogpótló megoldások veszélyeztethetik azok épségét.

 

8. A fogászati implantátumokkal bármennyi fogat pótolhatunk

Ha kettő vagy több fog is hiányzik egy fogsorból, akkor ezeket a hézagokat minél előbb pótolni kell, különben a megmaradó fogak és az állkapocs is eldeformálódhatnak. Az implantátumokra felhelyezett hidak és műfogak sokkal stabilabbak, mint a hagyományos műfogak.

 

9. Javítják az önbizalmat

Egy hiányzó fog drasztikusan csorbíthatja az ember önbizalmát, és az olyan eljárások, mint a hidak vagy a hagyományos műfogak nem mindig segítenek helyrehozni azt. A fogászati implantátumok ezzel szemben tökéletesen illeszkednek a megmaradó fogak közé, és egyáltalán nem ütnek el azoktól. Ez természetes, magabiztos mosolyokat biztosít, ráadásul elkerülhető vele az előbb említett csontritkulás is, ami eldeformálhatja az állkapcsot, és a korai öregedés látszatát eredményezheti.

10. Egy tesztelt, bevált módszer

A fogászati implantátumok nem számítanak újdonságnak, és bizonyítottan hosszútávú, stabil, természetes megoldást kínálnak a hiányzó fogak pótlására.

Ha Ön is szeretne stabil és élhető fogpótlást, válassza a fogászati implantátumokat, amelyet a Rosental Fogászati Központjában magas szakmai tudással, minőségi anyagokkal és nagy szakmai tapasztalattal készítünk el.

Kérjen időpontot rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével: 

Kapcsolatfelvétel


 

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.