Rosental Rosental
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán és Bécsben, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Így tartsa tisztán fogászati implantátumait

A fogászati implantátumokat a legtartósabb, legstabilabb fogpótlási megoldásoknak tartják. Ez főleg annak köszönhető, hogy behelyezésük után idővel összeforrnak az ember természetes csontozatával, és így rendkívül stabil alapot biztosítanak a rájuk helyezett fogaknak. Ez lehetővé teszi azt is, hogy a felhelyezett fog tökéletesen illeszkedjen és passzoljon környezetéhez.
Nem csoda tehát, hogy olyan sokan választják ezt a megoldást fogaik pótlásához, azonban tartósságuk csak akkor biztosítható, ha a páciens megfelelően karbantartja implantátumait. Ez rendszeres tisztítást jelent, akárcsak a természetes fogaknál.
Szóval hogyan kell tisztán tartani egy fogászati implantátumot? Íme a legfontosabb tudnivalók:

Így tartsa tisztán fogászati implantátumait

1. Használjon puhaszálú fogkefét

A puhaszálú fogkefék sokkal kíméletesebbek nem csak a fogakkal és a fogínnyel, hanem a fogászati implantátumokkal is. Használatuk nem csak az érzékeny ínyűek számára ajánlott (segítenek elkerülni ugyanis az íny kisebesedését és vérzését), hanem lényegében mindenkinek, aki szeretne vigyázni fogaira. A lepedék és más lerakódások a puhaszálú fogkefékkel is hatékonyan eltávolíthatók, ha az ember helyes technikával használja őket.

 

2. Használjon szájzuhanyt

A szájzuhanyok akár 6 mm mélyen is képesek elpusztítani a szájban leledző baktériumokat. Sok fogorvos javasolja a szájzuhanyok használatát a fogselyem helyett, mert egyes fogselymekről apró részecskék válhatnak le, amik problémákat (periimplantitis) okozhatnak. Egy szájzuhany biztonságosabban képes megőrizni valódi és beültetett fogai tisztaságát.

 

3. Mosson fogat naponta kétszer

A reggeli fogmosás nem csak a kellemetlen leheletet segít eltüntetni, hanem az éjszaka a szájban elterjedt baktériumokat is. Az éjszakai lefekvés előtti fogmosás a nap közben felgyülemlett ételmaradékokat és baktériumokat tisztítja ki az ember fogai közül. Bizonyos esetekben nap közben is ajánlott lehet egy fogmosás, ez azonban életmódtól is függ, ezért egyeztessen fogorvosával a személyre szabott javaslatért.

 

4. Kerülje az alkoholt és a dohányt

A dohány és az alkohol több tekintetben is károsak az nem csak a száj, hanem az egész szervezet állapotára. A dohány és az alkohol fogyasztása azonban különösen veszélyes lehet egy fogászati implantátum behelyezése után, ugyanis az operáció helyén kialakult sebnek akár 6 hónapra is szüksége lesz, hogy teljesen begyógyuljon.

 

5. Használjon koronákhoz és hidakhoz készült fogselymet

Egyes termékek kifejezetten beültetett az implantátumok és más beültetett fogak körüli tisztításhoz készültek. Ezek a speciális fogselymek nagyon puha anyagból készülnek, amivel gyengéden letakarítható a fogászati implantátumok felülete. A szálak két végét nylon fedi, ami segít megfogni őket és mozgatni a fogak között. Ez segít, hogy a fluorid az implantátumok teljes felületét befedje, megelőzve ezzel a baktériumok elterjedését.
 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Document (.jpg,.pdf,.doc,.docx)

6 nyomós érv a fogmosás mellett

6 nyomós érv a fogmosás mellett

Bármennyire is vigyázunk orális egészségünkre, szánk több száz fajta mikrobával van tele a nap 24 órájában. Habár ezen baktériumok egy része hasznos, többségük inkább a lepedékképződésért felel,...

Tovább
Fogcsikorgatás: Hogyan kezelhető?

Fogcsikorgatás: Hogyan kezelhető?

Az előző részből megtudhatta, hogy mi okozza a bruxizmust, azaz a fogcsikorgatást és miért ártalmas a fogakra nézve. Ebben a részben pedig segítünk abban, hogyan lehet leszokni az éjszakai...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán és Bécsben komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő-Kedd-Péntek 8:00-17:00

Csütörtök10:00-18:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.