Érdemes elektromos fogkefét használni? Segítünk | Rosental Fogászat

Rosental Rosental
en hu de
en hu de
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ
Rosental

Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Magánorvosi rendelő Budán, komplex megoldásokkal

Bejelentkezés
Az egészséges, ragyogó mosolyért
Rosental

Az egészséges, ragyogó mosolyért

Magas szakmai tudás a legmodernebb orvostechnológiai megoldásokkal

Szolgáltatások

3 ok, amiért érdemes elektromos fogkefét használni

Az elektromos fogkefék már rég óta léteznek, sokan mégis kételkednek benne, hogy megéri-e beruházni egy ilyen higiéniai eszközre. Kétségtelen, hogy a fogmosás technikája sokkal fontosabb tényező, mint az, hogy az ember milyen típusú fogkefét használ, azonban az elektromos fogkeféknek valóban vannak olyan sajátosságaik, amik hatékonyabbá tehetik őket a száj tisztán tartására.
Az alábbiakban ezekről lesz szó!

3 ok, amiért érdemes elektromos fogkefét használni

1. Hatékony, kíméletes fogtisztítást kínálnak

A hagyományos fogkefék legnagyobb problémája, hogy az emberek észrevétlenül is hajlamosak túl erősen dörzsölni velük fogaikat és ínyüket. Ez persze sem a fogzománcnak, sem a fogínynek nem tesz jót, és érzékenységhez, illetve sebesedéshez és vérzéshez vezethet. A korszerű fogkefék ezt úgy akadályozzák meg, hogy figyelmeztető hangjelzést adnak, vagy szimplán leállnak, ha érzékelik, hogy túlságosan odanyomjuk őket fogainkhoz.

 

2. Segítenek igazodni a kétperces fogmosáshoz

A kétperces fogmosás lényege, hogy fogait négy negyedre osztja (jobb-bal, alsó-felső), és mindegyiket fél-fél percig mossa, összesen 2 percig. A legtöbb elektromos fogkefe félpercenként emlékeztet rá, hogy kezdje el máshol használni szájában, így még csak nem is kell arra odafigyelni, hogy mennyi ideig mossa fogait.

 

3. Körkörös fejük van

Egy fognak 5 oldala van, ami a legtöbbeknek eszébe sem jut fogmosás közben. A hagyományos fogkefék használatakor éppen ezért megfelelő sikálási technikákra van szükség az alapos tisztításhoz. Ezzel szemben az elektromos fogkefék körkörös feje miatt alaposabb tisztítást kínálnak anélkül, hogy túl aprólékosnak kellene lennie a mozdulataival.

 

Tipp: Ne felejtse el rendszeresen cserélni a fejeket!

Akárcsak a hagyományos fogkeféket, úgy az elektromos fogkefe fejét is érdemes háromhavonta lecserélni (vagy korábban, ha úgy látja, hogy kezd tönkremenni). Az elhasználódott fogkefék nem tisztítanak olyan hatékonyan, mint az újak. Ha nem szeretne megfeledkezni a rendszeres cserékről, akkor igazítsa azokat az évszakok váltásához, így könnyebb lesz megjegyezni a 3 hónapos ciklusokat.
 

Kapcsolatfelvétel


Duzzadt ínye? Ez állhat a háttérben!

Duzzadt ínye? Ez állhat a háttérben!

Duzzadt az ínye? Ez általában valamilyen mögöttes problémára utal, például fogínybetegség, vagy gyulladás jele lehet. Számos probléma vezethet az íny duzzadásához. Legtöbbjük a szájhigiéniával vagy...

Tovább
Sárga, elszíneződött fogak? Mi okozhatja?

Sárga, elszíneződött fogak? Mi okozhatja?

Önnek is elszíneződött a foga? Sárga, vagy szürkés árnyalatú? Mutatjuk mi okozza az elszíneződött fogakat, valamint azt is, hogy hogyan tud hatékonyan fellépni ellene. Amennyiben fehérebb fogakat szeretne...

Tovább
Rosental Fogászati és Szájsebészeti Központ

Fogorvosi rendelő Budán komplex, személyre szabott megoldásokkal, magas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakorvosi csapattal.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő-Kedd-Péntek 8:00-17:00

Csütörtök10:00-18:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36-70-KATTINTS

E-mail cím: KATTINTS

Cím: 1221 Budapest Bencés utca 32.