Fájdalommentes fogászat, fájdalomcsillapítás: Ebben is különböznek a nők a férfiaktól: a fájdalomcsillapítás módszerei, és a fájdalomküszöb

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

Helyzetek, amikben a nők erősebbek, mint a férfiak - Fájdalomcsillapítás módszerei a fogorvoslásban

A közelmúltban készítettünk egy szavazást arról, hogy a férfiak, vagy a nők félnek jobban a fogorvostól. A végeredmény egyöntetűen azt mutatta, hogy a férfiak fogorvoshoz menés tekintetében sokkal kevesebb kurázsival bírnak, mint a nők. Bemutatunk most pár érvet amellett, hogy miért nem kell félni a fogorvostól, hiszen a fogorvosi kezelések ma már közel sem annyira fájdalmasak, mint 10-20 évvel ezelőtt.

Helyzetek, amikben a nők erősebbek, mint a férfiak - Fájdalomcsillapítás módszerei a fogorvoslásban

Fájdalomcsillapítás módszerei a Rosental Fogászati Központban

1. Lokális anesztézia

Ez a leggyakrabban használt érzéstelenítési eljárás, amikor egy injekciós tű segítségével juttatunk be fájdalomcsillapító anyagot a kezelni kívánt területre. Mára ezek az anyagok olyannyira kifinomodtak, hogy a kívánt hatás kifejtésére csupán pár percet kell várni.

 

A fogászati érzéstelenítő hatóanyaga leggyakrabban lidocainos érzéstelenítő, Fontos, hogy ez nem minden esetben használható. A várandósság első 3 hónapjában semmiféleképpen sem ajánlott, mert átjut a méhlepényen. Gyulladt, vagy fertőzött területre sem ez a legjobb megoldás, mert hatásfoka sokkal kisebb ezekben az esetekben. És természetesen ha valaki lidocain érzékeny, akkor is más hatóanyagú fájdalomcsillapítást kell alkalmazni.

 

Az előbb említett kivételes esetekre is van fájdalomcsillapító megoldás, Ultracain D S Forte, vagy vagy Mercain injekció formájában.

 

Gyakran tapasztaljuk, hogy sok páciensünk nem is magától a fogászati kezeléstől fél, hanem az injekciótól, amit a kezelés végrehajtása érdekében kap. Ilyen esetekben tudunk javasolni érzéstelenítő gélt, ami lezsibbasztja az adott területet és az injekció minimális szúrása sem okoz fájdalmat.  

 

2. Totális intravénás anesztézia (altatás)

Ennek nagy előnye, hogy a kezelés alatt akár több fog csiszolása, fog, vagy akár foggyökér eltávolítás is lehetséges. Elsősorban szájsebészeti és implantológiai esetekben szoktunk altatást alkalmazni, de a páciens kérésére akár egyszerűbb fogászati kezelések alkalmával is kérhető ez a szolgáltatás. Rendelőnk kialakításakor figyelmet fordítottunk arra, hogy az altatásban kezelt pácienseinknek helyet tudjunk biztosítani a kezelést követő rövid pihenésre is.

 

Az altatás menete a Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban:
50 éves kor alatt a az altatáshoz egy megelőző laborvizsgálatra van szükség, melyhez beutalót orvosaink adnak Önnek. 50 éves kor felett az altatáshoz a laborvizsgálaton felül EKG és tüdőszűrés leletre van szükségünk.

 

Az altatásra 1 órával a megbeszélt időpont előtt szükséges érkeznie, így lehetőségünk nyílik arra, hogy az altatóorvos még egyszer megvizsgálja Önt és hogy a felmerülő kérdéseket közösen megbeszéljük.

 

Az altatás kezdetén egy műanyag kanül kerül a kezébe, amely egy injekcióhoz hasonló, minimális kellemetlenséggel jár.

 

Az altatás után körülbelül 3 órát szükséges rendelőnkben töltenie, hogy az altatószer teljes mértékben távozzon a szervezetéből és amelyre külön helyiséget biztosítunk Önnek.
 

Mikor nem javasolt a fogászati kezelést altatásban végezni?

Az altatásos fogászat csak azokban az esetekben kizárt, ha a páciensnek súlyos szív- és érrendszeri betegségei vannak.

 

Mint ahogy korábban is említettük, a mai fogászati érzéstelenítő készítmények hatóanyagai rendkívül magas hatásfokkal rendelkeznek, így kvázi minden fogászati kezelés fájdalommentes állapotban végezhető. Egyedül az injekció tű beszúrása okoz minimális, 1 mp-ig tartó fájdalmat.

 

A Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központban a legmodernebb anyagokkal és technológiákkal várjuk pácienseinket fogászati, szájsebészeti és implantológiai kezelésekre. Kérjen időpontot!

 

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel


Miért veszélyes a fogkő?

Miért veszélyes a fogkő?

A fogkő látszólag ártalmatlan, ám ha figyelmen kívül hagyjuk, komoly egészségügyi kockázatokkal járhat - fedezzük fel, miért fontos elkerülni és kezelni ezt a problémát!  

Tovább
Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Hogyan tehetünk a fogszuvasodás ellen?

Az egészséges fogak és ragyogó mosoly eléréséhez elengedhetetlen a fogszuvasodás elleni hatékony védekezés. A Rosental Fogászati Klinika fogorvosai összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat és...

Tovább
Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Fogorvos fóbia: Hogyan tegyen ellene?

Mindenki számára ismerős lehet az az érzés, amikor a fogorvosi székbe ülés már önmagában is feszült pillanatokat okoz. A fogorvos fóbia, bár gyakori, nem kell, hogy megakadályozzon minket az egészséges szájápolásban!

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök-Péntek 9:00 - 18:00

Hétfő-Szerda 9:00 - 17:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.